Αχιλλέας Πούλος

Γνωρίζει κανείς κάτι γι αυτόν τον άνθρωπο; Στην Αμερική είδα απο τα τραγούδια του οτι ηχογραφούσε κυρίως παραδοσιακά και αμανέδες. Θα ήθελα για δικούς μου λόγους αν μπορώ να βρώ κάποια στοιχεία…εκτώς απο αυτά των τραγουδιών του.Οι ηχογραφήσεις έγιναν γύρω στο 1920 και…

Γιατί πρέπει να είναι συνθέτης ο Αχιλλέας Πούλος, Νίκο; Εγώ για τραγουδιστή τον ξέρω, εξαιρετικό αμανετζή μάλιστα που έχει ηχογραφήσει και πολλά κομμάτια στα Τούρκικα. Έπαιζε και εξαιρετικό ούτι. Είναι ο μόνος που στην ηχογράφηση του Τσακιτζή (οι λεύκες της Σμύρνης, στα Τούρκικα) έχει και οργανική εισαγωγική μελωδία, ρυθμικότατη μάλιστα.

Δεν πρέπει τίποτα κ.Νίκο. Δεν ξέρω γι αυτό ρωτάω αν ηξερα… Και γω κάτι αμανέδες ξέρω(ίσως παρερμήνευσα την ιδιότητα-δικό μου λάθος).
Ξέρετε κάτι παραπάνω;
Για να είμαι πιο ξεκάθαρος καταγωγή και τα υπόλοιπα θέλω.Αμανέδες του εχω βρει.

Δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία για τον Α. Πούλο, Νίκο. Πρέπει να κατάγεται από Κων/λη αλλά χρειάζεται διασταυρώσεις. Πάντως, μόνο από Αμερική είναι γνωστός. Πρέπει να έχει παίξει και με τον Κατσαρό. Στην τουρκική Kalan records υπάρχουν πολλά τραγούδια του στα Τουρκικά.