Αγορά καινούργιου τετράχορδου

Φίλοι συμφορουμιτες,
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα καινούριο τετραχορδο μπουζούκι ! Μετά απο σχεδόν τρία χρόνια σκληρής οικονομίας είμαι πλέον σε θέση να διαθέσω ένα μεγάλο πόσο για την αγορά . Είμαι διατεθειμένος να παρέχω το κάτι παραπάνω στο όργανο ώστε να μου κρατήσει . Έχω διαβάσει πολλά άρθρα , πολλές συζητήσεις στο φόρουμ , έχω ακούσει αρκετά όργανα απο διάφορους κατασκευαστές και έχω κατασταλάξει μερικώς . Θα ήθελα την άποψη σας για το ποιος κατασκευαστής ειναι αυτός που μπορεί να μου προσφέρει ηχο και αντοχή στο χρόνο ;;; Εσείς σε ποιον θα εμπιστευόσασταν τρία χρόνια οικονομίας ώστε να είστε σίγουροι για το τέλειο αποτέλεσμα ;;;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων . Αν κάποιος έχεις κάποια προσωπική εμπειρία απο κατασκευαστή με τετραχορδο παρακαλώ να πει και αν θελει ας βάλει και μια ενδεικτική τιμή!

Φίλε μου, εφόσον έχεις κατασταλάξει “μερικώς” όπως λες, τότε καλό είναι να κατασταλάξεις και “ειδικώς”. Κανείς δεν είναι σε θέση να σου προτείνει κάποιον κατασκευαστή και να είναι σίγουρος για το “τέλειο αποτέλεσμα”. Ακόμα και στον “καλύτερο” κατασκευαστή, (και στο βάζω σε εισαγωγικά γιατί απλά δεν υπάρχει καλύτερος), μπορεί να συμβεί μια αστοχία και να παρουσιάσει πρόβλημα ένα όργανο, χωρίς αυτό να μειώνει την αξία του ως κατασκευαστή. Φαίνεται ότι το έχεις ψάξει το θέμα σε βάθος. Γιατί δεν μας λες που έχεις ήδη κατασταλάξει, και αν κάποιος θέλει, να σου πει την γνώμη του για τον ή τους κατασκευαστές που έχεις επιλέξει?
Σε ποιον θα εμπιστευτεί κάποιος τις οικονομίες του, είναι ένα πολύ λεπτό ζήτημα και προσωπικά θεωρώ ότι η ευθύνη, πρέπει να βαραίνει αποκλειστικά τον ίδιο τον αγοραστή. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται μελλοντικά παρατράγουδα.

2 «Μου αρέσει»

Αρχικά σε ευχαριστώ για το χρόνο σου και τις απόψεις σου . Εγώ αυτή την στιγμή είμαι ανάμεσα σε Καρβούνη , Κατσίφη και Παισιο .
Συμφωνώ απόλυτα με αυτο που μου λες περί αστοχιών και επιπλεον συμφωνώ πως η τελειότητα ειναι σχετική για τον καθένα . Απλά προσπαθώ να εκμαιεύσω όσο το δυνατόν περισσότερες ιδέες-απόψεις να ακούσω κάποιος άλλος ίσως πιο έμπειρος τι θα επέλεγε στη θέση μου , νε μάθω παρόμοιες απόψεις απο άλλους οι οποίοι έχουν αγοράσει μπουζούκια ώστε να έχω μια ακόμη πιο σφαιρική άποψη και αντίληψη !

Και οι τρεις που αναφέρεις θεωρούνται από τους κορυφαίους. Προσωπικά καθαρά από θέμα γούστου για τον ήχο τους, μου αρέσουν τα όργανα του Κατσιφή. Αυτό δεν σημαίνει ότι και ο Καρβούνης και ο Παίσιος δεν είναι κορυφαίοι. Η απόφαση έτσι κι αλλιώς δικιά σου θα είναι.

