Xορδές για ούτι

Καλησπέρα παιδιά,
Ηρθε πάλι η ώρα να αλλάξω χορδές και σκέφτομαι να κάνω κάτι το διαφορετικό. Τόσα χρόνια βάζω μόνο la bella και τώρα σκέφτομαι επειδη θέλω κάτι καλύτερο να έβαζα κλασσικής κιθάρας. Τι λέτε? (pyramid δεν θέλω ευχαριστώ)

Τις Aquila τις ξέρεις?
Είναι φτιαγμένες για 8 διαφορετικά κουρδίσματα.

www.aquilacorde.com/oud.htm

Ωπα! Τι είναι αυτές? Τιμή και που θα τις βρώ???

Εdit:
Ειδα οτι τις έχει ο Θεωδωράκης. Τιμή ξέρουμε?

Μια ερώτηση…
Όταν εννοείς πύραμιντ εννοείς αυτές στο πακετάκι τις στάνταρ ή τις άλλες που διαλέγεις εσύ διαμέτρημα,υλικό κατασκευής κτλ ? Γιατι αν εννοείς τις δεύτερες (Pyramid Lute Strings - δηλαδή για αναγεννησιακό λαούτο) τότε είναι η πρώτη επιλογή για το μεγαλύτερο αριθμό επαγγελματιών ουτιστών στον κόσμο και για τους σπουδαιότερους κατασκευαστές.Άρα δεν είναι ότι κι ότι…

Στην ίδια ποιότητα με τις Πύραμιντ Lute strings είναι και οι -επίσης γερμανικές- Kuerschner Lute Strings ( http://www.kuerschner-saiten.de/english/start.htm ) .Kαι εδώ μπορείς να παραγγείλεις με το κομμάτι σε ό,τι διαμέτρημα θέλεις,ότι υλικό κατασκευής …και αυτές μπορώ να επιβεβαιώσω ότι είναι χειροποίητες…και λίγο πιο ακριβές απ τις Πύραμιντ.Αλλά απο ποιότητα σκίζουν.Εντομεταξύ επειδή τις παραγγέλνεις κατευ8είαν απο τον κατασκευαστή μπορείς να του δώσεις στοιχεία του ουτιού σου (μήκος χορδής,κουρδισματα,πώς προτιμάς το ηχόχρωμα) και σου κάνει μελέτη για το ποιές χορδές θα ταίριαζαν.Μεγάλη βοήθεια αυτό…

Οι Kuerschner έχουν και Πακετάκι με στάνταρ χορδές που είναι για μένα απο τις καλύτερες χορδές πακέτου που κυκλοφορούν . (τις βρίσκεις στο ελλάντα.Ο Θεοδωράκης τις έχει σίγουρα…)

Σχετικά με τις Aquila…καλό είναι να τις δοκιμάσεις γιατί θεωρούνται καλές χορδές(προσωπικά έχω ένα πακετάκι αλλά λέω να μη τις δοκιμάσω προς το παρόν)…βέβαια έχουν αρκετά μεγάλη τάση με αποτέλεσμα το παίξιμο να σκληραίνει και στην χειρότερη των περιπτώσεων (και έχει συμβεί σε γνωστούς μου) να “πάρει” λίγο το ουτάκι απο την τάση που αναπτύσσεται…
Βέβαια εξαρτάται απο το ούτι…στο δικό σου μπορεί να κάτσουν άνετα και να μην έχεις προβλήματα…απλά προσεκτικά.

Νίκος

Ευχαριστώ πολύ Νίκο! Τώρα που θα πάρω και κανένα καλό καλό ουτάκι θα τις δοκιμάσω.

Thanks again

Με τι ούτι παίζεις? και τι ούτι σκέφτεσαι να πάρεις?
Δώσε καμιά ιδέα …

Eνα τούρκικο έχω απο το εν χορδαις. Ειμαι ευχαριστημένος αλλά θα ήθελα κάτι καλύτερο. Βασικά τώρα άκουσα οτι πουλιούνται 2 στο Ηράκλειο (που τα είχαν φέρει απο Τουρκία) και μάλλον που θα τσιμπήσω ένα.
Τώρα τι ιδέα να δώσω. Πιστεύω πως ειναι και λίγο υποκειμενικό πως θέλει ο καθένας το οργανό του π.χ άλλος το θέλει μπάσο , άλλος πρίμο άλλος με πολύ πολύ όγκο(σαν και εμένα).

Μανώλη, Εν χορδαίς εννοείς τον Κατσαντώνη;

Εν χορδαίας , Πλατεία ιποδρομμίου 3 , Θεσσαλονίκη.

Αυτό λέει η ετικέτα. Τότε εγώ το είχα πάρει απο του Γιακατού στο Ηράκλειο.

Μανώλη αν είσαι αυτόν τον καιρό στο Ηράκλειο πάρε με στο τηλεφωνο 2810-241794 σήμερα το πρωϊ να βρεθούμε απο κοντά να τα πούμε.Το έχω αγαπήσει πολύ αυτό το ούτι.

:):slight_smile: Σωστός!! Τώρα λείπω…Σε καμιά βδομάδα θα κατέβω(μάλλον)