Αγορά μπουζoυκιού αξίζει ή όχι: Musicland K1-6NT

αφού τώρα το πήρες, τί ρωτάς; έχει κάνει μια καλή ανάλυση ο μάνος ο τουρπάλης, την ανέβασε πριν λίγο σε άλλο νήμα (Μπουζούκι χαμηλής ποιότητας - Σαμποτάρει τον παίκτη;)
έγω δει πολλά τέτοια όργανα, κανένα δεν άξιζε τα λεφτά του. πάρε το πιο φτηνό του μάτσικα, βρίσκεις και μεταχειρισμένα σε πιο χαμηλή τιμή. τί να κάνουμε, για το καθετί πρέπει να δώσεις ένα ελάχιστο ποσό.

3 «Μου αρέσει»

Οο ναι το είδα. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιον ώστε να παρω ένα καλό μπουζούκι ώστε να το ευχαριστιεμε για χρόνια. Γιατί διάβασα εδώ ότι μπορεί να πάρεις και ένα ακριβώς και να είναι κακό μπουζούκι

1 «Μου αρέσει»

Καλά φθηνά (σχετικά) μπουζούκια φτιάχνει ο Μάτσικας αλλά και ο Στάμκος.

Μπορείς να δεις πληροφορίες σε αυτά τα νήματα:

Για τον Μάτσικα:

Για τον Στάμκο:

Επιπλέον, μπορείς να δεις και τις αντίστοιχες ετικέτες: μάτσικας-διονύσιος και στάμκος-παναγιώτης.

Και των δύο τα αξιοπρεπή φθηνά όργανα κινούνται γύρω στα 400 ευρώ.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι οτιδήποτε πιο φθηνό από αυτό (εκτός αν πας στην λύση του μεταχειρισμένου) δύσκολα θα σε ικανοποιήσει σαν όργανο, πόσο μάλλον να το ευχαριστηθείς για κάποια χρόνια…

4 «Μου αρέσει»

Για το μπουζούκι σου δεν μπορώ να εκφέρω άποψη γιατί δεν γνωρίζω από οργανοποιία.Αλλά επειδή είδα ψάχνεις και για δάσκαλο Νάσο θα σου έλεγα το εξής.
Ψάξε πρώτα να βρεις έναν δάσκαλο που να δεις ότι σου κάνει γιατί έτσι κι αλλιώς τώρα λίγο δύσκολο να ξεκινήσεις με την όλη κατάσταση.Από εκεί και πέρα αφού βρεις δάσκαλο του πας και το μπουζούκι σου και θα σου πει αν μπορείς να μάθεις για κανά δυο χρόνια πάνω σε αυτό.Αν δεν κάνει ούτε για αρχή τότε ρώτησέ τον τί σου προτείνει με τα λεφτά που μπορείς να διαθέσεις.
Αν όλα πάνε καλά ξεκίνα το Σεπτέμβρη με ότι αποφασίσεις.Εγώ που πήρα από Μάτσικα ένα με 400 ευρώ ο δάσκαλος που κάνω μαθήματα μου είπε καλά λόγια.Έχει και ένα με 360 ο Μάτσικας απλά έχει βένγκε στην ταστιέρα αντί έβενου που έχει αυτό με τα 400.Κάτω από 360 δεν ξέρω αν αξίζει κάτι.Εγώ απλά προτίμησα αυτό με τα 400.Για τον Στάμκο δεν έχω άποψη.
Πάντως αυτό που προτείνω είναι να βρεις πρώτα δάσκαλο να του δείξεις και το όργανό σου αλλά να σου προτείνει και αυτός κάτι για να μην δίνεις τσάμπα λεφτά.

