Γιώργης Παπάζογλου

Γνωριζει κανείς αν ο Γιώργης Παπάζογλου (θετός γιος του Βαγγελη και της Αγγέλας) εχει ασχοληθεί με τη μουσική;

Ελάχιστα, από ότι ξέρω. Ψιλογρατζουνάει μπουζουκάκι.

Το σπίτι του Γ. Παπάζογλου στην Κοκκινιά, οδός Βαγγέλη Παπάζογλου 3.
Στα κάγκελα του μπαλκονιού ο Γιώργης έδιωξε την ψύχρα και τη σκουριά του μέταλλου «γράφοντας» παρτιτούρες αξέχαστων τραγουδιών του θετού του πατέρα, Βαγγέλη Παπάζογλου.
Στον πρώτο όροφο οι «Λαχανάδες», στο δεύτερο η «Αγιοθοδωρίτισσα» και στην ταράτσα «Βάλε με στην αγκαλιά σου».

[Από το βιβλίο του Βολιότη - Καπετανάκη, “Μούσα πολύτροπος”, εκδόσεις Μετρονόμος].

Εγώ πάντως πολύ το γουστάρω το “ψιλογρατζούνισμα” του Γιώργη:Επίσης, έχει εκδοθεί προ ετών και το συγκλονιστικό βιβλίο του “Τα χαΐρια μας εδώ”.

Ρίχτε μια ματιά κι εδώ.

1 «Μου αρέσει»

Εχω την τύχη να διαθέτω το “ορίτζιναλ” βιβλίο του Γιώργη, σε Α4 φωτοτυπία. Ακριβό δώρο από το φίλο μου το Φρανκ. Δεν έχω κάτσει ακόμη να διαβάσω την έκδοση που κυκλοφόρησε, ώστε να δω αν πρόκειται για αποσπάσματα ή για ολόκληρο το βιβλίο. Κάποια στιγμή θα το κάνω κι αυτό.
Οσο για το Γιώργη… Από το 2001 λέμε ότι θα πάμε να τον βρούμε κι ακόμη …πηγαίνουμε.

Γιώργης Παπάζογλου

Ο γιος του Βαγγέλη και της Αγγέλας, ο μουσικός και ο συγγραφέας, ο ζωγράφος, ο γλύπτης, ο αγιογράφος, ο αργυροχόος, ο οδοντοτεχνίτης και ο οικοδόμος. Ένας άνθρωπος που δεν λύγισε μπρος στις δυσκολίες της ζωής. Ο άνθρωπος που διαφύλαξε και συνεχίζει να μεταλαμπαδεύει στους επόμενους το Έργο, το Ήθος και τον Πολιτισμό της οικογένειας Παπάζογλου. Σήμερα ο Γιώργης γίνεται 93 ετών. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Βαγγέλης Παπάζογλου» του εύχεται ολόψυχα χρόνια πολλά και καλά!

11 «Μου αρέσει»