Νίκος Τατασόπουλος

To βίντεο έχει ξαναανέβει τουλάχιστον 2 φορές απ’ τις 2 την μία το ανέβασα εγώ. Κάνουμε και μια αναζήτηση παιδιά…

Καλημέρα φίλε.1ον να αποφεύγεις φίλε μου τα Greeklish απαγορεύονται γιατί είναι δυσανάγνωστα 2ον τα βίντεο σβήστηκαν μετά από προτροπή του ίδιου του Νίκου Τατασόπουλου

Ναι απ’ ότι ξέρω, ποτέ δεν θέλησε ο τατασόπουλος να ανέβουν τα βίντεό του στο νετ και τα ανέβασαν χωρίς την άδειά του

Χθες είδα πρώτη φορά τον Τατασόπουλο live.
Γρήγορος…πολύ γρήγορος…μάλλον ασύληπτα γρήγορος…αλλά την ψυχή που είδα να βγάζει στο όργανο ο Χρήστος Κωνσταντίνου πριν μια εβδομάδα στον ίδιο χώρο…
…1002 χρόνια να παίζει ο Τατασόπουλος δεν θα την αποκτήσει…
…ακόμα πιο γρήγορος ίσως γίνει βέβαια…αλλά μέχρι εκεί!:241:

Φίλε Σαράντο μάλλον δεν έχεις δει αρκετά το Νίκο ! σε πληροφορώ λοιπόν ότι ο Νίκος έχει πάρα πολύ ψυχή !!:241:

Σαραντο , “εισαγεις κενα διαμονια” και αισιως παμε για κατεβατα επι κατεβατων
και σημειωσε την ωρα που στο λεω …

Παλι θα βγει στη φορα ο Καραντινης ( ο Μπουζουκοκαμμενος καιροφυλακτει ),
μετα ο Αινιτης με την πατροτητα του Θεε μου Μεγαλοδυναμε ( ευτυχως κλειδωθηκε
το θεμα ) , θα παιξει και ο Βασιλας νεος σταρ , γαρ , και κατι απο την μεγαλειωδη
και σουμουχτουδικη προσφορα του “μεγαλου Θυμιου” - εδω θα παρω και γω μερος -
και παμε λεγοντας , γεροί να ειναι , δεν λενε να τελειωσουν …

κι αφου Σαραντο , σαραντισει το θεμα … παμε για αλλα , ψυχραιμια να `χουμε και
καλα στερνα …:088:

…δεν θεωρώ ότι αυτό που λέω είναι έτσι για όλους φίλε PERGAMALIS…απλά είναι η ταπεινή μου γνώμη…και το τι βγάζει στον καθένα μας ο κάθε μουσικός είναι σίγουρα πολύ διαφορετικό και φαντάζομαι θα έχει συζητηθεί εκτενέστατα μέσα στο forum…

…κάποιοι μπουζουξήδες με μαγεύουν με τις πενιές τους και τον τρόπο που παίζουν(αυτο λέω εγώ “ψυχή”)…και κάποιοι με αφήνουν με ανοιχτό το στόμα από πλευράς δεξιοτεχνίας και απλά τους θαυμάζω! …ο Τατασόπουλος για εμένα ανήκει στην 2η κατηγορία!..αυτό είναι όλο!:088:

Οκ Σαράντο ασπάζομαι την γνώμη σου, εξάλλου θαυμάζω τον Κωνσταντίνου απεριόριστα αλλά ψάξε λίγο τα βιντεάκια …

Ετσι για να επιβεβαιώσω την Πελαγία.

Δε θ’ ασχοληθώ με το αν έχει ή δεν έχει …ψυχή (τι σkατά θα παραδώσει ο φουκαράς όταν έρθει η ώρα;) ο Τατασόπουλος. Ομως τα λεγόμενα του Σαράντου που παραθέτω, κάπου μπάζουν.
Καταρχήν την ψυχή του Χρήστου αποκλείεται να την αποκτήσει ο Νίκος. Αυτό είναι σίγουρο. Οπως είναι σίγουρο ότι αποκλείεται να αποκτήσει την ψυχή του Γιάννη Βλαχοδημητρακόπουλου, του Μήτσου Μαστακουνά, του Τζίμι Πέιτον, του Μανού Μοτσούγκο κ.ά. Μία ψυχή διαθέτει ο Χρήστος (όπως όλοι μας) και μάλλον δε σκοπεύει να τη χαρίσει σε κανέναν.
Εκείνο όμως που με εντυπωσιάζει στο συλλογισμό του Σαράντου είναι η σιγουριά του. Ούτε σε 1002 χρόνια, λέει. Και αυτό το απόλυτο συμπέρασμα βγαίνει από μία μόνο ακρόαση!!!
Δηλαδή άμα τον ακούσεις καμιά δεκαριά φορές τι θα συμπεράνεις; Ή μάλλον τι άλλο είσαι σε θέση να μαντέψεις;
Πραγματικά εντυπωσιάστηκα.
Και για να μη μείνουμε σε πειράγματα και ειρωνείες, να πω ότι τα παραπάνω δεν μπορεί να είναι ούτε καν υποκειμενική κρίση (αντικειμενική εννοείται ότι δεν είναι). Στα “περί ορέξεως” ανήκει το “μ’ αρέσει ο Τάδε” ή “δε μ’ αρέσει ο Τάδε”. Τα υπόλοιπα δεν είναι κρίσεις, αλλά προσβολές. Γιατί για σκέψου να βγει ο Τατάς, που παρακολουθεί το φόρουμ, και να σε ρωτήσει: “Με ποιο δικαίωμα ρε μεγάλε μού αφαιρείς την ψυχούλα μου; Με ποιο δικαίωμα τη μηδενίζεις;”
Δώστου εσύ την απάντησή σου…

