Γιώργος ("Ο τρελός") Τερζίδης

Αν μπόρει κάποιος να αναφέρει κάτι για τον δεξιοτέχνη και μάστορα

θα το εκτιμούσα παρα πολύ

ευχάριστο!!

Ωχ…! που είναι το εργαστήριό του;

Χα χα ωραια!!! Αυτος ειναι στ αληθεια τρελος, μ αρεσει!!! Και φαινεται να κατεχει ενα τροπο παιξιματος ιδιαιτερο. Ομορφα!!!

vangelis90, σου ζητώ προκαταβολικά συγνώμη για την κρίση μου, (επειδή, προφανώς, αναμένεις κολακευτικά σχόλια), αλλά δεν μου αρέσει. Δεν κρίνω τη δεξιοτεχνία του, σαφώς και είναι δεξιοτέχνης, έκανα όμως ένα πείραμα: έκλεισα την εικόνα και απλώς άκουγα και, μου φάνηκε κάπως σαν ‘‘χωρις αρχή, μέση και τέλος’’. Σαν να άκουγα κινέζικα με ελληνική προφορά. Προτιμώ πιο απλά και ουσιαστικά πράγματα. Δες για παράδειγμα ένα βίντεο που ανεβάσαν τα παιδιά του ‘‘Τζορνταν κλαμπ’’ απο μια εκπομπή της Τσουκαλά. Το μπουζούκι παίζει ότι απλώς χρειάζεται εκεί που χρειάζεται. Καμία υπερβολή, καμία γκριμάτσα και καμία φιγούρα, (αν και μπορεί, φυσικά)

pirlo.παιδια ειμαι φιλλος του Γιωργου. καταγωμαι απο την Παραμυθια και πριν απο 20 χρονια περιπου δουλευαμε μαζι
σε ενα καλοκαιρινο μαγαζι. Αν καποιος γνωριζει που βρισκετε αυτος ο μεγαλος καλιτεχνης ασ μου πει σας παρακαλω

Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος, έχω την εντύπωση ότι τον είδα στο μαγαζί του Παναγιώτη Στάμκου τον Ιανουάριο στο Κορδελιό. Ο Παναγιώτης είναι μέλος του φόρουμ με τον όνομα νιαβέντ. Με κάθε επιφύλαξη, γιατί το βιντεάκι στο youtube εχει σβηστεί από τον χρήστη.

Ton ksero ton giorgo an mou pis ti ton thelis ke pios ise mboro na sou po pou wriskete. Ine thios mou

Μήνυμα από συντονιστή: Δημήτρη καλώς ήρθες στο Ρεμπέτικο Φόρουμ. Σε παρακαλώ να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες.

Μόλις είδα ότι το βίντεο έχει σβηστεί από τον αρχικό uploader.

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεως (και πιστεύω όλοι οι παραπάνω συμφωνούνε), ο τίτλος <<Γιώργος(“Ο τρελός”)Τερζίδης>> σε καμία περίπτωση δεν είναι για να θίξει τον άνθρωπο. Απεναντίας, είναι έκφραση θαυμασμού.

Συνεπώς, εάν κάποιος έχει το βίντεο (και ενοείται ότι δεν ενοχλεί τον δεξιοτέχνη-οργανοποιό) καλό θα ήταν να ξαναανέβει.

Και φυσικά, εάν συνεχίζει να έχει εργαστήριο κάπου, θα ήταν καλό να αναφερθεί ακόμα και εάν δεν πρόκειται π.χ. να πάω να αγοράσω όργανο άμεσα. Θα ήθελα όμως εάν βρισκόμουν στην περιόχη να πήγαινα μια βόλτα να τον γνώριζα (όπως έχω κάνει αλλά και πολλοί απο εδώ μέσα κάνουν με πολλούς οργανοποιούς).





αν και παλιο το θεμα να πω κι εγω κατι. τον γιωργο τον εχω ακουσει μονο απο το τηλεφωνο μερικες φορες οπου μας επαιζε ταξιμια κατα παραγγελια σε διαφορα ειδη ρεμπετικο λαικο παραδοσιακο…δυστηχως δε μπορεσα να παω να τον δω ελπιζω ομως οταν τελειωσει το οργανο μου να παω ο ιδιος να το παρω.τελος παντων ο ανθρωπος παιζει τα παντα με ολη τη σημασια της λεξης…απλα,αργα,γρηγορα,πιο γρηγορα,λιγα ή πολλα.Οσοι φιλοι εχουν παει ακομη και ατομα που δεν ειναι μουσικοι μιλανε με τα καλυτερα λογια οσο για το θεμα Δασκαλος αν καποιος μπορεσει να μεινει μαθητης του (οσοι τον ξερουν καταλαβαινουν τι εννοω) εχει παρα πολλα να παρει απο κει!!

Από φίλους μουσικούς που έτυχε πριν από χρόνια να παίξουν με το Γιώργο έχω ακούσει ότι καλύτερο γι αυτόν, χωρίς να τον ξέρω προσωπικά.
Τρομερός δεξιοτέχνης με τρελλές ικανότητες, άφταστες στους περισσότερους, κάνοντας δε επαγγελματίες να παθαίνουν πλάκα όταν τον άκουγαν.
Έπαιζε απλά ότι ήθελε…
Ταυτόχρονα δε και καλός μουσικός
Ένας κολλητός μου ήταν μαθητής του, αλλά μου είπε ότι ήταν δύσκολος δάσκαλος και κάπου ιδιόρρυθμος.
Θεωρούσε π.χ ότι κάτι που του φαινόταν απλό, ότι το ίδιο θα έπρεπε να του φανεί και του μαθητή.

1 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα σας, μπήκα στο φόρουμ για να βρω κάποια πληροφορία γιατί θα ήθελα να τον γνωρίσω και να έκανα αν μπορούσα μαθήματα μαζί του.
Οποιαδήποτε πληροφορία για να επικοινωνήσω με τον κ.Τερζιδη θα ήταν ευπρόσδεκτη.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Ανέστης Ι. Δημόπουλος