SIEMENS και Μάρκος

Α. ΡΟΚΟΣ
Είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ψευδώνυμο που χρησιμοποίησε ο Μάρκος γιά το “Είσαι αφρατη σα φρατζόλα” και άλλα.
Λέτε νάναι… ρεμπετολόγος ο μιζαδόρος της ΜΙΖΕΝΣ;

Τώρα βέβαια, βγαίνω τελείως εκτός θέματος αλλά, ξέρετε καμμιά εταιρία, μικρή ή μεγάλη, που να πρόκοψε επαγγελματικά (από καταβολής ανθρωπότητος) χωρίς μίζες; Όπως έλεγαν και οι Σπαρτιάτες, το κλέψιμο επιτρέπεται, εκείνο που δεν επιτρέπεται είναι να αφήσεις να σε πιάσουν.

Οχι μόνο για να προκόψει δίνει μίζες, αλλά και για μην προκόψει (για μια απλή συντήρηση) δίνει μίζες.
Το θέμα είναι αυτοί που τα παίρνουν, να μην παριστάνουν τις παρθένες και τους άτεγκτους. Πολύ δε περισσότερο να μην βγαίνουν στην πολιτική γιατί εάν εκλεγούν, θα είναι απλές μαριονέτες όσων γνωρίζουν. Και συνήθως, αυτοί που γνωρίζουν είναι κάτι καθάρματα 5ης διαλογής.

ΥΓ. Η παρατήρηση του Φέρρη όμως είναι άκρως ενδιαφέρουσα. Το “Α. Ρόκος” παραείναι χοντρό για να είναι τυχαίο. Βέβαια, το επώνυμο Ρόκος υπάρχει. Αλλά ως “ψευδώνυμο” από που αλλού μπορεί να το εμπνευστεί κανείς, αν όχι απ’ το Μάρκο; Και μάλιστα με το “Α.” μπροστά!

Μπορώ να ανεχθώ πολλά ,μίζες,ιντριγκες ,πουστιές ,ψέμματα,στρεψοδικίες,
αλητίες,τις μπούρδες τους…Ενα πράμα δε σηκώνω από δαυτους…μαγκιές:mad:

ούτε αυτά να μην τ ανεχεσαι μπάμπη μου γιάτι παραέγινε το κακό και ο κοσμάκης ελπίζω ότι βαρέθηκε στα 4.
το κακό με όλα αυτά είναι ότι έχουν αρχίσει σε όλους να φαίνονται φυσιολογικά
:mad::mad::mad: αλλα κάτι θα γίνει δεν μπορεί

Το παίγνιο γίνεται χωρίς κανόνες, η κατάληξή του θάναι το αρχείο…καί πάμε γι΄αλλα.
Εχω υιοθετήσει κάτι που είχε πεί ο κορυφαίος επαναστάτης
“Εστω κ΄αν φτιάξουμε την ιδεοδέστερη κοινωνία ,ο άνθρωπος δε θα πάψει ποτέ να είναι
ενα κερδοσκοπούν ζωο”:080:

Δεν είναι ουτοπία να πιστεύεις ότι ο κόσμος δεν αλλάζει ουτοπία είναι να πιστεύεις ότι ο κόσμος παραμένει στάσιμος
Μπερτολτ Μπρεχτ:089:

Ασφαλώς και δε μένει ίδιος, γίνεται χειρότερος!!!

Έλα, έλα… μοιρολατρείες τώρα! :026:

Το οτι << ολα αυτά αρχίζουν και φαίνονται φυσιολογικά>> συνιστά χειροτέρευση η οχι?

Ένα κομμάτι του σίγουρα χειροτερεύει. Κατρακυλάει!
Ένα άλλο κομμάτι του κόσμου όμως, δεν μπορεί να χειροτερέψει άλλο. Εχει πιάσει πάτο!
Αυτοί που έχουν πιάσει πάτο όμως δεν είναι σε θέση να διεκδικήσουν ή να φωνάξουν.
Αγωνιούν για το ψωμί τους.
Οπότε τι κάνουμε;

Ναι μεν, από τη στιγμή που το Σύστημα οργανώθηκε σε τάξεις (πάνε πολλοί αιώνες τώρα), είχαμε καταπιεστές και καταπιεζόμενους. Όμως η “Κοινοβουλευτική Δημοκρατία” εξελίχθηκε σ’ ένα σύστημα που το λένε “Ελεύθερης” ή “Φιλελεύθερης Οικονομίας”, που αποτελεί ένα κοινωνικό Τέρας.

Δε μπορείς να συνδέεις την κανονιστική “νομοθεσία των του οίκου” (οικονομία) με την δήθεν ελευθερία, γιατί αυτή η ελευθερία έρχεται σε σύγκρουση με την “οκονομία”, γίνεται δηλαδή ασυδοσία, και ουσιαστικά θεσμοθετεί την παρανομία! Έκτρωμα δηλαδή!

Το θέμα είναι πως η ανθρωπότητα ήξερε ανέκαθεν αυτή την πραγματικότητα, αλλά στα ολοκληρωτικά (στην ουσία) καθεστώτα, μόνο με επανάσταση μπορούσε να γίνει αλλαγή. Σήμερα όμως, με το άλλοθι της “πολιτικής ένταξης” σε… οποιοδήποτε κόμμα γουστάρεις, ακόμα δηλαδή και των καταπιεστών, και την τηλεόραση με τους αγράμματους απολίτικους και πράκτορες δημοσιογράφους, όλα ισοπεδώνονται, και ενώ “τα ξέρομε όλα”, μας τα λένε μάλιστα οι ίδιοι με αναίσχυντο τρόπο, “ούτε π–στης δεν κουνιέται” που έλεγε κι ο Τσαρούχης.