1 «Μου αρέσει»

Σε ευχαριστώ πολύ λαμπρό. Εννοείτε ότι δεν μου περισσεύουν φίλε για αυτό και πήρα κάτι οικονομικό. Απλά συμφωνώ με ότι είπες και θα εφαρμόσω έτσι! Σε ευχαριστώ πολύ. Ερώτηση εσύ μαθαίνεις τις νότες πάνω στο μπουζούκι δηλαδή μέχρι να βρω πως να αρχίσω . Απλά πρόπονηση τα δάκτυλα όπως στα βιντεάκια ή Πρέπει πχ να λέω και τις νότες αυτό μόνος το σκέφτηκα :joy:

1 «Μου αρέσει»

@nassos μην πηδάτε από θέμα σε θέμα παιδιά… αν είναι να ρωτήσετε κάτι άσχετο από το κεντρικό θέμα, ανοίξτε καινούργιο ή συνεχίστε τη συζήτηση σε ένα νέο νήμα με τον τρόπο που εξηγώ εδώ:

2 «Μου αρέσει»

Μην μπερδεύεις το ένα θέμα με το άλλο Νάσο.Ας τα βάλουμε σε μια σειρά και βλέπουμε.
Τις νότες στην ταστιέρα είναι βασικό να τις ξέρεις.Από εκεί και πέρα δεν χρειάζεται να τις λες.Βέβαια μόνος σου μπορείς να κάνεις ότι σε βολεύει.Ας πούμε παίξε με βάση τα βιντεάκια και μάθε κανένα τραγουδάκι ‘παπαγαλία’ ας το πω έτσι να χαρείς.Όταν βρεις δάσκαλο θα ακολουθήσεις τη μεθοδολογία και τις οδηγίες του δασκάλου.
Κάνε και έρευνα για δάσκαλο αφού μέχρι το Σεπτέμβρη είναι αρκετός ο χρόνος και ακολούθα το ένστικτό σου για το ποιός σου κάνει ή όχι.Είναι σημαντικό να ταιριάζεις με το δάσκαλο και να σε εμπνέει.Αν πηγαίνες με μαύρη καρδιά για μάθημα δεν λέει.
Εδώ είναι και το forum να σε βοηθήσει όπου μπορεί σε ότι σε προβληματίσει.

2 «Μου αρέσει»

Σόρρυ Χρήστο εχεις δίκιο

2 «Μου αρέσει»

Καλημέρα παιδιά.Ειμαι νέος στο φόρουμ και θα ήθελα να ρωτήσω για αγορά τετράχορδου μπουζουκιού.Εχω βρει αυτά τα δυο μπουζούκια:
https://www.adagio.gr/el/μουσικα-οργανα/paradosiakaorgana/bouzoukia/oxtahordotetraxordo/μπουζούκι-8χορδο-βζ8-467α-detail

Επειδή βρίσκομαι τώρα στον Καναδά και θα έλθω στην Ελλάδα σε μερικές μέρες αλλά για πολύ μικρό χρόνο ,θα ήθελα να μου πείτε εάν κάποιος γνωρίζει ,εάν αξίζουν για αρχάριο και ειδικά με ενδιαφέρει ο καλός και σωστός ήχος η ποιότητα κατασκευής και εάν είναι ευκολοπαιχτα.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

https://www.adagio.gr/el/μουσικα-οργανα/paradosiakaorgana/bouzoukia/oxtahordotetraxordo/μπουζούκι-8χορδο-bz8-461n-sp-detail

Γεια σου @Aris_Korg , καλωσόρισες στο Φόρουμ.

Για αρχάριο ή όχι , από τη στιγμή που είσαι διατεθιμένος να δώσεις αυτά τα λεφτά θα σου έλεγα να κοιτάξεις και σε οργανοποιούς (και όχι σε μουσικά καταστήματα, όπως κοιτάς). Επίσης μια εναλλακτική θα ήταν η αγορά μεταχειρισμένου (στρωμένου δηλαδή, που έχει περάσει όλες τις “παιδικές ασθένειες”) γιατί πηγαίνοντας στον Καναδά το όργανο, δε ξέρω μετά πώς θα κάνεις τα απαραίτητα σεταρίσματα που θέλει κάθε τόσο σαν καινούριο.