1 «Μου αρέσει»

Γνωρίζεις καθόλου αν έχουν αντοχή στον χρόνο ;

Ο Κατσιφής και ο Καρβούνης είναι πολλά χρόνια στο επάγγελμα. Οπότε δικά τους όργανα κυκλοφορούν αρκετά χρόνια. Ο Παίσιος είναι πιο καινούριος αλλά πιστεύω ότι και αυτός πρέπει να έχει κλείσει δεκαετία στην κατασκευή. Αν ξέρει κάποιος και κάνω λάθος ας με διορθώσει. Άρα και οι τρεις έχουν αποδείξει ότι φτιάχνουν όργανα που αντέχουν στον χρόνο.

1 «Μου αρέσει»

Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τις ιδέες σου loukasfilm !!!

1 «Μου αρέσει»

Για τους δύο από τους τρεις που αναφέρεις έχω άποψη (πολύ καλή) για τον τρίτο δεν ξέρω, αλλά και πάλι δεν θα σου πρότεινα κανένα γιατί θα προσθέσω την συμβουλή, “πήγαινε πιάσε να παίξεις” γιατί μπορεί μια να είναι οργαναρα και να μην σου κάθεται εσένα στο χέρι
Αν δεν θες κάποιο έτοιμο που ίσως έχουν, να έχεις πιάσει ένα και να το παραγγείλεις με βάση αυτό

1 «Μου αρέσει»

Η δοκιμή ειναι αυτονόητη !
Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου και τις απόψεις σου !

@Δημητρης καλωσόρισες στο Φόρουμ. Καλές συζητήσεις να έχουμε.

Και οι τρεις μάστορες που αναφέρεις είναι πολύ καλοί.
Ο Καρβούνης και ο Κατσίφης είναι πιο παλιοί και από τα χέρια τους έχουν περάσει πολλά όργανα. Ο Παΐσιος είναι νεότερης γενιάς αλλά οι ως τώρα εντυπώσεις από τα όργανά του είναι πολύ θετικές. Θα σου πρότεινα να δεις και τα όργανα του Βάρλα που ανήκει στην ίδια κατηγορία με τους πρώτους δύο.
Πέραν τούτου όμως, όπως είπε πιο πάνω τόσο ο @loukasfilm όσο και ο @AfterGR , δεν υπάρχει “ο καλύτερος μάστορας”, “το καλύτερο όργανο”. Όλα είναι υποκειμενικά όσον αφορά τον ήχο, τα γούστα, την εμφάνιση και την αίσθηση του παιξίματος. Θα σου πρότεινα και εγώ με τη σειρά μου (εφόσον μένεις Αθήνα) να πας σε όλους αυτούς του μάστορες να παίξεις με όσα περισσότερα όργανα μπορείς δικά τους και να δεις ποιανού η δουλειά είναι πιο κοντά στα δικά σου “θέλω”. Έπειτα θα είσαι σε θέση να παραγγείλεις το δικό σου όργανο όπως ακριβώς το θες εμφανισιακά και από πλευράς ήχου.

2 «Μου αρέσει»

Δεν έχω δει όργανά τους αλλά έχω την εντύπωση ότι ο Κατσίφης αν πας σε δική σου παραγγελία φτιάχνει δυο όργανα από τα οποία θα διαλέξεις εσύ όποιο προτιμάς.Αλλά ξαναλέω έτσι έχω ακούσει δεν είναι και σίγουρο οπότε μια κουβέντα με το μάστορα θα σου λύσει τις απορίες.

1 «Μου αρέσει»

Αρχικά ευχαριστώ για το καλωσόρισμα !! Δεύτερον δυστυχως είμαι επαρχία όποτε αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει διότι δεν έχω χρόνο . Ευελπιστώ Πάσχα να κάνω μια επίσκεψη Αθήνα αλλιώς εικάζω καλοκαίρι . Γιαυτο στόχος της συζήτησης που άνοιξα ειναι η ενημέρωση και ο διάλογος ώστε να επιβεβαιώσω κάποιες απόψεις μου και γιατί όχι να ακούσω και κάποιες άλλες προτάσεις και όταν ερθω Αθήνα να κάνω στοχευμένες επισκέψεις ! Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τις απόψεις σου @alko101!!!