ΥΓ. Εχω απολαύσει μια-δυο φορές τους Κωνσταντίνου-Τατασόπουλο να παίζουν ντουέτο. Οχι σκέτους. Με τις ψυχές τους παρέα. Σε πληροφορώ ότι διαθέτουν εξαίρετη ψυχή κι δυο τους. Οταν μάλιστα τις ένωσαν πάνω στο πάλκο, βγήκαν …παπάδες.

Και εγω τον ακουσα χθες τον Τατασοπουλο απο κοντα και η αληθεια οτι ξαφνιαστηκα. Ξαφνιαστηκα ευχαριστα. Ειναι σιγουρα πολυ διαφορετικο απο τα διαφορα βιντεακια του youtube. Ο ανθρωπος εκτος απο εξαιρετικη δεξιοτεχνια διαθετει και τρομερο υφος στο παιξιμο του:088:. Ηταν στιγμες που ανατριχιαζα με αυτο που ακουγα. Ομολογω οτι απο διαφορα βιντεο που ειχα δει στο παρελθον δεν ειχα σχηματισει και την καλυτερη γνωμη (δεν ειμαι ουτε εγω οπαδος του πολυ γρηγορου παιξιματος που δεν καταλαβαινεις τι νοτα ακους). Αλλα μετα το χθεσινο εχω αναθεωρησει. Ο Τατασοπουλος βγαζει πολυ νταλκα στην πενια του. Απλα υποκλινομαι:109:.

υ.γ. Απιστευτο σχημα! Να ειστε καλα παιδια!

…απ’όσο έχω διαβάσει διαβάσει εδώ μέσα είσαι από τα παλαιότερα μέλη του forum και την γνώμη σου την σέβονται πολύ (και πολλοί)…αυτό όμως δεν σου δίνει το δικαίωμα να ειρωνεύεσαι μία διαφορετική γνώμη…αντίθετα θα έπρεπε να σέβεσαι και να προσέχεις πολύ περισσότερο τα σχόλια σου!!!

ΑΝ ΤΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ FORUM ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΙΣ ΕΙΡΩΝΙΕΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥ “ΚΟΒΟΥΝ ΤΟΝ ΑΕΡΑ” ΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ,(ΕΝΩ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΜΕΛΩΝ ΕΞΑΝΤΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ) ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ FORUM ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ! ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΒΑΛΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΙΡΩΝΕΥΤΗΚΑ!
ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΠΑ!!!

…που να μην ήθελες να ειρωνευτείς κιόλας…:019::019::019:

Καλησπερα σε ολους.θα ηθελα να παρω θεση σε αυτην την μικρη αντιπαραθεση που εχουν οι δυο φιλοι αρης και σαραντος.
κατ αρχην γνωριζω και τους δυο παιχτες προσωπικα και τους εχω ακουσει τετ α τετ παρα πολλες φορες.Μεγαλοι παιχτες και οι δυο πραγματικα.ο καθε ενας με τον δικο του τροπο και το δικο του υφος.Με προτερηματα ο καθε ενας τους και με αστειρευτο ταλεντο.ισως δεν υπαρχουν λογια να περιγραψω αυτα που εχω ακουσει και απο τους δυο σε προσωπικο επιπεδο.Ο δε κωσταντινου μαλιστα καταφερε να με αλλαξει και σαν παιχτη κανοντας με τριχορδα.
Ολα καλα και ωραια ως εδω.βγαινει λοιπον ο φιλος σαραντος και καταθετει την γνωμη του.Ουτε εβρισε ουτε ειρωνευτηκε ουτε κατηγορησε κανεναν.ειπε ο ανθρωπος μονο την γνωμη του.οτι δηλ δεν του αρεσει το υφος του ταδε παιχτη.Τι πιο ωραιο μιας και υπαρχει ελευθερια του λογου και τα μελη του φορουμ εχουν αυτο το δικαιωμα.
Αντι λοιπον ο φιλος αρης να σεβαστει την αποψη του φιλου σαραντου και να του απαντησει σε ωραιο και φιλικο τονο του κανει επιθεση και μαλιστα με τον πλεον ειρωνικο τροπο.
Αφου λοιπον αναλυσαμε το ιστορικο να παμε και στο θεμα της λειτουργιας του αγαπητου φορουμ.αγαπητοι κυριοι συντονιστες το λιγοτερο που θα περιμενε κανεις απο εσας ειναι ενα σεμνοκουμπο στον φιλο αρη με τα 18907609876 μυνηματα.αντι αυτου το σεμνοκουμπο το εισπρατει ο σαραντος.Κουφα πραγματα.Αρχιζει και με προβληματιζει λιγο.