Τροφή για σκέψη … Για ό,τι απορία έχεις εδώ είμαστε :wink:

3 «Μου αρέσει»

Χωρίς να είμαι ειδικός:μέρη του Καναδά έχουν πολύ διαφορετικό κλίμα απο το μεσογειακό και γνωρίζω πως πολλά όργανα εισαγωγής ζορίζονται, ειδικά όταν δεν υπάρχει αρκετή υγρασία στο περιβάλλον. Σε ξηρό περιβάλλον, το ξύλο συρρικνώνεται και ανάλογα με την κατασκευή, μπορεί να σχιστεί ή να προκαλέσει άλλα στατικά θέματα.
Ίσως θα ήταν καλό να το έχεις υπόψιν σου στην αναζήτηση σου προκειμένου να βρεις το κατάλληλο όργανο και στη συνέχεια βέβαια, για να γνωρίζεις πως θα το φροντίσεις.

3 «Μου αρέσει»

Σας ευχαριστώ πολύ για τη άμεση ανταποκρισή σας στο ερώτημα μου.Φιλε alko101 διάλεξα αυτό το μαγαζί για δυο λόγους :1.- Δεν θα έχω καθόλου χρόνο στην Ελλάδα να ψάξω για όργανοποιους και μεταχειρισμένα όργανα και έτσι θέλω από εδώ που είμαι να ξέρω τι θα αγοράσω γιαυτο βρήκα τα δυο όργανα και ζητώ να μάθω εάν αξίζουν για αγορά και, 2.-Το μαγαζί αυτό κάνει μέχρι και 24 δόσεις πράγμα που με βολεύει παρά πολύ αυτή την στιγμή γιατί οι οργανοποιοί τα θέλουν μετρητά.Όσο για τις ρυθμίσεις κλπ που απαιτούνται υπάρχουν εδώ δυο παιδιά που παίζουν μπουζούκι Πολλα ΧΡΟΝΙΑ και μου είπαν ότι θα βοηθήσουν σε ότι χρειαστεί για το όργανο.Για τον φίλο τον alk που αναφαίρετοι στις Κλιματικές συνθήκες στον Καναδά,λέω ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα διότι μένω σε νησί του Καναδά στον Ειρηνικό όπου οι κλιματικές συνθήκες είναι παρά πολύ κοντά με τις συνθήκες της κεντρικής Ελλάδας με αρκετή υγρασία και όπως μου λένε εδώ και τα παιδιά που παίζουν μπουζούκι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.Θα σας παρακαλούσα λοιπόν εάν θα μπορούσατε να επικεντρωθείτε σε αυτά τα δυο όργανα η έστω και κάποιο άλλο από το ίδιο μαγαζί να μάθω εάν είναι σωστά από ήχο και ποιότητα κατασκευής.Εγω ήδη παίζω από Πολλα ΧΡΟΝΙΑ κιθάρα και πλήκτρα και ήδη εδώ και 4 μήνες έχω πάρει βιβλία από Amazon και μελετώ θεωρητικά το μπουζούκι.Σημειωνω ότι έχω και αρκετές γνώσεις θεωρίας μουσικής.Σας ευχαριστώ πολύ για την ΥΠΟΜΟΝΗ σας η βοηθειά σας θα μου είναι πολύτιμη

1 «Μου αρέσει»

Να σημειώσω επισης ότι αυτά τα μπουζούκια είναι του ΜΑΤΣΙΚΑ κατασκευασμένα στο ΜΑΣΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.Επισης από ότι διαβάζω στο φόρουμ από όλους φαινεται ότι πρόκειται για τίμιο και πολύ καλό κατασκευαστή.Για δέστε τα λιγοπροσεκτικοτερα και πείτε μου την γνώμη σας.
Ευχαριστώ

Αν είναι του Μάτσικα και τα γουστάρεις γιατί δεν τα παίρνεις απευθείας από Μάτσικα που έχει 2 καταστήματα στην Αθήνα?

