Ορισμός ρεμπέτικου

Φίλε παρασάνταλε, έχουμε διατηρήσει την ευρυχωρία μας για τον όρο Ρεμπέτικο, και βεβαίως όχι ως το ξεχείλωμα του Πετρόπουλου: μιλάμε για Πειραιώτικο ρεμπέτικο (με πεζό το ρώ και υπονοώντας παρενθέσεις για το Πειραιώτικο), ως (υπο-) είδος παράλληλο με το Σμυρναίικο, το Μουρμούρικο κλπ. αλλά ως συλλεκτικό όρο δεν χρησιμοποιούμε το Ρεμπέτικο, παρά το i Αστικό Λαϊκό Τραγούδι[/i]. Τώρα, το γιατί ο φίλος Μπάμπης προτίμησε να ονοματίσει (σκέτο) Ρεμπέτικο το Πειραιώτικο ρεμπέτικο, είναι κάτι που θα το συζητήσω μαζί του στην επόμενη κρασοποσία / μπουζουκοπαιξία μας αλλά φαντάζομαι ότι και αυτός, απλά παραλείπει το “Πειραιώτικο” από τον όρο.

Φίλε dimak, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με το ότι ο Πετρόπουλος επέβαλε το τσουβάλιασμα: σε εμένα, αλλά και σε άλλους, δεν κατάφερε να το επιβάλλει και αγωνίζομαι αρκετά χρόνια (δες π.χ. εδώ) να κάνω ό,τι μπορώ για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Δεν έχω καταφέρει τίποτα, το ομολογώ, αλλά όχι: ο Πετρόπουλος δεν έχει (ούτε και αυτός) καταφέρει να μου επιβάλλει τίποτα.