Ήξερε Να Χορεύει Ο Τσιτσάνης;

Καλησπέρα στην αγαπητή παρέα,

Απευθύνομαι στους πιο ειδήμονες…Κάπου είχα διαβάσει παλιότερα ότι ο Τσιτσάνης δεν χόρεψε ποτέ στο πάλκο. Ισχύει;

Άλλο «Ήξερε ή δεν ήξερε να χορεύει;» και άλλο «Χόρευε και στο πάλκο, ή δεν χόρευε»; Τί, συγκεκριμένα, σε απασχολεί;

Να τονιστεί βέβαια ότι οι καλλιτέχνες συνήθως κάθονταν στο πάλκο και, βεβαίως, δεν χόρευαν. Έπαιζαν και / ή τραγουδούσαν.

Αν χόρευε είναι η σωστή ερώτηση

Ακκλησίαστος (κατά δήλωσή του) και αχόρευτος (κατά τα φαινόμενα)

2 «Μου αρέσει»

Πράγματι.

Όταν κάθεσαι στο πάλκο για να παίξεις και να τραγουδήσεις, είναι πάντα πιθανό κάποια στιγμή να μερακλώσεις (σε τραγούδι που δε συμμετέχεις) και να σηκωθείς να χορέψεις, ή ακόμη και να το κάνεις λίγο επίτηδες για εφέ, αλλά υπάρχουν και χαρακτήρες που θα τους ήταν τελείως ξένο και αδιανόητο αυτό. Γι’ αυτούς τους τελευταίους, δε σημαίνει ότι δεν ξέρουν κι ότι δε χορεύουν ποτέ, απλώς ότι δε χορεύουν στη συγκεκριμένη συνθήκη.

Αν προκύπτει από κάπου βάσιμα (π.χ. από λόγια του ίδιου) ότι ο Τσιτσάνης δεν ήξερε να χορεύει, θα ήταν μια ενδιαφέρουσα πληροφορία, που θα βοηθούσε στην κατανόηση της μουσικής του προσωπικότητας. Αν απλώς δεν είχε το χούι να χορεύει στα δικά του προγράμματα, δεν έχει να λέει τίποτα.

Έχω την αίσθηση ότι θυμάμαι να ‘χω διαβάσει ότι δεν ήξερε, και να μ’ άρεσε η πληροφορία (αφού κοτζάμ Τσιτσάνης, δε μειώνομαι κι εγώ)