Φίλε Λάμπρο ο. Μάτσικας δεν δίνει με άτοκες δόσεις όπως το άλλο μαγαζί και τα έχει ελαφρώς ακριβότερα.Ομως η πληροφορία που ζήτώ από το φόρουμ είναι άλλη.Το θέμα δεν είναι αν μου αρέσουν εμένα τα όργανα αλλά ζητάω να μάθω αν αυτά τα συγκεκριμένα όργανα αξίζουν από ποιότητα ήχου και ποιότητα κατασκευής στην τιμή αυτή.Διαβασε λίγο πιο προσεχτικά αν θέλεις πιο πάνω τι ακριβώς ζητάω για να μην επαναλαμβάνω και κουράζω.
Σε ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση σου.

1 «Μου αρέσει»

Ωραία φίλε @Aris_Korg. Ας τα πούμε τα πράγματα λίγο με το όνομά τους.
Τα όργανα του Μάτσικα σε αυτή τη τάξη τιμών δεν είναι στη κατηγορία με καλό value 4 money. Εάν όμως εσύ θες να δώσεις τα λεφτά αυτά για ένα από τα 2 όργανα, πάρε όποιο σου αρέσει στο μάτι. Σε αυτές τις τιμές όπως σου είπα βρίσκεις χειροποίητα όργανα. Επομένως εγώ θα προτιμούσα να έχω χειροποίητο όργανο και όχι βιομηχανικό. Δικά σου τα λεφτά όμως κάνε τα ό,τι θες. Εγώ απλά μια γνώμη λέω.

Ίσως είναι εξαιρετικοί παίχτες. Μπορεί και οι καλύτεροι. Οργανοποιοί που να ξέρουν από μπουζούκια είναι; Απλά σαν απορία. Ρητορική η ερώτηση.

Ναι τα όργανά του είναι τίμια και μάλιστα στις τιμές των €400-700 ίσως και η επιλογή με το καλύτερο value 4 money. Από εκεί και πάνω τα πράγματα αλλάζουν. Και η TOYOTA φτιάχνει τίμια αυτοκίνητα, αλλά δε ξέρω εάν θα έδινες €60.000 για να πάρεις TOYOTA :wink:

Όσον αφορά τη σύγκριση τιμής / κατασκευής τα είπα και πιο πάνω, μην επαναλαμβάνω και κουράζω. Όσον αφορά τα όργανα πήγαινε, πιάσε τα (να δεις εάν σου κάθεται στο χέρι), δες τα (εάν σου αρέσουν από κοντά), παίξε τα (για να δεις τον ήχο τους) και εάν σου αρέσει κάποιο το παίρνεις. So simple …

2 «Μου αρέσει»

