Αγορά Τζουρά στην Αθήνα

Χαιρετώ την ομάδα!

Νέο μέλος του Ρεμπέτικου φόρουμ και νέος στη μουσική!

Θέλω να αγοράσω Τζουρά & να ξεκινήσω μαθήματα.

Ποίο οργανοποιείο ή κατάστημα, θα προτείνατε, για αγορά Τζουρά?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

1 «Μου αρέσει»

Γεια σου @ΑΡΗΣ . Καλωσόρισες στο Φόρουμ. Καλές συζητήσεις να έχουμε.

Οργανοποιεία υπάρχουν αρκετά στην Αθήνα όπως και δάσκαλοι. Ας μείνουμε όμως θέμα επιλογής οργάνου. Σε πρώτη φάση πρέπει να σκεφτείς (και εάν θες να πεις και σε εμάς) τι ποσό είσαι διατεθειμένος να δώσεις. Είναι κάτι βασικό για να μπορούμε να έχουμε κάποιο κριτήριο στα όσα σου προτείνουμε. Τα υπόλοιπα παρακάτω … :wink:

2 «Μου αρέσει»

Καλώς ήλθες Ευγένιε και καλές συζητήσεις να έχουμε.
Ενδεικτικά έχεις κάποιο χρηματικό όριο ?
Επίσης έχεις κάποιον φίλο η δάσκαλο που θα σε συνοδεύσει στην αγορά συμβουλευτικα ?

1 «Μου αρέσει»

Παιδιά σας ευχαριστώ, για την άμεση ανταπόκριση!

Δεν έχω κάποιον, ο οποίος θα με συνοδεύσει στην εν λόγω αγορά, ώστε να μου πει τη γνώμη του.

Εγώ, δεν γνωρίζω εφόσον ακόμα δεν παίζω.

Έστω και για το (ανύπαρκτο) επίπεδό μου, θα ήθελα να αγοράσω έναν σχετικά καλό Τζουρά, ο οποίος δεν θα έχρηζε άμεσης αντικατάστασης στο προσεχές μέλλον.

Με πόσο των 300€ - 400€, θα μπορούσα να αγοράσω κάτι “τίμιο”…?

Ευχαριστώ!

Θεωρητικά μιλώντας πάντα, πρέπει να ανέβεις γύρω στα €400 - €500 για να βρεις κάτι “τίμιο” (όπως το λες).
Όμως επειδή φαίνεσαι άνθρωπος που πας με σχέδιο προς αυτό που θες αναρωτιέμαι “Γιατί τζουράς και όχι τρίχορδο μπουζούκι; Το έχεις σκεφτεί;” Είναι παρόμοια στο παίξιμο, ανήκουν στην ίδια μουσική οικογένεια και στοιχίζουν πάνω-κάτω το ίδιο για να τα αποκτήσεις.
Επίσης θα σε συμβούλευα σε δεύτερη φάση να σκεφτείς και την αγορά των μεταχειρισμένων όπου υπάρχουν τίμια και στρωμένα όργανα.

2 «Μου αρέσει»

@alko101, σ’ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου! Επιλέγω τον Τζουρά, διότι ο ήχος του, μου θυμίζει αυτόν του Μπαγλαμά, τον οποίο και λατρεύω αλλά λόγω του πολύ περιορισμένου ρεπερτοριακού του εύρους, δεν τον επέλεξα. Ο Μπαγλαμάς είναι συνοδευτικό σαν όργανο και δε στέκεται μόνο του. Ο Τζουράς έχει σαφώς μεγαλύτερο εύρος και βγάζει το ηχόχρωμα του μπαγλαμά και των ρεμπέτικων του 1922 - 1940 (από την άφιξη των προσφύγων της Μικράς Ασίας στις γειτονιές Αθήνας- Πειραιά), που μου αρέσει να ακούω. Το Μπουζούκι βγάζει άλλο ήχο, ο οποίος δεν με συγκινεί τόσο ώστε να ξεκινήσω και να μάθω να το παίζω, χωρίς φυσικά να το υποτιμώ! Είναι καθαρά θέμα ήχου, ως προς το αυτί μου καθώς επίσης και των μουσικών μου ακουσμάτων!