Δεν το γνωρίζω αυτο πρώτη φορά το ακουω … για την ακρίβεια το διαβάζω χαχα . Δεν ξέρω πάντως αν ισχύει αυτο ειναι ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να το διαψεύσει ή να το επιβεβαιώσει αντίστοιχα καλώς . Πάντως ευχαριστώ για το χρόνο και τις πληροφορίες @Lambros.L !!!

Αυτό που αναφέρει ο Λάμπρος είναι τακτική παλιών οργανοποιών που έφτιαχναν 2-3 διαφορετικά όργανα παραπλήσια, με μικρές διαφορές μεταξύ τους (εάν θυμάμαι καλά τα έλεγαν “τακίμια”). Έτσι ο πελάτης είχε να διαλέξει ανάμεσα τους και όποιο του άρεσε έπαιρνε. Επομένως σαν τακτική δε μου φαίνεται παράξενη, απλά δε χάνεις κάνει να ρωτήσεις απευθείας τον μάστορα (έστω και τηλεφωνικώς) ώστε να σου λυθεί κάθε απορία.
Επίσης κάτι που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι ότι μια παραγγελία συνήθως έχει μια καθυστέρηση 1-2 μήνες, μέχρι να ολοκληρωθεί.

1 «Μου αρέσει»

Αυτο το γνωρίζω για το χρόνο και μακάρι να είναι τόσο το χρονικό διάστημα γιατί απο αρκετούς έχω ακούσει έως και εξάμηνο . Τώρα γιαυτο εγώ το έχω δει μόνο μια φορά σε ένα βιντεάκι όντως με μπουζούκια του κατσιφη τα οποία είχαν διαφορά στον ηχο . Μικρή μεν αλλα υπήρχε και το παιδί είχε κληθεί να επιλέξει ανάμεσα σε λίγο πιο πρίμο ηχο και λίγο πιο Μπασο ηχο με μικρές αλλα όχι αμελητέες αποκλίσεις . Παρόλα αυτά δεν το γνωρίζω όποτε δεν μπορώ να εκφέρω ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη άποψη .

Το έχω ακούσει από γνωστό αλλά έχω δει και το βιντεάκι που λες.Ρώτα το μάστορα αν ισχύει κάτι τέτοιο μην σου λέω και μπαρούφες και με κράζεις μετά χαχα.Είναι πολλά τα λεφτά που θα διαθέσεις οπότε μην βασιστείς σε αυτό που έχω ακούσει.
Πάντως αφού έχεις τα λεφτά η υπομονή για ψάξιμο είναι υπέρ του καταναλωτή.

2 «Μου αρέσει»

@Lambros.L μην αγχώνεσαι δεν κράζω κανέναν χαχα. Διάλογο κάνουμε και κάθε καλοπροεραιτη πληροφορία ειναι καλοδεχούμενη !

Πάντως θέλω να ακούσω κι άλλες απόψεις και απο αλλα μέλη που ίσως γνωρίζουν ή ειναι κάτοχοι μπουζουκιών των συγκεκριμένων ή και άλλων κατασκευαστών !

1 «Μου αρέσει»

Εσυ φιλε διαλεξες κ απο τους καλητερους, γιαφτο κ δεν θελω να σε επηρεασω.

Αναμονη εως 6μηνες ειναι πολυ καλα.

Αναλογα τον οργανοποιο, εως κ 4 χρονια περιμενεις.

Εμενα πε πειγε 8/9 μηνες για μια πολυ ιδιαιτερη κατασκευη.

Υπαρχει μετα κ το ετοιμοπαραδοτο, η μεταχειρησμενο, εκει βλεπεις/ακους αμεσα το οργανοσου.

1 «Μου αρέσει»

Πέρασε ο καιρος και λόγο της καραντίνας τα σχέδια πήραν αναβολή, ομως έρχεται η ώρα μου ! Αν κάποιος θελει ακόμα να παραθέσει κάποια άποψη ή εμπειρία θα το εκτιμούσα !

Να βρεις διευθυνσης και να πας σε όλους η σε όσους περισσότερους μπορείς.Να παίξεις με όργανα και να αποφασίσεις την άλλη μέρα σε ποιον θα δώσεις παραγγελία.Γενικα μην βιαστής να αποφασίσεις.

1 «Μου αρέσει»