Φίλε alko101 σε ευχαριστώ για την άμεση ανταποκρισή σου και γι την γνώμη που εξέφρασε για τα όργανα.Απο τα λεγομενά σου συμπεραίνω ότι θα μπορούσα να κατεβάσω το ποσό κατά 300€ και να πάρω όργανο των 700€°.Επιμενω όμως από αυτό το μαγαζί διότι θα μου κάνει 24 άτοκες δόσεις γιατί μετρητά δεν μπορώ να δώσω.Εαν γνωρίζεις κάποιον άλλο που μπορεί να κάνει αυτές τις δόσεις και πουλάει καλύτερο όργανο ,κανένα πρόβλημα,πες το μου και πάω εκεί.Απλως σκέπτομαι πως εάν έδινα επιπλέον 300€ δηλ εφθανα τα 1000€ θα μπορούσα να έπαιρνα καλύτερο όργανο και η επιβάρυνση το μήνα θα ήτανε για μένα αμελητέα.
Τώρα εφόσον ζω στον Καναδά θα κάνω και εγώ ότι κάνουν και οι φίλοι εδώ που έχουν μπουζούκια.Δεν ξέρω αν είναι καλοί οργανοποοί.ξερω όμως ότι έχουν πάνω από 10 ΧΡΟΝΙΑ τα όργανα και δεν έχουν πρόβλημα.Αλλωστε έμαθα ότι στο Βανκουβερ ,2 ώρες από εδώ υπαρχουν δυο οργανοποιοί επισκευαστές Έλληνες ,γιατί εκεί υπάρχουν πολλοί Έλληνες με μπουζούκια όποτε λύνεται οποιοδήποτε πρόβλημα.Σου υπενθυμίζω δε ότι μπορεί να παίζω ΧΡΟΝΙΑ κιθάρα και πλήκτρα,αλλά αμπουζουκι δεν έχω παίξει ποτέ εκτός από -3-4 φορές εδώ των φίλων γία να δω πως είναι.Προσπάθησα 2 ΧΡΟΝΙΑ να πάρω μπουζούκι από Ελλάδα και δεν τα κατάφερα γιατί ο ΧΡΟΝΟΣ παραμονής μου ντάκος πολύ λίγος.Φετος έχω ξεκινήσει προετιμασία εδώ και 4 μήνες ώστε να είμαι έτοιμος και να προλάβω να το πάρω γιατί ο ΧΡΟΝΟΣ παραμονής μου στην Ελλάδα θα είναι ακόμα μικρότερος.Συνεπως καταλαβαίνεις γιατί ψάχνομαι και ζητάω γνώμες από γνωρίζοντες ,ώστε να τα καταφέρω να το πάρω φέτος.Σευχαριστω πολύ για το ενδιαφέρον σου και ότι άλλο έχεις να με συμβουλέψεις ευπρόσδεκτο.

Σημείωση: Οπωσδήποτε θα τα ακούσω αφού βέβαια μιλήσω ενωριτερα με το μαγαζί εάν μπορεί κάποιος να παίξει για να βγάλω συμπέρασμα.Το βασικό όμως είναι να είμαι έτοιμος και να μην αρχίσω να ψάχνομαι εκεί.Συνεπως η περισσότερη δουλειά ,προετοιμασία πρέπει να γίνει από εδώ στον Καναδά.

Η άποψη μου είναι δώσε τα €1000 σου σε αυτούς τους μάστορες να σου φτιάξουν όργανο και να είναι και κοντά σου εάν τους χρειαστείς. Εάν πάλι θες να δώσεις €1000 σε ένα κατάστημα μουσικών οργάνων στην Ελλάδα (κάτι χιλιάδες μίλια μακρυά από εσένα) δώσε τα. Δικά μου δεν είναι. Απλά σαν επιλογή δεν είναι value 4 money. Και σταματώ εδώ, γιατί άρχισα να επαναλαμβάνομαι. Καλή τύχη σε ό,τι αποφασίσεις.


Και μια λεπτομέρεια (έτσι για το ενδιαφέρον του πράγματος): ακόμα και ο Μάτσικας βάζει καναδικό έλατο στο καπάκι αλλά εσύ το θες από Ελλάδα (https://www.matsikas.gr/el/Product-Μπουζούκι-8χορδο-BZ8-461N.SP_259).

3 «Μου αρέσει»

Alko101
Φιλε στο Βανκουβερ αυτοί δεν κατασκευάζουν όργανα,ασχολούνται με μικροδιορθώσεις και ρυθμίσεις μόνο.Ετσι η μόνη λύση είναι αγορά στην Ελλάδα.
Σ’ευχαριστώ για την βοήθεια σου.

Παιδιά αξίζει να πουλήσω αυτό το όργανο που έχω πχ 100 ευρώ… και να πάρω ένα του ματσίκα με 500 ευρώ; Έχετε να προτείνετε κάτι;
Επίσης μιας που δεν έχω ξεκινήσει προτείνετε να αλλάξω το τρίχορδο με ένα τετράχορδο πάντως έχω μάθει δύο τραγούδια χαχα