Rebetiko.sealabs.net

ρε παιδια ξερει κανεις τι εγινε με το site των παιδιων Sealabs.rebetiko.gr???

φιλε κι εγω την ιδια απορια εχω,μαλλον την πατησαμε,αν ξερει καποιος κατι ας μας πει.

Εχω στειλει mail στον Χονδρο που εχει το … www.rempetika.com
περιμενω απαντηση του…
και θα σας την μεταφερω!!!

Απ’ ό,τι έμαθα (αν και όχι από επίσημα χείλη) υπάρχει κάποιο ηλεκτρολογικό πρόβλημα αλλά δεν είναι κανείς εκεί για να το φτιάξει.

Διάβασα στο sealabs ανακοίνωση που λέει ότι πλέον δεν μπορούμε να κατεβάσουμε τα τραγούδια.
Τι θα γίνει τώρα; Δεν μπορούμε εμείς που έχουμε κατεβάσει αρκετά κατα καιρούς απο εκεί να τα ανεβάσουμε κάπου ώστε να τα μοιραστούμε;
Με συγχωρείτε που αναφέρω πρόβλημα ενός άλλου φόρουμ εδω αλλά μέρες τώρα το φόρουμ του σεαλαβς δεν είναι προσβάσιμο και υποθέτω πως πολλοί απο εδώ είστε και εκεί.

Άν alkhs (πώς προφέρεται το όνομά σου;) αυτό που σκέφτεσαι μπορούσε να γίνει, θα είχε γίνει ή θα γίνει χωρίς παρέμβαση τρίτων. Ελπίζω πραγματικά να βρισκόμαστε σε μία μεταβατική περίοδο η οποία κάποτε θα κλείσει.

Αλκης.
Μάλιστα… Να ρωτήσω γιατί δεν μπορεί να γίνει;

Άλκη μου, αυτό που προτείνεις είναι να ξεκινήσει απʼ την αρχή η διαδικασία που έφερε το sealabs εκεί που το έφερε, μετά από κάμποσα χρόνια. Πέραν από θέματα ηθικής δεοντολογίας και πνευματικής ιδιοκτησίας, πρέπει να βρεθεί κάποιος που να συντονίσει όλους τους άλλους. Δεν έχεις παρά, να το προσπαθήσεις.

Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το σίλαμπς αυτές τις μέρες;

Από χθες έχει πρόβλημα.

Φαντάζομαι ότι τα παιδιά (ο Μάκης) θα το λύσει!

1 «Μου αρέσει»

ευτυχώς λειτουργεί κανονικά από την αρχή της εβδομάδας. μην το κλειδώνετε ρε παιδιά, συγκοινωνούντα δοχεία είμαστε και καλό είναι να υπάρχει μια επικοινωνία από δω.

1 «Μου αρέσει»

Το είχα κλειδώσει ώστε αν υπάρχει ξανά θέμα συζήτησης για το sealabs να ανοίγουμε καινούργιο θέμα και όχι κάποιο που υπάρχει 12 χρόνια :slight_smile:

1 «Μου αρέσει»

ε, μην γίνεται κάθε φορά η ίδια ιστορία!

Το σίλαμπς επανήλθε εδώ και μερικές μέρες, αλλά παρατηρώ το εξής περίεργο φαινόμενο:

Σύνδεσμοι προς διάφορες σελίδες, τους οποίους είχα φυλαγμένους σε προσωπικά μου αρχεία ή αναρτημένους σε μηνύματα εδώ στο φόρουμ, δε δουλεύουν. Αν ψάξω να ξαναβρώ απ’ την αρχή τη σελίδα που θέλω, υπάρχει κανονικά και μάλιστα με την ίδια δ/νση! Όσο μπορώ δηλαδή να συγκρίνω (μια ηλ. δ/νση δε διαβάζεται εύκολα, αλλά εμένα ίδιες μου φαίνονται αυτές που δουλεύουν με τις άλλες που δε δουλεύουν).

Μ’ αυτή την ευκαιρία, έχω και μια άλλη ερώτηση. Είναι πολύ χαζή, αλλά έλα που δεν έχω βρει την απάντηση! Πώς δουλεύει η σύνθετη αναζήτηση τραγουδιού; Επιλέγω έναν συνθέτη, επιλέγω έναν τραγουδιστή, και μετά τι πατάω για να ψάξει με το σύνθετο κριτήριο;

Ευχαριστώ.

Α σόρι. Εγώ το ξεκλείδωσα, ακριβώς για τον αντίθετο λόγο: να μην ανοίγουμε πολλά! :slight_smile:

1 «Μου αρέσει»

Λοιπόν, γιά να δούμε: έχω έναν σύνδεσμο που κανονικά παραπέμπει στον «Μανέ της φυλακής» του Π’σιδέρη. Τον κοπιπαστώνω από τις σημειώσεις μου:

http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=15074

Εντωμεταξύ, έχω ξαναβρεί με εκ νέου αναζήτηση τη σελίδα με τον μανέ. Κοπιπαστώνω λοιπ΄πον τη δ/νση κατευθείαν από τη σελίδα:

https://rebetiko.sealabs.net/display.php?d=0&recid=15074

Αααα! Το βρήκα! Το http έγινε https!


Edit: Αμ δεν άλλαξε μόνο αυτό. Έχουν προστεθεί κι άλλα ψηφία, στην κυρίως δ/νση. Άρα όλα τα παλιά λινκ προς σίλαμπς έχουν αχρηστευτεί. :frowning:

Εμένα και οι δύο σύνδεσμοι δουλεύουν κανονικά και οδηγούν στο ίδιο σημείο…

Το d=0 που προστέθηκε λογικά δεν επηρεάζει το πού οδηγεί ο σύνδεσμος, γιατί αυτό το κάνει το recid=15074 (recid = recording identification). Κάθε recording έχει ένα μοναδικό αναγνωριστικό (id) που με αυτό μπορείς να το αναζητήσεις.

Αν κάνεις το http -> https στους συνδέσμους σου λογικά θα δουλεύουν. :slight_smile:

1 «Μου αρέσει»

Περιέργως, κι εμένα! Προηγουμένως όμως, κάποιοι δε δούλευαν αν τους έκανα κόπι-πέιστ από τις σημειώσεις μου ή αν τους άνοιγα πό τους «Τυποποιημένους μανέδες». Δε συγκράτησα ποιοι.

Μάλλον είναι το κλασικό φαινόμενο που μόλις φωνάξεις τον μάστορη όλα δουλεύουν ρολόι και σε εκθέτουν. Ονομάζεται κακοήθεια των αψύχων.

Και οι άλλες σελίδες; Π.χ. μια αναζήτηση για κάποιον τραγουδιστή ή λέξη κλειδί κλπ.;