Δαχτυλοθεσία στο μπουζούκι

Παιδιά καλημέρα. Μπορεί κάποιος να μου πει την δαχτυλοθεσία και τις νότες για τους 3 τρόπους μαντζόρε και μινόρε? (Τετράχορδο)

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσπαθήσει κάποιος να εξηγήσει, μόνο με ένα γραπτό κείμενο και χωρίς τη φυσική παρουσία “δασκάλου” και “μαθητή” συγχρόνως, αυτό το φαινομενικά απλούστατο που ζητάς. Ακόμα πιο δύσκολο είναι για εσένα τον ίδιο, να καταλάβεις ακριβώς εκείνα που θέλει να σου πει ο άλλος, και όχι άλλα αντ’ άλλων. Δεδομένης της δυσκολίας σου για συνεργασία με δάσκαλο, όπως αυτή διαφάνηκε από άλλο θέμα, ίσως μία λύση θα μπορούσε να είναι ένα βιβλιαράκι τύπου “το μπουζούκι άνευ διδασκάλου”, με σχεδιαγράμματα τύπου ταμπλατούρας. Έγώ πάντως, δεν ξέρω κάτι κατάλληλο να σου συστήσω.

Νομίζω ένα χρήσιμο σχετικο βιβλίο είναι αυτό:

Οι λαϊκοί δρόμοι και η πρακτική τους εφαρμογή
Συγγραφέας: Παγιάτης Χαράλαμπος
Εκδότης: Fagotto

http://www.perizitito.gr/product.php?productid=45309

Νομίζω πάντως ότι όσο πιο πολύ έχει προηγηθεί εξάσκηση με το αυτί (αφού δεν υπάρχει δάσκαλος κλπ) πάνω σε τραγούδια, τόσο πιο πολύ χρήσιμο γίνεται και το παραπάνω βιβλίο.

Ρίξε μια ματιά εδώ
http://www.playbouzouki.com/index.php?option=com_content&task=category&sectionid=6&id=17&Itemid=50&PHPSESSID=21029807a090f887f8c7c949722b7c83

Θα σε καλύψει πιστεύω…καλή δύναμη!

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις αγγλικά…
οι νότες ξεκΙνούν από το ΛΑ…ΣΙ…ΝΤΟ…ΡΕ…κ.ο.κ…δηλαδή A…B…C…D
Major=ματζόρε
Minor=μινόρε

Να σαι καλά Νίκο σ΄ευχαριστώ.

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 12:31 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 12:30 —

Ευχαριστώ με βοήθησε.