1 «Μου αρέσει»

Αυτό που αναζητάς είναι έναν σκαφτό τζουρα με κλίμακα στα 60 εκ.
Επιλογές υπάρχουν από τα 250 ευρώ και άνω

Σε αυτή την τιμή προτείνω, που θα τον βρεις σε διάφορα καταστήματα, έναν που βγάζει ένας οργανοποιος που λέγεται Σάκης, συνήθως βάφει την πίσω μεριά σε μπορντό

Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει ταβάνι, η ποιότητα ανεβαίνει
Δεν έχει νόημα να προτείνω οργανοποιο σε αυτή την κατηγορία τιμής, για αυτό προτίμησα να σου προτείνω στο κάτω όριο

1 «Μου αρέσει»

@AfterGR σ’ ευχαριστώ πολύ φίλε μου!

Καλώς όρισες! Σε αυτήν την τιμή σιγουρα θα βρεις κάτι αξιόλογο για να ξεκινήσεις, αρκεί να κοιτάξεις στους σωστούς οργανοποιους.
Πάντα μια επιλογή είναι η βιοτεχνία του Μάτσικα, αλλά μπορείς να βρεις και πιο χειροποίητα όργανα από μαστόρους. Ίσως βρεις κάτι στον Δημήτρη Βασιλείου στα Εξάρχεια ή στον Στέλιο Τσιλιμίγκα στα Άνω Λιόσια, ή στον Πέτρο Πουλάκη στο Καματερό, υπάρχουν φυσικά και άλλες προτάσεις. Μπορεί επίσης να βρεις μεταχειρισμένο τζουρά αν έχεις όρεξη για ψάξιμο.
Αλλά πρώτα απ’όλα πρέπει να βρεις τον δάσκαλο και να διαλέξετε μαζί όργανο, εφόσον (σωστά) επέλεξες να κάνεις μαθήματα. Αν πας μόνος σου χωρίς να ξέρεις θα το μετανιώσεις μετά.
Καλή τύχη, και ό,τι θες εδώ είμαστε.

4 «Μου αρέσει»

Σ’ ευχαριστώ, φίλε @liga_rosa, για τις πληροφορίες και τις αρκετές επιλογές που προανέφερες!

2 «Μου αρέσει»

Με τα λεφτα αυτα μπορεις να αγορασεις ενα καλο και τιμιο οργανο που αν το προσεξεις θα σου κρατησει για χρονια και δεν θα χασει την αξια του αν θες να το πουλησεις στο μελλον. Αλλα πρεπει να στο διαλεξει ενας που ξερει. Βασικο αυτο. ΜΗΝ πας μονος σου. Επισεις οι τζουραδες δεν εχουν ολοι τον ιδιο ηχο. Αλλοι μπαγλαμαδιζουν, αλλοι μπουζουκιζουν, και αλλοι ειναι στο ενδιαμεσο, αναλογως το σκαφος.

@gibson355 σ’ ευχαριστώ για τις συμβουλές! Αρχικά, βρήκα δάσκαλο που θα με διδάξει κι όποτε θα πάμε μαζί για την αγορά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Τζουράς πιυ θα πάρω, θέλω να έχει το ηχόχρωμα του Μπαγλαμά!

2 «Μου αρέσει»

Μπορείς να βρεις τζουρα με σκάφος πολύ μικρό, λιγο μεγαλύτερο από μπαγλαμά, αλλά να ξέρεις είναι πιο δύσκολοι στο παίξιμο γιατί θα πέφτει όλο το βάρος στο μανίκι και επίσης δεν θα έχει στήριγμα το χέρι που κρατάει την πένα λόγω μικρού σκάφους

1 «Μου αρέσει»