Απορίες αρχάριου

Καλησπέρα σε όλους!

Πριν λίγες μέρες αγόρασα ένα τρίχορδο μπουζούκι (τρίχορδο καθ’ υπόδειξη του μέλλοντα δασκάλου μου καθώς δεν ήξερα άλλωστε) και σε λίγες μέρες θα ξεκινήσω μαθήματα.
Μέσα από άρθρα στο Internet διαπίστωσα πάνω-κάτω τις διαφορές των 2 οργάνων.
Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι το κατά πόσο το τρίχορδο μπουζούκι σε περιορίζει από το να παίξεις και ρυθμούς μεταγενέστερους του ρεμπέτικου (π.χ. μουσική των Θεοδωράκη, Νικολόπουλου, Κουγιουμτζή κ.ά.) και ακόμα αν προσφέρεται περισσότερο για εκμάθηση από κάποιον πολύ αρχάριο με τη μουσική, όπως εγώ - δεδομένου μάλιστα ότι έχω αργήσει κιόλας να ξεκινήσω (είμαι 20 ετών) - έναντι του τετράχορδου.

Φίλε μου, έχεις κάνει κατα τη γνώμη μου σωστή επιλογή. (παρόλη την εμπλοκή του Δασκάλου σου), θα ανακαλύψεις σιγά σιγά τη μαγεία του οργάνου και θα παίξεις ό,τι γουστάρεις!!!

Πιστεύω ήταν σωστή η επιλογή μου να μάθω μπουζούκι γενικότερα
κι έχω πραγματικά την όρεξη να ασχοληθώ και να μάθω να παίζω καλά!
Κάτι περισσότερο συγεκριμένο όμως όσον αφορά τις ερωτήσεις μου;

Ψάξε στο youtube για Καραντίνη με τρίχορδο και θα σου λυθούν οι απορίες.

Και επίσης οι μπουζουξήδες του Θεοδωράκη ήταν ο Λάκης Καρνέζης και ο Κώστας Παπαδόπουλος!!! Και οι δυο τους τρίχορδοι!!!

Αυτό απλά δεν ισχύει. Όλο αυτό το ρεπερτόριο μπορεί να παιχτεί με μπουζούκι (δηλαδή “τρίχορδο”) και έχει παιχτεί με μπουζούκι (δηλαδή “τρίχορδο”) - βλέπε Παπαδόπουλος, Καρνέζης κ.λπ.

Εγώ προσωπικά θα έλεγα να ξεχάσεις το “τετράχορδο”. Μπουζούκι δεν θες να μάθεις; Ε, λοιπόν…

ΥΓ - Κώστα με πρόλαβες… βλέπω γίναμε θαμώνες στο 25αράκι.

Είστε όλοι κατατοπιστικότατοι!
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

Μπράβο σε σένα και στον δάσκαλο σου για την προτίμηση και την επιλογή σας!

Για να σου λυθούν οι οποιεσδήποτε απορίες δές ένα (πολλάκις ανεβασμένο ήδη αλλά απ’τα καλύτερα) από τα εκατοντάδες σχετικά βίντεο:

//youtu.be/Jy8txKRJIrs&