Αγορα κιθάρας έως 500€

Καλησπερα σε όλους! Θα ήθελα να μάθω της αποψη σας ειδικά από τους κιθαρωδιους για το τι κιθάρα θα επέλεγαν με ανώτατο όριο τιμής τα 500€ . Για καινουριο όργανο σε αυτή την τιμή η εργοστασιακή είναι μονόδρομος. Μέχρι τώρα έχω δει την GUILD D240E η οποία μου άρεσε και η έρευνα αγοράς συνεχίζεται. Παρακαλώ παραθεστε απόψεις και αν κάποιος έχει όργανο σε αυτήν την κατηγορία εάν επιθυμεί θα με βοηθούσε ιδιεταιρα εάν παρεθετε την εμπειρία του !
Ευχαριστώ προκαταβολικα καλές πενιες και μελωδίες σε όλους!

Για τί χρήση την θέλεις και τί ρεπερτόριο; Όργανο εργοστασίου (αμερικάνικη ακουστική) κάνει μόνο για έντεχνα ή λαϊκά, αν θες πιο ρεμπέτικο ήχο ψάξε σε μεταχειρισμένες χειροποίητες ή βρες από e-bay κάποιο γερμανικό κιθαρόνι για επισκευή.
Από ακουστικές, με 300 ευρώ βρίσκεις μασίφ καπάκι και δεν χρειάζεται να φτάσεις στα 500 (εκτός από περιπτώσεις που όντως προσφέρει κάτι καλύτερο σε ξύλα ή κλειδιά ή γενικότερη ποιότητα). Για να αλλάξεις κατηγορία πρέπει να δώσεις αρκετά παραπάνω, οπότε πας και σε χειροποίητη λαϊκή κιθάρα άμα θες.
Ίσως για καλά ηλεκτρικά να αξίζει να δώσεις λίγα παραπάνω, αν και πλέον μέχρι 350 βρίσκεις αξιοπρεπέστατα συστήματα. Πάρε σβάρνα τα μαγαζιά και δοκίμασε (όσο αυτό είναι εφικτό), όχι μόνο στο μπάτζετ σου αλλά και παραπάνω ώστε να αποκτήσεις κριτήριο.

4 «Μου αρέσει»

Εγώ έχω guild, ηλεκτρακουστική και η τιμή της ήταν πριν δύο χρόνια στα 550€ από Καγμακη.
Πράγματικα για έντεχνα ροκες και κάνα λαϊκό είναι πολύ καλές οι κιθάρες αυτές.
Είναι τιμιότατες

1 «Μου αρέσει»

καλημέρα.
για ηλεκτρικά και θήκη και καλό ηχο είναι ακατόρθωτο . με 500.
το D στον κωδικό σημαίνει 14 τάστα ελεύθερα (οχι λαϊκή).
ψάξε μεταχειρισμένη .ας εχει και γρατσουνιές…
ο Νίκος τα είπε σωστά. ξαναδιάβασε την απάντηση του.

2 «Μου αρέσει»

Δεν θα έλεγα ότι είναι κάτι το ακατόρθωτο. Εύκολα μπορεί κανείς να βρει μια ηλεκτροακουστικη γύρω στα 400€. Τώρα αν μιλάμε και για ενίσχυση ε τότε ναι χλωμό το κόβω σε τέτοια τιμή…
Σε γενικές γραμμές νομίζω ο κύριος Νίκος μας κάλυψε ολους! Και εγώ με αυτά τα κριτήρια θα πήγαινα για να αγοράσω κιθάρα με τέτοιο προϋπολογισμό. Βέβαια θα κοιταζα και άλλες μάρκες.lag, Cort, Tanglewood σε τέτοιες τιμές έχουν πάρα πολύ καλά όργανα.

2 «Μου αρέσει»

Εγώ την κιθάρα θέλω να την παρω σαν δευτερο όργανο μετά το μπουζουκι και με ρεπερτόριο κυρίως λαϊκά και ρεμπέτικα χωρίς όμως να αποκλείω τα έντεχνα δηλαδή είμαι σε μια φάση που μου αρέσει να μην λέω όχι σε καποιο άλλο είδος και να πω παραδειγμα παίζω μόνο έντεχνα ή μόνο ρεμπετικα . Ειχα μια παλια κλασικη σπασμενη και σκευρωμενη η οποια εχεξ εκτελέσει πλεον τα χρέη της και νομίζω ήρθε η ώρα να ανεβω κατηγορία.Η λαϊκή από όσο ξέρω και έχω ψάξει δεν πεφτει κατω απο χιλιάρικο το οποίο δεν έχω να διάθεση δυστυχώς. Πάντα όπως λες το καλυτερο κριτήριο είναι η δοκιμή και αυτό σκοπεύω να κάνω απλά αν κάποιος είχε κάτι στο μυαλό του το οποίο το έχει δοκιμάσει νομίζω θα με βοηθαγε. Ευχαριστώ πολυ για την απάντηση!

