Αναδομηση σε τριχορδο κυριακου λαζαριδη 1948

συντήρηση

#1

Αγαπητοι φίλοι με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζω το νέο μου απόκτημα ένα τρίχορδο κατασκευής Κυριάκου Λαζαρίδη 1948.Θα γίνει προσπάθεια να αναδομηθεί πλήρως με σεβασμό στην αξία του οργάνου .Σαφέστατα το πρώτο πράγμα που ήθελα ήταν να το ακούσω έβαλα λοιπόν καβαλάρη δυο χορδές κούρδισα λιγότερο και με μάγεψε δυστυχώς δεν έχω κρατήσει αρχείο


(Νίκος Σαρηγιάννης) #2

καλορίζικο! σημαντικό απόκτημα, όσα όργανα λαζαρίδη έχω δει είναι καλοφτιαγμένα και στιβαρά. πρέπει να έχει φάει καλό χτύπημα εκεί στις δούγιες, τουλάχιστον το καπάκι φαίνεται ακέραιο. καβαλλάρη είχε τον δικό του;
όταν λες αναδόμηση, εγώ σκέφτομαι να το αναλάβει ένας μάστορας με εμπειρία σε παλιά-ιστορικά όργανα. θα γίνω κουραστικός και θα ξαναπροτείνω τον μιχάλη μουντάκη (χωρίς να είναι ο μοναδικός βέβαια).


(ΣΤΑΥΡΟΣ Κ) #3

'Εχοντας φτιάξει τουλαχιστον 5 παλαια οργανα αυτης και παλαιοτερης εποχης , συνηστω ανεπιφυλακτα και εγω τον Μουντακη, προσωπικη μου αποψη γιατι εχω και πολύ κακες εμπειρίες.
Ωραιο το οργανο ,βλέπουμε πόσο πολύ επηρεάσε ο Ζοζέφ τους μαστόρους ,μέχρι και το καράολο του αντέγραψε ο Λαζαρίδης.


(Νίκος Νικολάου) #4

Παιδιά έχω την εντύπωση,ότι την αναδόμηση θα την κάνει ο ίδιος ο Κώστας,ασχολείται πολλά χρόνια με την οργανοποιία.


#5

Φίλοι μου ευχαριστώ για τις ευχές την ανακατασκευή θα την πραγματοποιήσω εγώ έχοντας την βοήθεια τριών σημαντικών φίλων οργανοποιών. Το βασικό πρόβλημα του οργάνου είναι η σχεδόν πλήρης αφύγρανση της βαμμένης μουριάς στην κολάτζα και τα πλαινάρια .Έτσι θα προσπαθήσω να σώσω τις ζωντανές ντούγες με εμποτισμό και διατήρηση για κάποιο διάστημα σε ελεγχόμενο περιβάλλον υγρασίας.


(Νίκος Σαρηγιάννης) #6

η επισκευή (πόσο μάλλον η αναπαλαίωση) είναι σαφώς πιο δύσκολη από την κατασκευή, οπότε εύχομαι καλό κουράγιο! αναμένουμε τα αποτελέσματα σε καμιά μάζωξη!


#7

Καλορίζικο και καλή επιτυχία με την συντήρηση που πρέπει να γίνει!Εννοείται περιμένω να το ακούσω.


(mikon) #8

Καλορίζικο! Είναι πολύ σημαντικό να μοιράζονται τέτοιες εμπειρίες που αφορούν τέτοια ιστορικά όργανα!