Ανέστη Δελιά "πάρε ένα γυαλί και κόψε το λαιμό σου"

Κομμάτι που προφανώς δεν έχει ηχογραφηθεί αλλά παραδόξως αναφέρεται στην βιογραφία του Ανέστη σε διάφορα site όπως η Βικιπαίδεια.Τις προάλλες ρώτησα τον Στέλιο Βαμβακάρη (που έχω την τύχη και την τιμή να ζεί στην γειτονιά μου στον κορυδαλλό) και μου είπε οτι ούτε εκείνος το έχει ακούσει…

Ουτε ηχογραφηση ουτε στιχοι πουθενα…και τι στο καλο;…Ο τιτλος μονο;

Απο παλιοτερη συζητηση…

Ιντερνετικά το έχω ψάξει όσο γίνεται.Δεν ήξερα ότι έχει ξαναγίνει συζήτηση γι’αυτό καθότι νέος στο φόρουμ.
Απλά μου κάνει εντύπωση ότι ενώ όλα τα άλλα τραγούδια του Δελία (που είναι και λίγα) υπάρχουν σε προπολεμικές και σε μεταπολεμικές εκτελέσεις απ΄τον ίδιο και απο άλλους (βλέπε Νικολαϊδης),το συγκεκριμένο αναφέρεται μεν σε βιογραφίες αλλά δεν υπάρχει πουθενά.Τόσο απαγορευμένο πια??? :mad:

Επειδή αυτό που γράφει ο Άρης Νικολαίδης το 2002
“ '…ένα χαρτάκι, τρία τραγούδια έδινε τότε τ΄ Ανεστάκι…’ . Μ΄ αυτά τα λόγια περιγράφει ο Μ. Γενίτσαρης την εποχή του ‘άρρωστου" Δελιά.’
μάλλον ισχύει, είναι φυσικό να “χάθηκε”, τελικά, αυτό το τραγούδι, αν υποθέσουμε ότι κάποτε γράφτηκε.

Πάντως, να διευκρινίσω ότι μετά την επιβολή του Αναγκαστικού Νόμου 1619 / 1939 δεν έγινε γνωστή ούτε μία περίπτωση απαγόρευσης τραγουδιού, με την εξαίρεση βέβαια εκείνων που ηχογραφήθηκαν το 1946 και αναγκάστηκε το τότε καθεστώς να τα απαγορεύσει εκ των υστέρων.

Αυτη τη δηλωση περι τριων τραγουδιων υπο την αμοιβη σε σκονακι το εχει πει ο Μαθεσης και το θεωρω λιγο τραβηγμενο.
Ο Συγχωρεμενος ο Γενιτσαρης καποτε μου πε οτι ο Ανεστος ειχε ενα κομματι που επαιζε στο παλκο με τον τιτλο Ξεμαγκας(ιδιο με τον Παπαζογλου) τιποτα περισσοτερο δεν μπορεσα να μαθω γι αυτο τοτε.
Ο Μαθεσης ισχυριζεται οτι η μουσικης απο την Μαρω του Χατζηχρηστου ειναι επισης του Δελια οπως και ο Καβουρας το οποιο επιβεβαιωνει και ο Γενιτσαρης.Η Νταιζε Σταυροπουλου γκομενα του Δελια εκεινη την εποχη ανέφερε οτι τοΣαν δεν ηξευρες το οποιο χαρισε στον Τουντα γιατι το θεωρουσε κακο κομματι.Τα παραπανω στοιχεια εκτος απο την προσωπικη μαρτυρια του Γενιτσαρη σε μενα ειναι καταγεγραμενα απο τον Κώστα Χατζηδουλη.