Tακτικές μαζώξεις Ρεμπέτικου Φόρουμ 2016

να ξεκουμπιστούμε; (το βαρήκοο τζίνι)

Α, όχι, σας θέλουμε!

(το τζίνι είχε λόγους…)

Μην ξεχνάτε να δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλώ, αν θέλετε να έρθετε στου Λελούδα την Τετάρτη. Αυτή τη στιγμή έχω 13 δηλώσεις.

Κύριε Νίκο σας έστειλα πμ αλλά επειδή είμαι σκράπας στα του υπολογιστή δεν ξέρω αν το κατάφερα .Υπολογίστε ακόμα δυο άτομα .Ευχαριστώ.

Μιά χαρά τα κατάφερες, ευχαριστούμε εμείς!

είναι και κάποιοι φίλοι που δεν είναι στο φόρουμ. καμιά εικοσαριά θα είμαστε σίγουρα, χώρια της τελευταίας στιγμής.

Εκεί περίπου το βλέπω κι εγώ, ίσως και λίγοι παραπάνω. Και μιά που το μαγαζί θα είναι ανοιχτό από το μεσημέρι, κάποιοι σκοπεύουμε να πάμε σχετικά νωρίς, 7.30 – 8 μμ, ώστε και να ξεκινήσουμε να παίζουμε νωρίς και να ξεπαρκάρουμε και νωρίς.

(λέμε τώρα…)

ωραία, πιθανόν να είμαστε και άλλοι στην παρέα των 7μμ!

Επειδή το βλέπω σχεδόν αδύνατο να κατέβω για όποιον ενδιαφέρεται να κατέβει στη μάζωξη, υπάρχει ένα δωρεάν εισιτήριο με το τρένο από Κατερίνη προς Αθήνα με επιστροφή την Παρασκευή το πρωί. Όποιος ενδιαφέρεται ας μου στείλει π.μ.

κρίμα ρε βασίλη… ελπίζω να τα πούμε σύντομα.
ωραία η κίνησή σου!

λοιπόν, θα είμαι και επισήμως στο κλαμπ των 8μμ για να τα πούμε άνετα. να φάμε και να πιούμε και να οργανοπαίξουμε, και προς το χάραμα να επιστρέψουμε.

Για χάραμα, μάλλον χλωμό το βλέπω…

Μπερμπάντεμα, δεν έχει; Δεν παίζω “;:;0χψω (= φατσούλα μουτρωμένου παιδιού)”!

θα είμαστε καμιά τριανταριά νοματαίοι (τουλάχιστον), και αρκετοί μπουζούκαροι ανάμεσά τους. όποιος θέλει να μπερμπαντέψει, έχουμε άσματα για αφιέρωση: σορόπης, ώρες σε κρυφοκοιτάζω, κλπ.
τα λέμε σε κάνα δίωρο!

Σας ζηλεύω…

μόλις γύρισα χιονάνθρωπος με την μηχανή, χιόνιζε γερά σ’όλη την εθνική και στη γειτονιά το είχε στρώσει… η κιθάρα επέζησε και της μάζωξης και του χιονιού!


νομιζω ήταν η πιο πρωτότυπη μάζωξη, χωρισμένη στα δύο αλλά τελικά εξελίχτηκε σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες.
θέλω να ζητήσω συγγνώμη για την επιλογή να μαζευτούμε στην μικρή αίθουσα, καθώς και ότι δεν υπολόγισα σωστά τον αριθμό των φίλων που είχα καλέσει. επίσης μέχρι την τελευταία στιγμή δεν τους είχα δηλώσει όλους (αυτό έγινε και από άλλους, έτσι φτάσαμε στον μεγάλο αριθμό). από 20 συμμετοχές προέκυψαν 60 άτομα, την στιγμή που η μικρή αίθουσα χωρούσε μετά βίας 35.
το να φτιάξουμε και stage b στην μεγάλη αίθουσα, στην αρχή φάνταζε άσχημο και διαχωριστικό, αλλά στην συνέχεια αποδείχτηκε ανέλπιστα λειτουργικό. φτιάχτηκε μια ακόμα παρέα, μικρή στην αρχή και μεγαλύτερη αργότερα, με λιγότερα όργανα αλλά με περισσότερη επικοινωνία μεταξύ μας.
επίσης χάρηκα που ήρθε αρκετός κόσμος εκτός φόρουμ (φίλοι φίλων αλλά και του μαγαζιού), και γίναμε όλοι μια καλή παρέα. ας κάνει κάποιος ρεπορτάζ για το stage a, στο οποίο έμαθα ότι υπήρχαν δυνατές συμμετοχές!

