Αξίζει για επιδιόρθωση;

Καλησπέρα στην παρέα! Έχω ένα συνάδελφο στη δουλειά που ο γείτονάς του μετακόμιζε και του έδωσε αυτό το μπουζούκι , μιας και το προόριζε για πέταμα . Δυστυχώς ήταν για καιρό παρατημένο και σ’αυτή τη κατάσταση . Θα ήθελα να ρωτήσω , πρώτον εάν αξίζει το κόπο να επιδιορθωθεί και δεύτερον εάν μπορείτε να καταλάβετε ποιός μπορεί να ήταν ο κατασκευαστής , μιας και δεν είχε ταμπελάκι .





Όλα επισκευάζονται! Σαν όργανο είναι πολύ ταλαιπωρημένο. Καλό είναι να το δει μάστορας από κοντά για να το αξιολογήσει και μάλιστα όχι μόνο ένας :wink:

2 «Μου αρέσει»

Αν έχει έστω και καποια ίχνη από ταμπέλα, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αναγνώριση.
Εμένα δεν μου φαίνεται και φθηνοόργανο

1 «Μου αρέσει»

Οι δύο φωτογραφίες του σκάφους, η μία με σκέτο το σκάφος και η άλλη με σκάφος και μπράτσο, είναι από διαφορετικά όργανα. Και τα δύο είναι πολύ ταλαιπωρημένα και η τοποθέτηση έκκεντρα της χορδιέρας στο ένα απ’ αυτά, παραπέμπει σε τσαπατσούλικη, βιαστική κατασκευή.

Όχι, μπερδεύει η διαφορετική λήψη (άλλη γωνία, άλλος φωτισμός). Μετρώντας ντούγες και σημάδια προκύπτει ότι είναι το ίδιο!

Και για τη χορδιέρα πάλι το ίδιο: παράβλεψε τις ντούγες και δες τη χορδιέρα σε σχέση με το μπράτσο - ίσια μού φαίνεται.

αρκετά έκκεντρη τη βλέπω την χορδιέρα. Όσο για τα σκάφη, είναι εντελώς διαφορετικό το σκάσιμο στο ένα, από το άλλο: σ’ εκείνο με το μπράτσο, το σκάσιμο τρέχει κατά μήκος δύο δουγών και ξαφνικά μετατοπίζεται δύο ντούγες προς τα αριστερά. Και κυρίως: το “σκέτο” σκάφος, δεν έχει κολλάντζα.

Ένα όργανο βλέπω εγώ.

Καλά, την κολάντζα στο ένα σκάφος, δεν τη βλέπει κανείς σας; Την χορδιέρα; Μόνο εγώ τρελάθηκα;

Η αλήθεια είναι ότι και εγώ βλέπω ένα όργανο, στην δεύτερη φωτό δεν φαίνεται η κολαντζα γιατί έχει τραβηχτεί από ψηλά αλλά φαίνεται το κορδόνι της.
Επίσης και το ράγισμα έχει χωρίσει μια δουγια η οποία έχει ίδιο άνοιγμα και στις 2 φωτό με την ίδια απόσταση, συν όλες τις υπόλοιπες φθορές και σημάδια που βρίσκονται σε ίσες αποστάσεις με όμοια σχήματα.

1 «Μου αρέσει»

Βλέπετε ίδιο ράγισμα δουγών και στις δύο φωτογραφίες; Εγώ σαφέστατα όχι. Και παρατηρήστε το άσπρο φιλέτο ανάμεσα στις δούγες, πώς στην κάτω φωτογραφία αλλάζει πλευρά σε κάποιο σημείο, ενώ στην πάνω παραμένει κολλημένο σταθερά στη δεξιά δούγα. Επίσης, το χάραγμα στην απάνω φωτογραφία είναι ευθύτατο, χωρίς ξυσίματα, ενώ στην κάτω έχει χαρακτηριστικές ανωμαλίες. Αλλά με σκορ 3:1 αποσύρομαι, δεν έχει νόημα…

Το ίδιο και στο άλλο, μόνο που φαίνεται να είναι χαμηλότερα επειδή ο φακός κοιτάει ψηλότερα.

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, δε φαίνεται. Πέφτει στη «σκοτεινή πλευρά της σελήνης», αλλά νομίζω ότι κάτω κάτω διακρίνονται τα χείλη της. Έχει και κάτι λεκέδες από κόλλα (?) από πάνω, και είναι ίδιοι, τρεις και τις δύο φορές.

Καλημέρα Μπάμπη. Γι’αυτό και ρώτησα αν τυχόν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να βοηθά να κάνουμε μια υπόθεση για τον κατασκευαστή ( τρύπα ηχείου, φιγούρα ,κτλ ) .Συμφωνώ πως δε φαίνεται για << μαθητικό >> όργανο , μα για καλή κατασκευή.
Κρίνοντας όπως το βλέπω κι εγώ από τις φωτογραφίες ( γιατί από κοντά δε το έχω δει) , πιθανολογώ ότι πρέπει να είναι πάνω από 40 χρονών όργανο .

Το ίδιο όργανο είναι κύριε Νίκο.

Ναι, έχετε δίκιο, το ίδιο όργανο είναι.