ψάχνω να αγοράσω ενα τρίχορδο και θα ήθελα την γνώμη σας…
Απ μια γύρα που έκανα στην Αθήνα μ άρεσαν τα όργανα του Καφετζόπουλου (Οπτικά μονο οταν είναι λιτά) και του Ραπακούσιου. Βέβαια τα λεφτά αρκετά…
Αν καποιος μπορεί να μου προτείνει καποιο λιτό,με ιδιαίτερο ήχο τρίχορδο (Μεσομπούζουκου) θα χαρώ πολύ!
Ποιά η γνώμη σας για το Στάμκο στη Θεσσαλονίκη? Απ οτι είδα κανει κλασσικά σκαφάκια… φαντάζομαι οτι βγάζουν τον κλάσσικο ήχο του τρίχορδου… Εχει πάρει κανείς? Κατασκευάζει κατοπιν παραγγελίας?
ο ήχος και η φιλοσοφία κατασκευής του καφετζόπουλου και του ραπακούσιου (κάθε όργανο με ξεχωριστή σχεδίαση και χαρακτηριστικά) δεν έχει σχέση με την τυποποίηση του στάμκου, που μάλλον πάει προς τον κλασσικό ήχο τετράχορδου. στη θεσσαλονίκη ψάξε καλύτερα για όργανο του παπαδάμου, που έχει μια πολύ αξιόλογη οικονομική σειρά.
απαραίτητο βέβαια είναι να κάνεις μια βόλτα στην θεσσαλονίκη (καλή ευκαιρία!) για να αποφασίσεις μόνος σου.
Ο Στάμκος κατασκευάζει όργανα με ποικιλομορφία σκαφών, απ’ όσο μπορώ να ξέρω…Σε κάθε σειρά βγάζει σίγουρα 2-3 με μικρότερο σκάφος. Φυσικά σε παραγγελία μπορείς να κάνεις ο,τι θες. Προσωπικά θεωρώ οτι η κλίμακα του οργάνου παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στο ηχόχρωμα. Είναι θέμα γούστου και…αυτιού…
Δεν ξέρω αν το κανες ήδη αλλά και ο Καρελλάς αξίζει μια επίσκεψη. Τουλάχιστον αισθητικά έχει κάποια όργανα που φαντάζομαι θα σου αρέσουν, αν προτιμάς κάτι λιτό…
καλό θα είναι να επισκεφθείς και το οργανοποιείο του Δημήτρη Βεργέτη. άριστος έμπειρος και ψαγμένος οργανοποιός, που βρίσκεται συνειδητά εκτός των μέσων δικτύωσης, με αυθεντικό παλιακό ήχο τριχόρδου. Τα στοιχεία του είναι καταχωρημένα στον κατάλογο των ελλήνων οργανοποιών.