Αγορά λαούτου - Που να απευθυνθώ

Καλησπέρα στην παρέα!

Έχω στα μελλοντικά μου σχέδια να αποκτήσω λαούτο (στεριανό) και θα ήθελα τις γνώμες σας.Ποιους οργανοποιούς μου προτείνετε σύμφωνα με τη δική σας εμπειρία?Γενικότερα σκοπεύω να κάνω καλή έρευνα αγοράς και δε βιάζομαι.Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

Φιλε μας δουλευεις τωρα ετσι? κρατα τα ευρω σου ανθρωπε μου και βλεπουμε…

Μιας και μένεις Αθήνα, ένας αξιόλογος κατασκευαστής παραδοσιακών οργάνων, με ιστορία, που κατά τη γνώμη πρέπει να επισκεπτείς είναι ο Μπρας. Επίσης (εάν δε κάνω λάθος) πολύ αξιόλογα λαούτα κατασκευάζει και ο Μουντάκης. Βέβαια πάντα υπάρχει και η επιλογή καλών μεταχειρισμένων (βλέπε λαούτα Κοπελιάδη κλπ)

Θα προτείνω και εγώ Μουντάκη σαν πρώτη επιλογή και επίσης και Ραπακούσιο. Φίλοι μου έχουν πάρει όργανα και από τους δύο.

Εγω εχω ενα λαουτο απο τον Τοφα και μιλαμε για εξαιρετικο οργανο.

Η επιλογή λαούτου δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς δεν υπάρχουν πολλοί εξειδικευμένοι στο όργανο αυτό κατασκευαστές. Επίσης, υπάρχει μεγάλη διαφορά στις τιμές, ανάλογα βέβαια και με τις δυνατότητες του καθενός.
Εάν μπορείς να περιμένεις, και διαθέτεις ένα αξιοπρεπές ποσό, καλό θα ήταν να απευθυνθείς στον Τάκη Βεργέτη. Δουλεύει αποκλειστικά σε παραδοσιακές φόρμες, με τη λογική των παλαιών οργανοποιών, και είναι, κατά τη γνώμη μου ο κορυφαίος σήμερα.
Εναλλακτικά, συμφωνώ με τους προηγούμενους ότι μπορείς να βρείς και καλά μεταχειρισμένα λαούτα σε αγγελίες στο διαδίκτυο.