Εχθές όντως ήταν ξεχωριστή μάζωξη. Κατ’ αρχάς σε ιδιαίτερο χώρο, σε ,μια παλιά ταβέρνα με μεγάλη ιστορία. Περί φαγητού και κρασιού θα πω μόνο ότι έμεινα πάρα πολύ ικανοποιημένος. Ήταν η μεγαλύτερη μάζωξη που συμμετείχα και το κλίμα ήταν απίστευτο! Πολλές φορές από την αίθουσα α’ έλεγα “να σηκωθώ, να πάω να ρίξω καμιά πενιά και με τα παιδιά δίπλα, να τους δω λιγάκι βρε παιδί μου”. Αλλά λόγω και της διαρύθμισης που είχαμε κάνει στην μικρή μας αίθουσα (και λόγω του ότι ήμασταν πολλοί) το να φύγω δίπλα από τα βαρέλια που καθόμουν (βαρελόφρων :Ρ) ήταν λιγάκι δύσκολο. Εμείς στην αίθουσα α’ είχαμε ξεχωριστές φωνές. Ιδιαιτέρως των 2 γυναικείων παρουσιών οι οποίες ερμήνευσαν πολύ όμορφα άσματα όπως: Πονώ δεν με λυπάσαι, το καφεδάκι σου, Γκιούλμπαχαρ, Το γελεκάκι που φορείς κ.α. Επίσης μοναδική ήταν η ερμηνεία του Χρήστου (αγνοώ όνομα φόρουμ) στην Τσιγγάνα που μας συνεπήρε. Από μπουζούκια δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανέναν!Όλοι τους γέμισαν με τις πενιές τους τον χώρο και ταξιδέψαμε σε άλλες εποχές. Δυστυχώς φύγαμε νωρίς.

Πιστεύω ότι το μόνο “άσχημο” της βραδιάς ήταν ότι δεν μπορούσα να είμαι δίπλα στην παρέα με τα όργανα αλλά όπως και να είχε βάραγα από το τραπέζι μου με την παρέα μου! Τέλος να πω ότι εμένα το ότι μοιραστήκαμε σε 2 αίθουσες δεν μου φάνηκε τόσο κακό. Είχε την ομορφιά του κι αυτό! Να είμαστε καλά να μαζευόμαστε ακόμα περισσότεροι (να μου πεις που θα χωρέσουμε;). Καλή χρονιά σε όλους και χρόνια πολλά μιας που γράφω :slight_smile:

1 «Μου αρέσει»

Επιτελούς μπόρεσα να είμαι παρόν ,ήμουν προιδεασμενος αλλά αυτό που βίωσα ξεπέρασε κάθε υποψία μου. Απίστευτες μουσικές ωραίοι άνθρωποι ,ανιδιοτέλεια, γνώση, σεβασμός έφυγα με ένα αίσθημα πληρότητας .Ένα ευχαριστώ είναι λίγο .

Εγώ ήμουν τυχερός καί βρέθηκα ανάμεσα στά όργανα . Τό ότι ήταν λίγο διασκορπισμένα , είχε σάν αποτέλεσμα νά μήν υπάρχει “ορχήστρα” καί “ακροατήριο” , πράγμα πού δημιούργησε ένα φοβερό κλίμα . Επίσης πολλά νέα παιδιά , ακόμα καί στό "stage A " (γιά νά μήν ξεχνάμε τά Ελληνικά μας ) , πράγμα πού ανέβαζε τό κέφι . Ίσως η καλύτερη μάζωξη πού έχω ζήσει .

δυστυχώς δεν μπόρεσα να ακούσω πώς αποδίδει μέσα στον κόσμο και τα όργανα το πλακέ τζουρομπούζουκο, μετά τις τελευταίες μετατροπές που του έκανες. εσύ πώς το άκουσες;
βρήκα και το παλληκάρι που πήρε την cutaway, καλός μουσικός! θα τα πούμε από κοντά του χρόνου.

Νίκο καλημέρα . Τό "τζουρομπούζουκο"έχει “ιδιαίτερο” ήχο μέ ότι καλό ή κακό μπορεί νά σημαίνει αυτό . Στά σόλα μπουζουκίζει , στίς διφωνίες μαντολινίζει δέν ξέρω τί νά πώ . Στά χέρια κάποιων ( Γεωργαλάς , Πλιακώνης ) έβγαινε ωραία , τά δικά μου είναι μανταλάκια . Θά πρέπει νλα μού κάνεις τίποτε ταχύρρυθμα θήματα νά καταλαβαίνω τί φτιάχνω . Τό παληκάρι μέ τήν cutaway πού τόν ξετρύπωσες ? Θά ήθελα πολύ νά ακούσω εντυπώσεις , καί επίσης δέν ξέρω άν στό μαγαζί τού είπαν πώς ότι πρόβλημα ενδεχομένως υπάρξει ( ό μή γένοιτο ) εδώ είμαστε . Στοιχεία επικοινωνίας υπάρχουν μέσα στό όργανο , στήν ετικέτα .

καλή χρονιά!
θα τα πούμε από κοντά, χαίρομαι που το οργανάκι γύρισε πολλά χέρια. άντε και στην μάζωξη του γενάρη!