Αλλαγή ήχου σε μπουζούκι

Γειά σας φίλοι μου και Χρόνια πολλά λόγω ημερών!
Έχω ένα μπουζούκι που πριν 5-6 χρόνια που το αγόρασα είχε ήχο πολύ ωραίο και με ευχαριστούσε πολύ να παίζω.Μετα τα 2 χρόνια περίπου στην αρχή παρατήρησα ότι ο ήχος του είχε χάσει το απλωμα,την ουρά που άφηνε.Εβγαινε πολύ ξερό δηλαδη.Δεν έδωσα και πολύ σημασία ,σκέφτηκα πως θα περάσει ,αφού στο μυαλό μου είχα την ιδέα ότι έχω ένα πολύ καλό όργανο.Δυστηχως δεν επανήρθε ποτέ το όργανο σε αυτό που γνώριζα και με ευχαριστούσε.Αρχισα δε με τον καιρό να έχω και πρόβλημα με τα χέρια μου.Δηλαδη να δυσκολεύομαι να παίξω πράγματα που πριν τα έπαιζα με άνεση.
Δεν θέλω να πω περισσότερα και πιστεύω και ελπίζω δηλαδή να το λύσουμε το θέμα με τον μάστορα που μου το έφτιαξε.
Το αναφέρω εδώ έτσι για να ακούσω και παρόμοιες εμπειρίες δικές σας αν υπάρχουν και γενικά να γίνει μια κουβεντουλα που λίγο -πολυ σε όλους μπορεί να μας φανεί χρήσιμη.
Να είστε καλά!

γεια χαρά! χρόνια πολλά!
το πρώτο σύμπτωμα μου θυμίζει υγρασία και πολύ χαμηλές χορδές, το δεύτερο ξηρασία και υψωμένες χορδές. μήπως από απότομες εναλλαγές έγινε κανένα ράγισμα ή ξεκόλλημα;
όλα φτιάχνονται, μην ανησυχείς. είναι λογικό ένα όργανο μετά από κάποιο διάστημα να θέλει σέρβις και φροντίδα. μπορεί απλά να θέλει τάστα ή κατάλληλες χορδές. αφού θα το δει ο μάστορας που το έφτιαξε, θα κάνει ό,τι χρειάζεται.

1 «Μου αρέσει»

Έγινε αλλαγή ταστων και είχα την ελπίδα ότι αυτό θα ήταν το πρόβλημα.Δυστηχως δεν άκουσα αλλαγή καμία σχεδόν.
Ευχαριστώ Νίκο που έγραψες την γνώμη σου.

1 «Μου αρέσει»

μακάρι να βρεις τί φταίει, και να ακούσεις το όργανο όπως το θες. καμιά φορά όμως είναι και ψυχολογικό το τί ακούμε. στην τελική, αν δεν σε καλύψει ο μάστορας πας και αλλού.

2 «Μου αρέσει»