Αναγνωριζετε τα τραγουδια; - Περγιάλης

Χαιρετιζω ολους τους ρεμπετοφιλους του ντουνια!
Ειμαι καινουριος στην παρεα και κανω το πρωτο μου post. :slight_smile:

Επειδη ειμαι μικρος ακομα ,μερικα πραγματα δεν τα γνωριζω εις βαθος.Θα μπορουσε κανεις να μου αναγνωρισει τα τραγουδια αυτου του δισκου ,γιατι δεν ειναι σωστοι οι τιτλοι και δυσκολα τα βρισκω.Εκτος απο τα “Η αδεκαρη” , “Ο Φουκαρας” , “Το κοροϊδο” ολα τα αλλα δεν τα γνωριζω και ειναι πραγματικα φοβερα κομματια.Υπαρχει ενα sample 30 δευτερολεπτων για να παρετε μια γευση και να μου πειτε… :slight_smile:

Υ.Γ: Ο Περγιαλης τα λεει ωραια εδω!!

Ευχαριστω εκ των προτερων,
Κωστας :wink:

Κώστα, καλώς όρισες στο φόρουμ. Μάλλον ξέχασες να μας δώσεις τα στοιχεία του δίσκου για τον οποίο μιλάς.

Σωστα,με συγχωρειτε ,λαθος μου! :slight_smile:

Οριστε

http://www.getitnow.gr/prod/moysikitainies/greek-music/rembetica/eimai-magkas-kai-rempetis/prod490532/

Αγαπητέ μου φίλε, τα κομμάτια που τραγουδάει ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης στο συγκεκριμένο δίσκο είναι, τουλάχιστον αυτά που αναγνωρίζω εγώ (που δεν τα άκουσα όλα τα δείγματα) και εσύ, πασίγνωστων καλλιτεχνών όπως ο Μάρκος Βαμβακάρης, ο Α. Κωστής (Κώστας Μπέζος) και άλλοι. Έχουν αλλάξει κάποιοι αρχικοί τίτλοι, ίσως για να παρακάμψει ο καλλιτέχνης την ΑΕΠΙ (εταιρία αρμόδια για θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας). Ο Περγιάλης (ποιός είναι αυτός; δεν τον ξέρω) τα λέει ωραία, ίσως γιατί δεν έχεις ακούσει τις πραγματικές πρώτες εκτελέσεις. Θα σε συμβούλευα να αρχίσεις να ψάχνεις για τις εκτελέσεις αυτές και όχι για ξαναζεσταμένο φαγητό με ολίγη από τουμπελέκια, αρμόνικες και πολλά άλλα κρουστά. Στην εποχή μας πιά, αυτό το ψάξιμο είναι πολύ εύκολο.

Τις εχω ακουσει τις αρχικες και γενικα ρεμπετικο ακουω 4+ χρονια τωρα,απλα δεν ψαχνομουν πολυ.Πολλα τα εχω ξανακουσει και δεν τα θυμαμαι.
Μ’αρεσει ομως οπως τα λεει,δεν ξερω ισως ειναι γουστα…π.χ τον Φουκαρα του Μαρκου με τον Παγιουμτζη το λεει καλα. :stuck_out_tongue:

Όπως ο ίδιος λες, Κώστα, σε τελική ανάλυση μετράει το γούστο του καθενός. Εσύ φυσικά, θα κάνεις εκείνο που ευχαριστεί εσένα. Προσπάθησε να δημιουργήσεις σιγά σιγά ένα αρχείο στο σκληρό σου, ωραία ταξινομημένο ώστε να ξέρεις τι έχεις, να τα βρίσκεις σχετικά εύκολα και να τα ακούς. Παράλληλα, καλή θα ήταν και η δημιουργία μικρής βιβλιοθήκης, ψάξε στην αναζήτηση με λέξη - κλειδί “βιβλιογραφία”.

Ο “φουκαράς” είναι το “Μπουζούκι μου διπλόχορδο” του Μάρκου. Ο Στράτος του κάνει δεύτερες.

Χαλι μαυρο, ακου Φουκαρας το μπουζουκι μου διπλοχορδο