Αλλαγή καπακιου σε τριχορδο

Καλησπερα. Εχω ενα τριχορδο προπολεμικου τυπου απο τον Ανδρέα Δελλιο, το καπάκι του δεν ειναι με τσάκιση και σκέφτομαι να το παω για να γινει η αλλαγη καπακιου, να μπει καπακι με τσάκιση. Ποια η γνωμη σας? Να το κάνω?

Μεγάλη ιστορία πας να ανοίξεις. Το όργανο έχει θέμα και χρειάζεται αλλαγή στο καπάκι; Αν δεν έχει πρόβλημα, δεν σε ικανοποιεί ο ήχος; Μόνο άν έχει πρόβλημα θα σου έλεγα να το αλλάξεις. Αν απλά θέλεις κάτι άλλο, σε συμφέρει να πουλήσεις αυτό που έχεις και να πάρεις καινούργιο με τον ήχο που θέλεις. Αλλάζοντας το καπάκι το όργανο που θα βγει δεν είναι απαραίτητο να σε ικανοποιεί. Πιο καλά να δεις κάποιο έτοιμο που σου αρέσει και να μην ανοίξεις δουλειές.

6 «Μου αρέσει»

Οχι δεν εχει κανενα προβλημα. Απλα ετσι για το κατι παραπανω. Ευχαριστώ

Κατά τη δική μου γνώμη πούλα αυτό που έχεις και πάρε ένα άλλο που να σε ικανοποιεί. Δεν έχει νόημα να πειράξεις κάτι που είναι σωστό.

3 «Μου αρέσει»

Συμφωνώ με τους προλαλησαντες επίσης αυτό είναι κάτι που είναι καλύτερο να το συζητήσεις απευθείας με τον οργανοποιο.

3 «Μου αρέσει»

Δεν θα σου προσφέρει κάτι παραπάνω. Ίσως και αντίθετα να απογοητευτείς από το αποτέλεσμα. Ίσως βέβαια και να σου αρέσει. Είναι περισσότερο θέμα φιλοσοφίας. Τί ζητάς εσύ από το όργανο, και τα ηχοχρώματά του.

3 «Μου αρέσει»

Ειμαι πολυ ικανοποιημενος με το όργανο και τον ηχο του. Μου περασε αυτο απο το μυαλό με το σκεπτικό οτι με την τσακιση ισως εφτανε και ενα σκαλι παραπάνω (προς τον προπολεμικο ηχο)

Ο προπολεμικός ήχος δεν επιτυγχάνεται μόνο με την τσάκιση. Δεν είχαν όλα τα προπολεμικά τσάκιση. Χρειάζεται και άλλα πράγματα, όπως άλλη καμαροθεσία, άλλος όγκος, άλλη γεωμετρία. Στην περίπτωσή σου, αν έκανες τέτοιου είδους επέμβαση, θα έπρεπε να χαμηλώσει η κολάντζα για να επιτευχθεί η γωνία της τσάκισης, άρα λιγότερος εσωτερκός όγκος, άρα πάει περίπατο η γεωμετρία του οργάνου. Είναι σαν να λέμε να μετατρέψεις μία λιμουζίνα σε τζίπ. Οπότε σου έχουν απαντήσει οι φίλοι παραπάνω.

9 «Μου αρέσει»