Δρόμοι μπουζουκιού σε ταμπλατούρα

Πρωτα απο ολα γεια σας.

Θα ηθελα να σας ρωτησω αν ξερετε που μπορω να βρω τους δρομους στο μπουζουκι σε ταμπλατουρα? η ξερω γω αν μου εγραφε της νοτες ξερω b[/b]

τους ειχα αλλα τους εχω χαση οποτε τωρα τους ψαχνω και απο το γοογλε καμια τυχη μεχρι στιγμης.

Οποιος βοηθησει θα ημουν πολυ ευγνωμων.

αντι να ψαξεις στο google υπαρχουν εδω…
ψαχτους ομως…

Φίλε Ακάλεστε, καλώς όρισες στο Φόρουμ. Άλλο δρόμοι, και άλλο ονόματα και θέσεις φθόγγων. Αν μουσικά είσαι εντελώς αρχάριος, θα σε συμβούλευα να μην βάλεις πρώτη σου προτεραιότητα την εκμάθηση των δρόμων. Αυτό είναι καλύτερα να έρχεται σχεδόν από μόνο του, σιγά σιγά καθώς προχωρούν οι γνώσεις στη μουσική και την οργανοπαιξία γενικότερα. Αν το πρόβλημά σου, αυτή τη στιγμή, είναι απλά και μόνο ο εντοπισμός των θέσεων των φθόγγων σε κάθε χορδή και κάθε τάστο, οπωσδήποτε θα βρεθεί ένα σκίτσο κάπου στο διαδίκτυο. Αν δεν τα καταφέρνεις, δανείσου από κάποιον μία οποιαδήποτε μέθοδο εκμάθησης ή τεύχος με ταμπλατούρες και φωτοτύπησε τη σελίδα με όλες τις ονομασίες.

Δεν ειμαι δα και αρχαριος απλος να ακουω με το αυτη και ξερω γω βρισκω της νοτες αλλα ξερω γω αν ηξερα τους δρομους θα ηταν παιχνιδακι να βγαζω τα τραγουδια πιο ευκολα πιστευω!:112::112::110:

Αφού λοιπόν έχεις προχωρήσει στην εκμάθηση με το αφτί της μουσικής που σου αρέσει, έτσι θα συνεχίσεις. Με τους δρόμους υπάρχει και περίπτωση να μπλεχτείς, αντί να σε ευκολύνουν να διευρύνεις το ρεπερτόριό σου.

Καλημέρα. Ένα μικρό σχόλιο: Δεν υπάρχει «Ρε - Ρε#», «Λα - Λα#». Παρόλο που συχνά το λέμε έτσι, και παρόλο που πρακτικά δεν έχει διαφορά, το σωστό είναι «Ρε - Μι ύφ.», «Λα - Σι ύφ.».

Κάθε κλίμακα, λαϊκού δρόμου ή άλλη, αποτελείται από τις 7 γνωστές νότες, είτε στην κανονική τους θέση είτε με ύφεση ή δίεση. Άμα το συνηθίσεις έτσι στην πορεία θα δεις ότι αυτή η ονοματολογία βοηθάει!

(Σόρι για τη λέξη σωστό, δεν πουλάω δασκαλίκι !:))