Δάσκαλος για τζουρα Δ.Αττικη ;

Ψάχνω για δάσκαλο τζουρα στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικης , να ρωτήσω όμως κ την γνώμη σας πάνω σε κάτι, φίλος χρόνια μπουζουξης κ σε επαγγελματικό επίπεδο μου συνέστησε να βρω δάσκαλο ΤΖΟΥΡΑ κ οχι μπουζουκιου γιατι είναι αλλά τα πατήματα στον τζουρα κ αλλά στο μπουζούκι , δεν θα ήθελα να μάθω να παίζω μπουζούκι πάνω στον τΖουρα , εσείς τι λέτε ;

Μήπως ο φίλος σου παίζει 4χορδο; γιατί δεν μπορώ να εξηγήσω την κοτσάνα που πέταξε!!!
Μια χαρά ίδια είναι με το 3χορδο.

Όποιος παίζει μπουζούκι μπορεί να παίξει και τζουρά, οπότε μην αγχώνεσαι και προχώρα.

μήπως απλά εννοούσε πως θα χρειαζόταν κάποιος που να ξέρει να δείξει αυτά που ταιριάζουν καλύτερα στον τζουρά και όχι να δείχνει χιώτη και χατζηχρήστο; γιατί όπως και να το κάνουμε, σε βάζει σε άλλα μονοπάτια ο τζουράς κι ο μπαγλαμάς ακόμα περισσότερο -πιο λιτά και ανοιχτά παιξίματα.

Να τα πιάσουμε από το μηδέν γιατί δεν ξέρω, φίλε Thabishop, τι ξέρεις και τι δεν ξέρεις.

Υπάρχουν δυο λογιών μπουζούκια, τρίχορδα και τετράχορδα. Ο τζουράς είναι τρίχορδος. Ο μπαγλαμάς κι αυτός τρίχορδος. Και τα τρία τρίχορδα όργανα έχουν το ίδιο κούρδισμα, τα ίδια πατήματα, και όποιος ξέρει το ένα έχει αυτόματα μια αρκετά προχωρημένη γνώση και των άλλων δύο.

Το τετράχορδο μπουζούκι πάει χώρια: για να παίξεις 4χ μπουζούκι πρέπει να μάθεις 4χ μπουζούκι.

Τώρα βέβαια, 3χ και τζουράς έχουν μεν τον ίδιο τρόπο παιξίματος αλλά…*[από δω και πέρα παραπέμπω στα μηνύματα Δημήτρη και Lira Rosa].

Δεν έχω ακούσει κανέναν ποτέ να παίζει μόνο τζουρά, δηλώνοντας ότι δεν ξέρει μπουζούκι. Επειδή όμως αρκετοί παίρνουν ένα τζουρά ως πιο εύκολο/φτηνό προστάδιο του 3χ μπουζουκιού, καλό είναι να προσδιορίσεις στο δάσκαλο ότι εσένα σ’ ενδιαφέρει να μάθεις τον τζουρά σαν τζουρά.

ο φιλος 3χορδο παιζει κ για να μου το ειπε κατι θα ξερει , μπορει να μην το επιασα εγω καλα κ να μην το μετεφερα σωστα κατα συνεπεια στο ποστ μου.

Ισως παλι να ειναι ειναι τα λιτα κ ανοιχτα παιξιματα που αναφερει ο Liga

Δεν πηρα τον τζουρα σαν “προθαλαμο” για το μπουζουκι οποτε Αυτο ειναι μαλλον που θελω

Ε οποτε θες ενα δασκαλο για τριχορδο και να σου δειξει ρεμπετικα και τις τεχνικες τους.