Δύο μπουζούκια κατασκευασμένα από τον Νίκο Φρονιμόπουλο

εικόνα

Δυο μοναδικά τόσο σε εμφάνιση όσο και σε ήχο μπουζούκια του Νίκου Φρονιμοπουλου κατασκευασμένα φέτος…

6 «Μου αρέσει»

καλορίζικα και καλόπαιχτα! τα αντίγραφα γκέλη είναι εξαιρετικά όργανα, γλυκά και με χαρακτήρα!

3 «Μου αρέσει»

Βρε SOL, δεν τράβαγες και ένα βίντεο να ακούσουμε;
Σαν να μας έδωσες χωνάκι χωρίς παγωτό, που λέει κι ο Αρκάς…

Πλάκα κάνω φυσικά που γκρινιάζω, σε ευχαριστούμε

5 «Μου αρέσει»

IMG_20201108_105928

Για να μοιραστω τον ενθουσιασμο μου αποφασισα να ανεβασω μερικες φωτογραφιες απο το καινουργιο μου μπουζουκι κατασκευης Νικου Φρονιμοπουλου, το οποιο ειναι και το αγαπημενο μου τοσο σε ηχο οσο και σε εμφανιση, και παροτι συνυπαρχουμε μονο λιγο καιρο μαζι δηλωνω πως μου εχει κλεψει την καρδια με το γλυκο κελαιδισμα του.

8 «Μου αρέσει»

Αριστούργημα. Να το χαίρεσαι.
Κάνε μας ένα βίντεο αν έχεις διάθεση.

1 «Μου αρέσει»

Καλοριζικο και καλές πέννες εύχομαι πολύ όμορφο.
Επίσης αν είναι εύκολο να μας πεις υλικά και περίπου ένα κόστος.

1 «Μου αρέσει»

Σας ευχαριστω και τους δυο… Οσο για τα υλικα σκαφος απο σγουρο κελεμπεκι εσωτερικα ντυμενο με φυλλα χρυσου 24 k, καπακι ελατινο, μανικι μαονι κουβας με δυο κοντρες wenge και carbon, ενω για τη διακοσμηση εχουν χρησιμοποιηθει κοκαλο μαμουθ, φυσικη ταρταρουγα(hawksbill turtle) , ασημι, mother of pearl, εβενος. Χορδιερα ασημενια ( sterling silver 925) επιχρυσωμενη, κλειδια waverly επιχρυσα σκαλιστα στο χερι. Κλιμακα 69 βερνικια λινελαιου σε ολο το οργανο. Οσο για τον ηχο θα κανω καποια στιγμη μια αποπειρα, αν και το παιξιμο μου ειναι αρκετα ερασιτεχνικο…

4 «Μου αρέσει»

Φίλε @SOL, πραγματικά αριστούργημα φαίνεται το οργανάκι, καλόπαιχτο να είναι και αναμένουμε με ανυπομονησία και ηχητικό δείγμα! :smiley:

2 «Μου αρέσει»

Μήπως θα μπορούσαμε να ξέρουμε πόσο κόστισε;

Θα ηθελα να διευκρινησω και κατι για αποφυγη παρεξηγησεων, η ταρταρουγα προερχεται απο καυκαλο βαλσαμωμενης χελωνας η οποια απεβιωσε πολυ πριν θεωρηθει απαγορευμενο ειδος και αγοραστηκε με νομιμο τροπο απο antiquery με τα σχετικα πιστοποιητικα, οτι δηλαδη προκειται για χελωνα που απεβιωσε το 1950 με φυσικο τροπο και ειναι καθ ολα νομιμη η κατοχη της…

4 «Μου αρέσει»

Καλορίζικο φίλε και καλόπαιχτο.Αναμένουμε ηχητικό να μας φτιάξεις λίγο τη διάθεση.

1 «Μου αρέσει»

(Χάριν αστεϊσμού και πειράγματος …)

ΟΚ καταλαβαίνω πού βρήκατε την ταρταρούγα και το θέμα με την παλαιότητα και τα χαρτιά. Αλλά μαμούθ που βρήκατε; Αυτά δεν είναι εξαφανισμένα από χρόνια;

3 «Μου αρέσει»

Το μαμουθ δεν είναι απαγορευμένο σαν υλικό γιατί το ζώο δεν είναι υπο εξαφάνιση (πλέον…) αλλά εντελώς εξαφανισμένο. Καλό είναι να συνοδεύεται απο χαρτιά βέβαια για να μη μπλέξεις σε κάνα αεροδρόμιο. Ως υλικό δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο να δουλευτεί γιατί ουσιαστικά είναι απολιθωμένο οπότε σπάει και τρίβεται.
Μια άλλη εναλλακτική είναι επίσης το Elforyn, ένα νέο πολυμερές το οποίο δεν το ξεχωρίζεις στην όψη απο ελεφαντόδοντο.Είναι πραγματικά εξαιρετικό και έχει και ίδιο βάρος. το έβαλα στα δοξάρια μου. Είναι καλή επιλογή ειδικά για παλιά δοξάρια που θέλουμε να διατηρήσουμε με ιστορικά σωστό τρόπο αλλά να τα έχουμε και μαζί μας στα ταξίδια.
Για αντικατάσταση ταρταρούγας δυστυχώς δεν έχω δει συνθετικό να την πλησιάζει σε ποιότητα.
Οι Τούρκοι που παίζουν τανμπουρ δυστυχώς ακόμα φτιάχνουν τις πένες τους απο αυτό το υλικό.

1 «Μου αρέσει»

Μπορείτε να διαβάσετε και την ανάρτηση στο blog του Νίκου Φρονιμόπουλου (@nikos_fronimopoulos) για το παραπάνω μπουζούκι:

6 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα σας μιας και είμαι άσχετος από οργανοποιους και συλλέγω απλά πληροφορίες ο φρονιμοπουλος φτιάχνει μπάσα όργανα η πριμα ? Και γενικά τι τιμές παίζουν τα όργανα του ?

1 «Μου αρέσει»

Κάπου υπάρχουνε στοιχεία του οργανοποιού στο forum.Είναι και μέλος του forum αν και έχω καιρό να δω κάποιο post του.Δεν έχεις να χάσεις κάτι με το να ρωτήσεις τον ίδιο είτε τηλεφωνικά είτε σε κάποιο email.
Υπάρχουνε μέλη που έχουνε όργανα από τον κ.Νίκο.Ελπίζω να σου απαντήσουνε αλλά το καλύτερο θα ήτανε να μίλαγες ο ίδιος να μην υπάρξουνε παρανοήσεις και γενικότερα ξέρεις το χαλασμένο τηλέφωνο που λέμε.

Ο Νίκος Φρονιμόπουλος είναι απ’ τους λίγους κορυφαίους οργανοποιούς σήμερα. Ανάλογες είναι βέβαια και οι τιμές του. Θα σου φτιάξει το όργανο που θέλεις, είτε πρίμο το ζητήσεις, είτε μπάσο. Το εξαιρετικής ποιότητας και αισθητικής πολίτικο λαούτο μου, ηλικίας 12 χρόνων, το έφτιαξε όπως ακριβώς το είχα ζητήσει.

5 «Μου αρέσει»

Σας ευχαριστώ και τους 2 για τις απαντήσεις σας

2 «Μου αρέσει»