Αγορα ρεμπέτικου μπουζουκιου

καλησπερα στο φορουμ θα ηθελα γνωμες για αγορα τριχορδου μπουζουκιου αλλα με ρεμπετικο ηχο.εχω παει σε πολλα οργανοποιεια αλλα δυστυχως δεν με καλυψε κάποιο γιατι είχαν πιο λαϊκό ήχο.

καλώς ήρθες!
κάνε μια βόλτα απο καφετζόπουλο, ραπακούσιο, τσόπελα, ζαράνη, και σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι. αν επιτρέπεται, ποιούς είδες μέχρι τώρα και τί μπάτζετ έχεις;

Έχω περασει από Βαρλά Καρβούνη Μουντακη και Ρεμούνδο.Μόνο που στο Μουντακη δεν είχε κάτι έτοιμο να δω όταν πήγα.Τώρα από μπάτζετ γύρω στα 1200 έως 1500 το περισσότερο.

Τσέκαρε τα αντίγραφα Μούρτζινου που φτιάχνει ο Σπουρδαλάκης εδώ με πολύ ενδιαφέρον βίντεο για την κατασκευή τους εδώ
Επίσης ο Ραπακούσιοςφτιάχνει όργανα που έχουν πιο παλιάς σχολής ήχο

Του Σπουρδαλάκη έχουν αντοχή στο χρόνο τα όργανα?

του σπουρδαλάκη δεν είναι αντίγραφα ολόκληρου μπουζουκιού μούρτζινου, έχει απλώς χρησιμοποιηθεί ένα καλούπι του απαρτιάν που πιθανώς να ήταν του μούρτζινου ή αντίγραφό του. για την αντοχή δεν ξέρω, πάντως πολλοί έχουν κάνει χρήση της δυνατότητας αλλαγής του οργάνου. αντίγραφο από όργανο γκέλη είχε κάνει ο φρονιμόπουλος, δυστυχώς δεν το έχω ακούσει από κοντά.
με τα χρήματα που διαθέτεις, πλέον βρίσκεις εξαιρετικά όργανα από καφετζόπουλο και ραπακούσιο. εκτός αθηνών έχεις και άλλες επιλογές φυσικά, αλλά νομίζω καλύτερα να είναι το όργανο κοντά στον τόπο που φτιάχτηκε κι εσύ κοντά στον μάστορα.

ποικιλία ήχων, από πιο ρεμπέτικο, μέχρι πιο λαϊκό θα συναντήσεις στο οργανοποιείο του Καρελλά στου Ψυρρή. Συνήθως δέχεται παραγγελίες. Και μέσα στο μπάτζετ που περιγράφεις, κάνει αξιοπρεπέστατη δουλειά, και από προσωπική μου εμπειρία.

Να σ’ τα λέω εγώ απ’ το Λονδίνο ενώ είσαι Αθήνα είναι λίγο άκυρο :slight_smile: Πήγαινε μια βόλτα από το εργαστήριο να σου τα πει/δείξει ο ίδιος!

Είτε είναι πιστά αντίγραφα, είτε βασίζονται σε καλούπι, ο ήχος τους θυμίζει άλλη εποχή. Ειδικά ένα από ελιά που έχει εγώ το λάτρεψα, αν και είναι λίγο πιο πάνω από το μπάτζετ σου. Οι καρυδιές βγάζουν επίσης ωραίο ήχο. Εδώ παίζει ο babis

Γεια σου Τόλη

Πέρνα μια βόλτα απο το οργνοποιείο του Σπουρδαλάκη στον Πειραία, τουλάχιστον εγώ δεν εχω καταφέρει να βρώ πιστότερο αντίγραφο προπολεμικού μπουζουκιού ειδικά όσον αφορά τον ήχο , νομίζεις οτι ακούς Σκαρβέλη. Σχετικά με την αντοχή στον χρόνο καλύπτει εγγραφως για το οτιδηποτε μπορεί να εμφανιστεί στο όργανο. Με την χρήση της εγγύησης έκανα αλλαγή στο όργανο μου και πήρα ένα αντίγραφο μούρτζινου μιας και είμαι ψυχαναγκαστικός με τον ρεμπέτικο ήχο. Το προηγούμενο μπουζούκι μου το είχα 5 χρόνια χώρις κανένα πρόβλημα πριν το αλλάξω με αυτό
//youtu.be/WvIWZXzrgT4

Όπως και να έχει καλές αγορές και καλό ψάξιμο

Καλησπέρα κι από εμένα,
Η ουσία είναι να ψάξεις πολύ και να βρεις ένα όργανο όπως το έχεις φανταστεί.
Οι οργανοποιοί που σου προτάθηκαν έχουν όλοι πολύ καλά όργανα και πρέπει να πας σε όλους για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει.
Προσωπικά θεωρώ ότι τον πιο αυθεντικό προπολεμικό ήχο προτείνει ο Χρήστος Σπουρδαλακης με το μοντέλο Μούρτζινου.

