Αναζήτηση δασκάλου Πατήσια και τριγύρω

Καλησπέρα στην παρέα! Ψάχνω για δάσκαλο μπουζουκιού Πατήσια ή γύρω περιοχές (Περιστέρι, Φιλαδέλφεια, Γαλάτσι, κ.λ.π). Θα ρίξω μια ματιά και γι τους δασκάλους που αναφέρονται για άλλες περιοχές αλλά, αν έχετε κάτι υπόψιν, πείτε μου.

Γρατζουνούσα ένα 4χορδο παλιότερα (όχι πολλά πράγματα). Τώρα έχω ένα 3χορδο (το είχα πάρει πριν 3 χρόνια αλλά δεν πρόλαβα να το πολυδουλέψω γιατί έφυγα εξωτερικό. Γενικά, έβρισκα το 4χορδο πολύ βολικά (ειδικά στα ακόρντα, τα δάχτυλά σου δεν χρειάζονται να κάνουν σπαγκάτο). Στο 3χορδο μου αρέσει που είναι μαλακές οι χορδές (δεν ξέρω αν όντως στο 3χορδο οι χορδές δεν “τεντώνουν” τόσο πολύ ή αν είναι η ιδέα μου. Με λίγα λόγια, δεν έχω αποφασίσει προς τα που θα κινηθώ. Μάλλον προς τετράχορδο. :confused:

Γενικά, δεν ήμουν πολύ της οργάνωσης παλιότερα και ενώ “ήξερα” αρκετά τραγούδια, ήταν σε βασικό επίπεδο γιατί δεν είχα χτίσει την δεξιοτεχνία στα δάκτυλα. Και κατέληξα ότι όσους σκοπούς και να παίξεις, αν δεν έχεις την τεχνική να τους παίξεις όμορφα, θα τους βαρεθείς. Τώρα λέω να το πιάσω πιο σωστά.

2 «Μου αρέσει»

Αφού έχεις τρίχορδο τί το θέλεις το τετράχορδο πάλι?Πλάκα κάνω ότι θες ξεκίνα.Αν ψάξεις θα βρεις δασκάλους αλλά με λίγη υπομονή όλο και κάποιος θα σε συμβουλέψει.

Αν δεν σε ενοχλεί η απόσταση στο νέο ψυχικό είναι ο Αντώνης ο Κωνσταντακης, διδάσκει και 3χορδο και τετράχρονο. antoniskon68@gmail.com

καλημέρα και καλώς ήρθες!
τί τραγούδια σε ενδιαφέρουν; αυτό νομίζω είναι το βασικό κριτήριο για την επιλογή μεταξύ 3/4χορδου, είναι δυο διαφορετικά όργανα με διαφορετικό ρεπερτόριο.

Στις τριγύρω περιοχές είναι και ο Νίκος ( @liga_rosa), ο άλλος Νίκος ( o τρελάκιας) και αρκετοί άλλοι. Άρα καλύτερα θα ήταν φίλε @AlexandrosGou να κατασταλάξεις λίγο στο ρεπερτόριο και το ύφος που θες να παίζεις ώστε να βρεις και τον ανάλογο δάσκαλο που να ταιριάζει στα γούστα σου.


Ωχ τώρα είδα πως απάντησε και ο Νίκος. :sweat_smile:

2 «Μου αρέσει»

Αλέξανδρε καλησπέρα, κάνω και εγώ μαθήματα στο Ήλιον με τον Λευτέρη Αμπατζή, αν σε βολεύει η περιοχή και θέλεις μπορώ να σου δώσω στοιχεία επικοινωνίας. Οτι και να κάνεις καλή επιτυχία σου εύχομαι.

Ευχαριστώ για τα στοιχεία, παίδες!

Αν βοηθάει (σχετικά με το θέμα 3χορδου/4χορδου), θα έλεγα ότι μερικά από τα πρώτα τραγούδια που θα ήθελα να μάθω να παίζω είναι:

Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου, Μην κλαίς, Φεγγάρι μάγια μου κανες, Αχ βρε παλιομισοφόρια, Το μινόρε της αυγής, Το ερηνάκι (του Σκαρβέλη), Παποράκι του μπουρνόβα, Το περιστέρι (Ζαμπετας), Χαράματα η ώρα η τρεις, Τρελέ τσιγγάνε, Κοκκινιά 1955, Τα όμορφα τα γαλανά σου μάτια κ.α.

1 «Μου αρέσει»

χμ, βλέπω έχεις απ’όλα τα είδη στα γούστα σου. αφού προτιμάς το 4χορδο ξεκίνα με αυτό και βλέπεις. κι άμα σου έρθει να βαρέσεις ανοιχτή την μπουργάνα, πιάσε το 3χορδο!

6 «Μου αρέσει»