Τότε ίσως η καλύτερη σου λύση είναι μία παρλορ κιθάρα. Είναι ένας ενδιάμεσος τρόπος και υπάρχουν πολλές αξιόλογες για να διαλέξεις! Εμένα μια που μου άρεσε πολύ ήταν μια recording king parlor dirty 30’s. Πολύ ωραία κιθάρα και αρκετά φθηνότερη από τον προϋπολογισμό σου.Μια άλλη που είχα δει ήταν μια harley benton parlor deluxe που και αυτή ήταν πολύ όμορφη. Μια πρόταση κάνω βέβαια αλλά σου προτυνω να το ψάξεις.
Ορίστε και τα παραδείγματα που ανέφερα

1 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ πολυ θα τις κοιτάξω

1 «Μου αρέσει»

@Δημητρης τί περιοχή είσαι;
@Johnkosguit όχι και κύριος!!! :grin:

1 «Μου αρέσει»

Τώρα Ιωάννινα και ως φοιτητής Ξάνθη .

1 «Μου αρέσει»

Ρωτάω για να δοκιμάσεις από κοντά, δεν ξέρω αν σε βολεύει Θεσσαλονίκη. Για Αθήνα είχα και άλλες επιλογές να σου πω.
Γενικά στην οικονομική κατηγορία αξίζουν οι Lag, οι Yamaha, οι Ibanez, καλύτερα απέφυγε Fender και κάποιες εντελώς κινέζικες όπως η Stagg κλπ.

2 «Μου αρέσει»

Επειδή έχω γνωστό που έχει μια παραπανω εμπειρία και είναι και εκεί είναι ο κυριος δεκαβαλας από τον οποίο έχω όργανο και τον εμπιστευομαι σαν οργανοποιο στα σέρβις και στα σεταρισματα, θα προτιμουσα Θεσαλλονικη. Μια lag την T70d έχω παιξει και μπορώ να πω πως είναι πολυ καλη για την τιμή της . Ευχαριστώ για την απάντηση!

3 «Μου αρέσει»

Επί την ευκαιρία να κάνω άλλη μια ερώτηση. Πιθανότατα κάποια στιγμή να χρειαστεί να συνδεθώ κάπου χωρίς όμως αυτό να είναι ο αυτοσκοπος δηλαδή να παρω μια κιθάρα για να παιζω σε κονσόλα αλλά πιο πολυ σκέτα. Να προτιμησω ηλεκτροακουστικη ή να παρω ακουστική και εάν χρειαστεί να βάλω εγώ ηλεκτρικά ή καψες σε κάποιο δευτερο χρόνο . Όπως καταλαβαίνετε είμαι λίγο έξω από τα νερά μου και γι’αυτό κάνω επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις.

1 «Μου αρέσει»

Συγνώμη σκέτος Νίκος τότε! Απλά κρατάω τα προσχήματα :grin:

1 «Μου αρέσει»

Δεν πειράζει χαρά μας να απαντάμε! Κοίτα είναι ανάλογα τα γούστα σου το ηλεκτρικό σύστημα δεν έχει τον ίδιο ήχο με κάψα αλλά δεν έχεις τον φόβο να μην σου κάνει feedback(δεν θυμάμαι πως το λένε στα ελληνικά). Οπότε δοκίμασε και ανάλογα τι σου αρεσει

1 «Μου αρέσει»

Να βάλεις εκ των υστέρων ηλεκτρικά δεν συμφέρει σε καμιά περίπτωση. Αν στο μπάτζετ σου βρεις ικανοποιητική ποιότητα τότε πάρτο. Το πρόβλημα είναι ότι στα οικονομικά μοντέλα (μέχρι 300) είτε τα ηλεκτρικά θα είναι μάπα είτε ο φυσικός ήχος της κιθάρας αδιάφορος. Πιστεύω όμως ότι με μπάτζετ μέχρι 500 κάτι θα βρεις. Αλλιώς σκέτο και όταν χρειαστεί βάζεις κάψα, μαγνήτη, μικρόφωνο, ντουντούκα, ό,τι θέλεις…

3 «Μου αρέσει»

Κατάλαβα άρα με βλέπω για σκέτη ακουστική και στην ανάγκη της φοραω καψες. Ευχαριστώ πολυ και τους δυο για τις απαντήσεις.

1 «Μου αρέσει»

Ψάξε και για ηλεκτρικά άμα φτάνεις το 500άρι (οι LAG ας πούμε έχουν καλό συνδυασμό φυσικού-ηλεκτρικού ήχου με πολύ λιγότερα).

2 «Μου αρέσει»

Ωραία ευχαριστώ πολυ για την καθοδήγηση!

2 «Μου αρέσει»

Ρίξε μια ματιά και στις Cort, δεν έχω παίξει ποτέ αλλά λένε πως πλησιάσουν το λαϊκό ήχο με καλό value for money για εργοστασιακές…

2 «Μου αρέσει»