Διδακτορική διατριβή Ν. Ορδουλίδη για τον Β. Τσιτσάνη

Κυκλοφορησε απο τις εκδοσεις ΙΑΝΟΣ η μεταφραση στα ελληνικα της διδακτορικης διατριβης του Ν. Ορδουλίδη με θεμα “η δισκογραφικη καριερα του Β. Τσιτσανη”

μερικα απο τα περιεχομενα:

ηχογραφησεις και τεχνολογια ιστορικων ηχογραφησεων
εισαγωγη στους ελληνικους μουσικους τροπους (δρομους)
δρομοι και αρμονια στα τραγουδια του Τσιτσανη (παραδειγματα)
ελληνικοι ρυθμοι (παραδειγματα)
παραρτημα με πληρη καταλογο δισκογραφιας του Τσιτσάνη σε ηλεκτρονικη βαση δεδομενων,γραφηματα, πινακες, παρτιτουρες κλπ)

η γνωμη μου ειναι ότι το έργο σαν διδακτορικη διατριβη -ερευνητικη εργασια και μελέτη απευθυνεται όχι μόνο στους ειδικους ερευνητές σε ακαδημαϊκο επιπεδο αλλά και σε οσους εχουν βασικες γνωσεις μουσικης και ενδιαφεροντια για την μουσικολογικη αναλυση των τραγουδιων του Τσιτσανη και του ρεμπετικου γενικωτερα.

1 «Μου αρέσει»

<Ο Νίκος Ορδουλίδης σπούδασε στο University of Leeds στην Αγγλία, όπου εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στη Λαϊκή Μουσικολογία, ενώ πραγματοποίησε το μεταπτυχιακό του στο Κλασικό Τραγούδι, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Πτυχίο Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, µε ειδίκευση στη Βυζαντινή Μουσική). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν: τα ελληνικά αστικά λαϊκά μουσικά είδη· δισκογραφική έρευνα· μουσική, μετανάστευση και πολιτισμική ένταξη και αφομοίωση· τα μουσικά «αλληλο-δάνεια» μεταξύ πολιτισμών της Μεσογείου· και ερμηνευτικές τεχνικές του «λαϊκού πιάνου». Διδάσκει λαϊκό πιάνο στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής (Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό) του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Είναι επίσης ενεργός συνθέτης (τέσσερις δισκογραφικές δουλειές), µέλος του Modern Greek Studies Association, και έχει προσφάτως ξεκινήσει να δουλεύει πάνω σε ένα καινούργιο project µε τίτλο «The Eastern Piano Project». Περισσότερα στην προσωπική του ιστοσελίδα >

586445db1e52bc2b7d617916a05fd6aa

1 «Μου αρέσει»