Βοήθεια στο ξεκίνημα (κούρδισμα και ασκήσεις για τα δάκτυλα - 2011)

Καλημερα σε ολους!!!ειμαι νεος στο forum και θα ηθελα να υποβαλω μερικες ερωτησεις να με βοηθησετε!!!καταρχην μαθαινω μπουζουκι εδω και εναν χρονο περιπου και θελω για να αρχη να μου πειτε τον καλυτερο τροπο που αλλαζουν οι χορδες και μερικες ασκησεις για να ανοιξουν τα δαχτυλα !ευχαριστω πολυ!!!

Αν μαθαίνεις με δάσκαλο πάρε το μπουζούκι σου και πες του σήμερα το μάθημα θα λέγεται χορδές. Αξίζει. Γιατί αν σου πώ εγώ ότι πρέπει να τις αλλάζεις μια μια και όχι όλες μαζί. Ο τι πρέπει να καθαρίζεις την τοστιέρα σου, και και και…το πως θα τις δέσεις στα κλειδιά δεν ξέρω πως να στο περιγράψω, Ούτε το οτι πρέπει καθώς θα την κουρδίζεις να την τραβάς. Κάποιος πρέπει να τα δείξει. Άρα…

Καλως ήρθες φίλε και καλές πενιές. Αυτά που ζητάς θα ήταν καλύτερα να σου τα δείξει κάποιος από κοντά (ειδικά για τις χορδές). Θα ήταν πολύ ποιο εύκολο και για σένα, παρά να εξηγούμε εδώ με λόγια κάτι εντελώς πρακτικό. Αν θέλεις μπορείς να ψάξεις και στο youtube, αν κάνεις έρευνα βάζοντας “αλλαγή χορδών μπουζούκι” κάτι θα βρεις. Αν όχι, κάτι θα κάνουμε.

καταρχην ευχαριστω για την βοηθεια !!!εχω ψαξει στο youtube αλλα δεν εχω βρει τιποτα αν εχετε καποια διευθυνση παρακαλω να μου την στειλετε!!!το προβλημα μου ειναι οτι μενω σε χωριο και ο δασκαλος που κανω δεν ξερει και καλο μπουζουκι απλα οτι ξερει με βοηθαει με νοτες αλλα τα παω αρκετα καλα βγαζω αρκετα τραγουδια !!!και παλι ευχαριστω!!!

Ενδιαφέρον θέμα μετά από 9 χρόνια.Υπάρχει κανένα βιντεάκι από τότε να δείχνει πάνω κάτω πως αλλάζουνε οι χορδές?3 φορές έχω αλλάξει στο μπουζούκι αλλά έχωσα το δάσκαλο να το κάνει γιατί την 2η φορά κάτι έκανα λάθος και την 3η το απέφυγα μην μείνω χωρίς μπουζούκι καλοκαιριάτικα.

Πρέπει να ΄χε ο Ζερλεντές αν θυμάμαι καλά. Αλλά ότι και να δεις αν δεν το πιάσεις 3-4 φορές να το κάνεις μόνος δεν θα το μάθεις, πρακτικό είναι το ζήτημα

1 «Μου αρέσει»

Έχει τόσα πολλά βιντεάκια. Διάλεξε και πάρε …

https://www.youtube.com/results?search_query=αλλαγή+χορδών+μπουζούκι

1 «Μου αρέσει»