''Αγιογράφημα'' Ρεμπέτη

Γειά σας, είχα δει παλιά μια επεξεργασμένη φωτογραφία με τον Μάρκο Βαμβακάρη ως άγιο με το μπουζούκι του κτλ. ίσως να ήταν και ο Τσιτσάνης. Έχει κάποιος τέτοια φωτο στο αρχείο του? Επίσης αν γενικά εχετε φωτο με ρεμπετες σε σκίτσα κτλ θα ημουν πολυ ευγνωμων, ευχαριστω εκ των προτερων




Εδώ είναι κάποια σχέδια (γκράφιτι βέβαια)

4 «Μου αρέσει»

Μπράβο κοιλιακούς οι ρεμπέτες!

1 «Μου αρέσει»

Μάρκος και Τσιτσάνης πολύ μου άρεσαν!

Γιατί, ο PJ ;

(λέξεις λέξεις λέξεις)

1 «Μου αρέσει»

Είσαι ωραίος και μετράςςς

Ο ΧΧ να φανταστώ είναι ο Χατζηχρήστος ;

Νομίζω πως είναι ο Χιωτης

Ο Χιώτης είναι, με τα “υπεράνθρωπα” γρήγορα χέρια του

Θεούλης πραγματικά :joy::joy:! Ο Τσιτσάνης με το μπαγλαμά (αν κρίνω από το μέγεθος ) όπλο , ο Μάρκος με το τσιγάρο στο στόμα , ο Μπαρμπαγιάννης πυροκινητικός και ο Χιώτης μάλλον ο Φλας της παρέας !

Έχει προχωρήσει πάντως η τέχνη της αγιογραφίας, ε;

Αν αυτό έβγαινε σε σειρά κόμικ εγώ αγόραζα όλα τα τεύχη μεμιάς πάντως !!!

1 «Μου αρέσει»

Τον Μάρκο, δεν τον έχει πετύχει καθόλου μα καθόλου.

Διαφωνώ , είναι παρμένο από αυτή τη φωτό https://i2.wp.com/www.nostimonimar.gr/wp-content/uploads/2016/08/vamvakaris.jpg?resize=300%2C325&ssl=1 και θεωρώ πως είναι αξιοπρεπέστατη η απόδοση

Διαφωνώ, με τη σειρά μου: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ο Μάρκος σ’ αυτό το σκίτσο. Απλά, δεν τον έχει πετύχει. Άλλαξε και το τσιμπούκι με τσιγάρο, αλλά το ύφος του Μάρκου ΔΕΝ το πέτυχε.

Χωρίς να σκεφτώ αν ξέρω από ποια συγκεκριμένη φωτογραφία προέρχεται το κάθε σκίτσο, τους τρεις πρώτους τους αναγνώρισα χωρίς στιγμή δισταγμού. (Τον Χιώτη ομολογουμένως όχι.) Με τη φάτσα που είχε ο καθένας στην πραγματικότητα, θα μπορούσαν δυνητικά να πάρουν κι αυτό το ύφος, έστω και σαν κωμική γκριμάτσα.

Και εγώ με την τελευταία ζωγραφιά είχα πρόβλημα. Για να είμαι ειλικρινής, το μυαλό μου αρχικά, πήγε στον Νότη Σφακιανάκη. Μετά, λόγω Χ (και με το ερώτημα «από πού κι ως πού, o Σφ;»), υπέθεσα ότι είναι ο Χατζηχρήστος, όπως στο [6]. Αλλά μετά το [7] πείστηκα για τον Χιώτη.

Χά! Εγώ πάλι, μόνο τον Χιώτη αναγνώρισα και μάλιστα, σαφώς!

1 «Μου αρέσει»

Εγώ πάλι δεν είχα προσέξει καν ότι ο καθένας κουβαλάει το αρχικό του. Τα Χ του Χιώτη μού φάνηκαν σαν κάτι από τη στολή του, το Τ του Τσιτσάνη σαν αγκράφα για την μπέρτα, το Β του Βαμβακάρη απλώς μού διέφυγε, και μόνο το PJ του ΠαπαJωάννου (!) ήταν αδύνατον να μην το δω.

1 «Μου αρέσει»

Εγώ ούτε αυτό κατάλαβα απλά τους κατάλαβα εύκολα και μετά συνειδητοποίησα πόσο λεπτομέρεια έβαλε στα ήδη ωραια ο καλλιτέχνης. Μόνο ο Χιωτης με δυσκόλεψε λίγο