Δάσκαλος για μπαγλαμά

Καλησπέρα σας,
εν μέσω καραντίνας αποφάσισα να μάθω μπαγλαμά, μιας και πάντα ήταν μέσα στα θέλω μου, αλλά δεν υπήρχε ο διαθέσιμος χρόνος. Υπάρχει κάποιος που θα ήθελε να κάνουμε μαθήματα online? Να πω ότι δεν έχω καθόλου εμπειρία στο μπαγλαμά, παίζω όμως μπεντίρ και κιθάρα άρα έχω μια επαφή με την μουσική.

Ευχαριστώ πολύ.

Γεια σου @Rafaela. Καλωσόρισες στο Φόρουμ. Καλές συζητήσεις να έχουμε.

Σε πρώτη φάση να πω ότι αφού ξέρεις κιθάρα, έχεις κάνει μισό βήμα πρόοδο ήδη. Γνωρίζοντας ήδη ρυθμούς και τρόπο παιξίματος συνοδείας, αυτό που σου λείπει είναι μάθεις πώς πιάνονται οι συγχορδίες στο μπαγλαμά και θα έχεις κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα (αυτό πιστεύω είναι εύκολο).
Όσον αφορά το σολιστικό παίξιμο εκεί τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα γιατί θα χρειαστεί να μάθεις πώς να κινείσαι στη ταστίερα του οργάνου και τους δρόμους (εάν δε τους ξέρεις ήδη).

Παρακάτω θα σου γράψουν κι άλλοι με προτάσεις για δασκάλους. Πάντως είσαι σε καλό δρόμο :wink:

2 «Μου αρέσει»

καλώς ήρθες!
τα ονλάιν μαθήματα είναι ακατάλληλα για μουσική και ειδικά για κάποιον που ξεκινάει τώρα, βέβαια είναι μια προσωρινή λύση σε καιρούς καραντίνας. θα σου πρότεινα να βρεις ένα δάσκαλο κοντά σε σένα, ώστε το συντομότερο δυνατόν να συνεχίσεις από κοντά. βλέπω είσαι στην κρήτη, αν θες να πεις πιο συγκεκριμένα μήπως σου προτείνουμε κάποιους.

1 «Μου αρέσει»

Ναι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, και εγώ δεν έχω ξανακάνει, αλλά στην παρούσα φάση δεν γίνεται αλλιώς. Ηράκλειο είμαι.

1 «Μου αρέσει»

δεν ξέρω αν έχεις επαφές με μουσικούς εκεί, όπως ο θύμιος ο μπαρδαμάσκος, ο στέλιος ο ζερβός, ο θοδωρής ο μαλλιωτάκης και άλλοι.

Τους έχω ακούσει σαν μουσικούς. Επαφές δεν έχουμε όχι, δεν τους ξέρω προσωπικά.

Γεια σου Ραφαέλα! Αν σε ενδιαφέρει έχω να σου προτείνω έναν δασκαλο με τον οποίο μαθαίνω κ εγώ μπουζούκι online και διδάσκει και μπαγλαμά, τζουρά,σάζι.

3 «Μου αρέσει»

@Voulastamp Δεν είναι κακό να αναφέρεις το όνομα του στο Φόρουμ. Μπορεί με τη σύστασή σου να βοηθήσεις κάποιον άλλον στο μέλλον :wink:

2 «Μου αρέσει»