καλησπέρα και απο μένα…

Ναι θα σου πρότεινα κι εγω να περασεις απο το σπουρδαλάκη στο πειραια…
Πέρασα τη προηγούνεη εβδομάδα και ειδα μερικά απο τα ρεμπετικα οργανα που εχει φτιαξει και ειναι πραγματικα σαν να ακους μπουζουκι του σκαρβελη…εχουν πολυ ωραιο μπρατσο ευκολο και ειναι και κομπλε στην ένταση του ήχου παρ ολο το μικρο σκαφος

Καλησπέρα στην παρέα και από εμένα.΄Εχω στην κατοχή μου 3-4 όργανα,τελευταία αγορά
από τον Χρήστο Σπουρδαλάκη ένα μπουζούκι
στυλ Μούρτζινου (αγορά αρχές Δεκέμβρη ΄15).Το όργανο είναι ακόμα άστρωτο
αλλά ο ήχος του είναι φοβερός,παραπέμπει σε ηχοχρώματα δεκαετίας ΄30.
Προσωπικά βρήκα αυτό που ήθελα να ακούω από ένα όργανο για το ρεπερτόριο που μου αρέσει.
Όπως μου είπε και ο Χρήστος σε κανένα οχτάρι μήνες που θα πιάσει και τον τελικό του ήχο θάναι άπαιχτο.

σίγουρα δοκίμασε όσο πιο πολλά μπορείς πριν πάρεις. από το ίντερνετ δεν βγάζεις άκρη ούτε με γνώμες (τα άσχημα σπάνια γράφονται δημοσίως) ούτε με βίντεο (δεν αποδίδεται ο ήχος και η αίθηση).
μόλις έμαθα ότι ο καφετζόπουλος έχει ένα εξαιρετικό μπουζούκι με σπαστό καπάκι στο μαγαζί. το είχα δει και πριν, αλλά τώρα το βελτίωσε ακόμα περισσότερο και έχει ακόμα πιο καλό προπολεμικό ήχο -προς το πρίμο. βάλε κι αυτό στην μπουζουκότσαρκα.

Γεια σου φιλε.
Για να εχει το μπουζουκι ρεμπετικο ηχο,θα πρεπει να εχει μικροτερο σκαφος απο τα σημερινα,πιο κοντη κλιμακα ταστιερας και πιο φαρδια και αν εχει και τσακιση στο καπακι ακομη καλυτερα.
Σε γενικες γραμμες θες το οργανο σου να μαντολινιζει .
Ευχαριστω.

Αυτό του Καφετζόπουλου που λέει o Νίκος-Liga Rosa έχει μικρο σκάφος,κοντή κλίμακα και φαρδιά ταστιέρα και τσάκιση στο καπάκι ._

Το βασικό για μένα είναι να ακούγεται καλά στο δικό σου αυτί… Κατα τα άλλα οι παραπάνω συμβουλές θα σε καθοδηγήσουν στη σωστή επιλογή…

Τελικά μετά από αρκετό ψάξιμο και υπομονή καταστάλαξα και χθες μόλις πήρα ένα υπέροχο τριχορδακι φτιαγμένο από τον καφετζοπουλο…

καλορίζικο και καλόπαιχτο!!! θα το χαίρεσαι για πολλά χρόνια!
άμα θες βάλε καμιά φωτό (ή και βίντεο), πέρνα κι από εδώ μια βόλτα.

καλορηζηκο και καλοπεχτο ρηξε αν γουστα μια πενια
να το ακουσουμε την ομορφη μποζουκαρα σου,
μιας και πηρες καφετζο.:088:


Ανέβασα στην ομάδα τις ανεβάζω και εδώ και μέσα στις επόμενες μέρες θα ανεβάσω και ενα βιντεάκι για να δείτε τον ήχο του.