Αγορα κιθαρας πιθανον λαικης

Καλησπερα.Ασχολουμε ερασιτεχνικα με την κιθαρα πανω σε ρεμπετικα, λαικα παλια και αρκετα νεα.Θελω να αγορασω μια κιθαρα και απο οτι καταλαβαινω διαβαζωντας τα θεματα αυτο που μου ταιριαζει ειναι λαικη.Για να σιγουρευτώ ρωταω τους γνώστες του φορουμ το εξης:Θελω οπως και διποτε 1)σχημα που να φερνει σε κλασικη, 2) φαρδυτερο μανικι απο της ακουστικες κιθαρες, 3)χορδες οχι κλασικής δλδ ατσαλινες.Ο ηχος θελω να ειναι γεματος σαν του περιστερη για παραδηγμα που ακουγετε στο οργανικο ο μερακλης.Θα ηθελα να δωσω εως 500 ευρω μαξιμουμ.Καταλαβαινω οτι παω για μεταχειρισμένη.Εχω βρει καποια κιθαρα γερμανικη parlor (muzima) στα 180. Ειναι τυπου λαικη; η ειναι ακουστικη;
Μενω βολο και εχω δυνατοτητα να παω αθηνα η θεσσαλοινη για 1-2 μερες να δοκιμασω αλλα σε καμοια περιπτωση δεν εχω κανεναν Μα κανεναν γνωστη να ερθει μαζι μου!Οποιαδηποτε συμβουλη δεκτη

Καλησπέρα και καλώς ήρθες.
Όντως η λαϊκή κιθάρα έχει συνήθως φαρδύτερο μανίκι από τις ακουστικές κιθάρες και χορδές ατσάλινες.
Όσο για το σχήμα δεν θα έλεγα ότι παίζει ιδιαίτερο ρόλο, όσο το μέγεθος. Είναι περίπου στο μέγεθος της κλασικής κιθάρας, σαφώς μικρότερη από τις αμερικάνικες ακουστικές.
Τώρα για την musima δεν ξέρω αν έχει κάποια θέματα. Σε αυτή την περίπτωση πιθανά να χρειαστεί να συνυπολογίσεις και το κόστος ενός σεταρίσματος.

Δεν ξέρω αν έχεις φέισμπουκ αλλά ο φίλος και μέλος του φόρουμ babis, έβαλε μια αγγελία. Δες εδώ είναι στα 500 ευρώ.

σε ευχαριστώ φιλε μου.Το κραταω να παρω και αλλες γνωμες.Για αυτην εδω τι γνωμη εχεις
https://m.facebook.com/marketplace/item/184749601263499/?ref=search

τα όργανα δεν αγοράζονται απο φωτο.
πρεπει να δεις απο κοντα αν εχει πλατη και πλαϊνά, μασιβ η κοντρα πλακέ.
να δεις την κατάσταση στο μάνικο και φυσικα τι “λεει ηχητικα”.
αν αυτη η λαϊκή εχει μασιφ παντου, την παιρνεις, οτι επισκευή που ισως χρειάζεται

Δεν μπορώ να σου δώσω γνώμη από μια φωτογραφία, αλλά μπορείς να πας από εκεί και να την δεις.
Σου ανέφερα την αγγελία στο φέισμπουκ γιατί τυχαίνει να ξέρω προσωπικά τον Μπάμπη και επίσης να ξέρω ότι είναι πολύ εντάξει στις συναλλαγές του. Δεν σου κρύβω ότι αν δεν είχα πάρει κιθάρα ήδη θα το σκεφτόμουν σοβαρά για μένα.

μασιφ η κοντρα πλακε τι διαφορη εχει στην κιθαρα;
Και αν μπορεις πες μου πως το ξεχωριζεις;

Επίσης να ψάξεις και το λεγόμενο playability σε όποια κιθάρα κοιτάξεις. Το βασικό είναι να είναι σεταρισμένη σωστά και να κάθεται καλά στα χέρια σου. Ένα λάθος σετάρισμα μπορεί να σε κουράσει πολύ μέχρι να διορθωθεί, αν δεν έχει γίνει τέτοιου είδους παρέμβαση που απλά δεν διορθώνεται.

εχει σημασια για τον ηχο. αλλα πρεπει να ξερεις να το ξεχωρίσεις

Εντάξει Σπύρο αν το θέμα είναι στο καπάκι ναι μπορεί να το ξεχωρίσει. Κοιτάμε το σόκορο της ηχητικής τρύπας και βλέπεις αν τα νερά του καπακιού συνεχίζουν και κάνουν καμπύλη χωρίς διακοπές. Τώρα για την πλάτη της κιθάρας και τα πλαινά θα πρέπει να την ανοίξει για να δει αν είναι μασίφ ή όχι.
Βάζω εδώ μια φωτογραφία από την δικιά μου για να δει τι εννοώ. Δεν είναι και η καλύτερη αλλά φαίνονται τα νερά στην δεξιά πλευρά.

1 «Μου αρέσει»

Με 500 ευρω, μπορεις να βρεις καλο οργανο. Μονο μη βιαστεις. Βρες στο βωλο ποιοι παιζουν τετοιες κιθαρες, παιξτες να παρεις το ακουσμα που θες η δεν θες, μαθε για τα ξυλα που σου ειπε ο κυριος σπυρος και μετα προχωρας. Αν παρεις παλια, κοιτα να μην εχει πολλες και σοβαρες επισκευες, και να μην ειναι σηκωμενο το καπακι στην περιοχη της γεφυρας, η αν ειναι, να ειναι πολυ ελαχιστο, αλλιως θα εχεις προβλημα στο μελλον. Κι αυτες οι δυο στο φβ ειναι ο τυπος που θες, αλλα το τι “λεν” σαν οργανα… αλλο θεμα. Φτιαχνουν και καινουργιες τετοιες. Αλλα στα χρηματα που θες, δεν ξερω. Θελει ψαξιμο. Εσυ παντως απο τη στιγμη που οπως λες, δεν εισαι γνωστης, μην κανεις βιαστικες κινησεις.

Στην περιοχη της γεφυρας τι εννοείς;; σηκώνεται απο την πισω μερια και βουλιαζει απο την μεσα προς την τρυπα;Επισης επειδη σας ακουω που λετε για τα ξυλα.Αν βρω μια κιθαρα η οποια μου κανει σε πιασιμο,ηχο,κατασταση και γενικα ειναι κατι που μου καθετε καλα να την απορρίψω;Ειναι σαν να λεμε μπουζουκι με πλαστικο καπακι;

οταν βρεις αυτη την κιθάρα (οπως την περιγράφεις), την αποκτάς “σούμπιτος”.
ολα τα άλλα που σου λεμε, δεν ειναι για σένα , προς το παρόν .
ολα τα όργανα και τα πλαστικά, εχουν ξύλο στο καπάκι.
αλλιώς δεν βγάζουν ήχο.

εχω βρει αρκετες κιθαρες στο εργαστήρι πολιταριδης στην αθηνα.Σκεφτομαι να κατεβω να τιςνδω απο κοντα,εχει κανεις εμπειρία;

και δε μας το’λεγες απ’ την αρχή?

Δες και εδώ έχει διάφορες κιθάρες.