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 22:08 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 22:02 —

α και κατι αλλο.Συγχαρητηρια σε ολους τους συμφορουμιτες που εστειλαν μπραβο στον αρη.Τι να πω.Λυπαμαι πραγματικα.!!!1

Νομίζω ότι δημιουργείται η ανάγκη για “αξιολυπητόκουμπο”!

Δικαιούμαι μάλιστα ως “μπραβοκουμπών” της τοποθέτησης του άρη, να εισπράξω το πρώτο! Διότι βεβαίως- βεβαίως δεν ανήκω σ’ εκείνους που έχουν το δημοκρατικό δικαίωμα να λένε την άποψή τους με μπραβόκουμπα!:106:

αυτα τα βιντεακια βλεπω και εγω ρε παιδια και μου ερχεται να το παρατησω το ρημαδι.ειναι παιχτης με Π κεφαλαιο.!!

To “σεμνά” αφορά τα απαξιωτικά και ατεκμηρίωτα υπονούμενα σε βάρος του χώρου που σας φιλοξενεί…

Περίμενες αρκετά για να κάνεις κριτική για τη λειτουργία του forun! Τι σε προβληματίζει και γιατί λυπάσαι; Το “σεμνά” όπως και το “μπράβο” εκφράζει την σύμφωνη ή αντίθετη άποψη. Και όσο με αφορά δεν θα μου υποδείξεις εσύ πότε και πως θα την εκφράσω.

Φίλε Σαράντο,
Η άποψη σου είναι απολύτως δεκτή όσον αφορά την δεξιοτεχνία και το αν σ’αρέσει αυτό που ακούς…

Το να ισχυρίζεσαι όμως ότι ένας άνθρωπος που βλέπεις (ακούς) για πρώτη φορά ότι παίζει χωρίς ψυχή, ή στην τελική δεν βάζει την ψυχή του στο όργανο όσο κάποιος άλλος είναι κάπως τραβηγμένο.

Φαντάζομαι τον Χρήστο Κωνσταντίνου θα τον έχεις ακούσει πολλές φορές για να εκφέρεις αυτή την άποψη ( ότι έχει ψυχή το παίξιμο του).

Πώς άραγε κρίνεις ένα άνθρωπο που άκουσες για πρώτη φορά με ένα άλλο που είναι τόσα πολλά χρόνια στο κουρμπέτι και έχεις άκουσει τόσες φορές; Δεν είναι λίγο άδικο για τον Τατασόπουλο αυτό;

Όσον αφορά εμένα αν κάποιος μου έλεγε ότι δεν παίζω καλά θα του έλεγα ότι συμφωνώ και επαυξάνω με την άποψη του γιατί απλά ένας ερασιτέχνης σε αυτό που κάνω.
Αν όμως μου έλεγε ότι παίζω χωρίς ψυχή τότε θα τον ψάχνανε να τον βρούνε. Γιατί αν δεν παίζεις με την ψυχούλα σου με τι θα παίξεις;;;
Και τώρα λοιπόν σε ρωτώ…

Εσένα πως θα σου φαινόταν λοιπόν να έρθει και να σου πει κάποιος ότι παίζεις άψυχα , δηλαδή χωρίς ψυχη;;;

Όσο το θέμα των ειρωνιών κτλ δεν θα αναφερθώ γιατί νομίζω ότι δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Προσωπικά δεν θα ήθελα να πάρω θέση για το ποιός παίζει με πολύ “ψυχή” και ποιός όχι.

