Έφυγε ο μάστορας Κώστας Δεκαβάλας

Από τη σελίδα του οργανοποιείου στο facebook, ενημερωθήκαμε για τον θάνατο του Κώστα Δεκαβάλα.

Σημαντικός μάστορας για τη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, σίγουρα τα δημιουργήματά του θα μείνουν τρανή απόδειξη για το έργο και το ταλέντο του.

Μια ωραία συνέντευξη-αφιέρωμα που δεν άνοιγε, σε νέο σύνδεσμο
http://gym-mous-thess.thess.sch.gr/DRASTHRIOTHTES/ANOIXTO_SXOLEIO/Dekavallas/dekavallas.htm

Είχα την τύχη να τον γνωρίσω το 2006 όταν του πήρα συνέντευξη στο πλαίσιο της έρευνάς μου για τους οργανοποιούς. Λίγα στοιχεία είχα δημοσιεύσει εδώ(δυστυχώς κάποιοι σύνδεσμοι δεν λειτουργούν πλέον). Τον είχα επισκευθεί και 3-4 φορές ακόμα. Πάντα σοβαρός και λιγομίλητος ακόμα και προς τους δικούς του ανθρώπους. Παρ’όλα αυτά κάθησε μαζί μου αρκετές ώρες να μου διηγείται ιστορίες από τα παληά. Πως ο πατέρας του Βίκτωρ ήλθε στην Ελλάδα από την πόλη το 1922, οτι ήταν συγγενής με τον Μανώλη Βενιό καταγόμενοι και οι δύο από την Φολέγανδρο και πολλά άλλα.


Η φωτογραφία είναι από τον Αύγουστο του 2006

Η οικογένεια Δεκαβάλα έχει συμβάλει πολύ σημαντικά στην οργανοποιία της χώρας μας και ο Κώστας Δεκαβάλας υπήρξε ίσως ο σημαντικότερος οργανοποιός της Θεσσαλονίκης. Το εργαστήριο βέβαια το συνεχίζει ο γυιός του Βίκτωρας μαζί με ένα επίσης πολύ αξιόλογο οργανοποιό τον Νίκο Σακαλή που είναι στο εργαστήριο από 1973.

Στο καλό κυρ-Κώστα!

1 «Μου αρέσει»

συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
έχω δεί και παίξει με δύο εξαιρετικά όργανά του αν και της οικονομικής σειράς, δυνατά και καθαρά. δυστυχώς δεν είχα επισκεφτεί το κατάστημα όταν ήμουν θεσσαλονίκη…