Και περιμένουν όλοι τις επόμενες εκλογές, γιά να… έξασφαλίσουν γιά το παιδί τους μιά θέση στο δημόσιο… Δε λέω, φυσικά είναι όλα αυτά και ανθρώπινα, αλλά ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ ΑΛΛΟ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Μήπως πρέπει να προσανατολιστούμε στην επανάσταση των γιαουρτιών; Πάμε λοιπόν γιά τους “Γιαουρτάδες χωρίς σύνορα”;

Όσο γιά τον Α. Ρόκο, δεν ξέρω, αλλά μου φαίνεται πολύ τρελλή η σύμπτωση. Δεν ξέρω που να πάει το μυαλό μου. Δηλαδή ξέρω κάποιον, αλλά τα γούστα του ως προς το ρεμπέτικο έτειναν προς τα Τουρκογύφτικα! Αν πάντως είναι συνειδητή η επιλογή του ψευδωνύμου, είναι σημαδιακή: Ο Μάρκος το χρησιμοποίησε γιά να μην του τρώει τα λεφτά η πρώην γυναίκα του. Αυτό, ποιόν φοβότανε μην του τα φάει;

τα κάνουν να φαίνονται φυσιολογικά
ο ανθρωπος όμως δεν είναι ζωο <<εντελως>> οι αντιθέσεις ωθούν αυτόν και συνολικά την κοινωνία να κάνει ένα βήμα μπρος
σκέψου… οι δούλοι πχ που θεωρούσαν τη θέση τους φυσιολογική, τι τους έκανε να μην θέλουν πια να είναι δούλοι; και στη συνέχεια οι πληβίοι θέλησαν να καλλιεργουν τη δικη τους γη, και άκομη πιο μετα οι αστοιπήραν την εξουσία . Η κοινωνία προχωράει μπροστά έστω κι αν γίνονται πισογυρίσματα καμιά φορά. τα πάντα ρει λοιπόν!:slight_smile:

Τα “πράγματα” έχουν αρχίσει να μοιάζουν φυσιολογικά εδώ και δυο δεκαετίες. Από τότε που οι απεργοσπάστες άρχισαν να το παίζουν “κοινωνικοί αγωνιστές” και ο κόσμος αντί να τους φτύνει, τους χρησιμοποιούσε ως γλύψιμο στη δουλειά τους.

είπαμε θα ρθουν καλύτερες μέρες όχι επιδεί είμαστε ρομαντικοι αλλα επειδη ειναι ιστορικά αναγκαίο και αναποφευχθο.
Εστω κι αν σημερα φαίνονται όλα ισοπεδωμένα η συνείδηση του κόσμου κάνει βηματα αξιολογει και όταν χρειαστει πράττει.
Με αισιδοξία πρέπει να βλέπουμε το μελλον και να μην κολάμε στο τι γίνεται σήμερα!
Να βλέπυμε το γήπεδο απο πάνω.
Σίγουρα τα πραγματα δυσκολεύουν αλλα και ο κόσμος όσο και να μην φαίνεται αντιδρά
για παραδειγμα στις κινητοποιησεις για το ασφαλιστικό η συμμμετοχη των νεων ανθρωπων ήταν πρωτοφανης για τα τελευταια 15 χρόνια αυτα τα παιδια του ιντερνετ του φραπέ όπως τα χαρακτηρίζουν βγήκαν στους δρόμους αγωνιστηκαν όσο κι αν οι τηλεοράσεις δείχναν κους-κους και κουτσομπολιά υπήρχε ενα κομμάτι κόσμου που έκανε σοβαρα βήματα κι αυτο είναι μεγάλο πράγμα. Το ζητημα σήμερα δεν είναι μόνο αν ο άλλος αγωνίζεται αν επαγρυπνει αν αντιδρα, το ζήτημα είναι τι προοπτικη δίνει ο καθενας. όχι να αγωνίζεται αμυντικά αλλα να βάζει αιτήματα για το αυριο

Κρίμα είναι που μαγάρισαν το ψευδώνυμο [ Α. Ρόκος ] του Μάρκου, ο οποίος - όπως είχε πει και ο Κώστας Φέρρης - το είχε χρησιμοποιήσει για …πρακτικούς λόγους.

Τελικά διαπιστώθηκε πως ανήκει στον Α. Μαντά, συνεργάτη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Τ. Μαντέλη .

Διαπιστώθηκε από γραφολόγο, σε ιδιόγραφο σημείωμα του Α.Μαντά, και ήταν τελικά… Α.Roco.

:106:Για αλλη μια φορα τα παιδια βγηκαν μπροστα …αυτο που με στεναχωρει ειναι οτι οι γονεις εκτος απο απειροελαχιστους δεν ηταν μαζι τους …και η οργη για τα προβληματα τους και η αποφασιστηκοτητα τους ξεκινησε με τον αδικο θανατο ενος παιδιου …αραγε πρεπει να γινονται τετοια κρουσματα για να δουμε οτι το μελλον αυτων των παιδιων ειναι αβεβαιο …

Ποτέ τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα που να μη μπορούν να γίνουν χειρότερα.