Προφανώς, για να έχει φτάσει ο ΧΨΖ δεξιοτέχνης/επαγγελματίας σε ένα Α επίπεδο σημαίνει ότι κάνει κάτι το οποίο αγαπά και έχει αφιερώσει πολύ κόπο (και μεράκι και από όλα), κάτι που άλλωστε συμβαίνει σε όλα τα επαγγέλματα.

i) Υπάρχουν αυτοί οι οποίοι είναι “παθιασμένοι” με αυτό που κάνουν, δεν επαναπαύονται και συνεχώς βελτιώνονται και ανεβαίνουν.
ii) Από την άλλη υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι κάνουν μεν καλά την δουλειά τους αλλά δεν δίνουν αυτό το κάτι παραπάνω.

Επειδή όμως η μουσική δεν είναι σαν κάθε επάγγελμα αφού είναι μέσο δημιουργικής έκφρασης, πολλές φορές παρατηρούνται και τα δύο φαινόμενα ταυτόχρονα. Εάν σε έναν παίκτη δεν αρέσει το τάδε κομμάτι, δεν τον εκφράζει ή ό,τι άλλο, τότε μπορεί να βάλει 1,000,000 δεξιοτεχνικές σάλτσες αλλά δεν θα έχει αυτό το κάτι. Από την άλλη υπάρχουν τραγούδια που οι παίκτες τα αισθάνονται και δίνουν την “ψυχή” τους.

Αυτό το συναντάμε σχεδόν πάντα σε νυχτερινές πίστες (κυνοτροφεία) όπου ο μπουζουξής (όντας μη κύνας) παίζει για το μεροκάματο και όχι γιατί γουστάρει.

Επαναλαμβάνω ότι δεν αναφέρομαι σε κανέναν από τους δύο μουσικούς.

Ο Σαράντος ίσως να εννοούσε κάτι τέτοιο.
Ίσως να μην τον γέμισε ο τρόπος παιξίματος. Ίσως ο Τατάσ. από την βιρτουοζικότητά του να “πορώνεται”, να το παρακάνει και να ξεφεύγει και αυτό να ξενίζει κάποιους.

Αλλά όμως και όταν γίνεται αυτό, δεν γίνεται με κάποια αποθέματα ψυχής;; Όπως και να το κάνουμε αν βαριέσαι, δεν έχεις και το κέφι να παίξεις έτσι.

(Να μην θυμίσω τώρα προηγούμενες συζητήσεις με τον Κόλλια, εκεί να δεις (σ)κατά-θεση ψυχής!)

Παραδείγματα από το youtube

Τατασ. Παίζοντας πολύ γρήγορα
Προφανώς εδώ, τι περιμένεις να σου κάνει “κλικ”;; Ο θαυμασμός στην δεξιοτεχνία.

Όμως εδώ και εδώ, ο ίδιος παίκτης παίζοντας κάτι που γουστάρει και όχι κάτι που (προφανώς) του είπαν οι άλλοι να πάιξει για να τον θαυμάσουν.

Χαμαμ 1Χαμάμ 2

Άλλοι παίκτες, με άλλο στυλ.
Στουραϊτης - Φτωχομπούζουκο
Βραχνάς - Σκύλλα

Συμπερεσματικά, ο κάθε επαγγελματίας μας κινεί διαφορετικά “ηλεκτρόνια”, αλλές φορές μας αγγίζει περισσότερο, άλλες λιγότερο και γενικά κάνει άλλη αίσθηση στον καθένα μας. Όμως μάλλον φαίνεται πότε κάποιος παίζει γιατί το αισθάνεται και πότε κάνει αγγαρεία ασχέτως αν εμείς αρεσκόμαστε.

Προς Σαράντο & Niavent: Η όλη συζήτηση έγινε επειδή ο Σαράντος δεν είπε απλά ότι δεν μου αρέσει, ή δεν με αγγίζει, αλλά επειδή σύγκρινε τον έναν επαγγελματία με τον άλλο λέγοντας ότι ποτέ ο δεύτερος δεν θα παίξει με ψυχή όπως ο πρώτος. Προφανώς, εννοούσε ότι όπως και να παίξει ο Τατασ. δεν θα “την βρει” ο Σαράντος.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος για παρεξηγήσεις, είναι κάτι που δεν ταιριάζει στις φιλικές κουβέντες.

Ελπίζω ότι με το, τελικώς, μακρόστυρτο ποστ μου να κάλυψα και τις δύο πλευρές, ή αν μη τι άλλο να ξεκαθάρισα λίγο το τοπίο. Ή μήπως το μπέρδεψα περισσότερο;;

Και τέλος,
Το πρώτο φθινόπωρο από τον Μητροπάνο και από τον Κορακάκη (για να γίνει η σύγκριση πιο εύκολη - Χωρίς να εννοώ ότι ο Μητροπάνος δεν είναι καλός τραγουδιστής. Αλλά πώς να το κάνουμε, αλλιώς το πονάει το τραγούδι ο διμιουργός του!)

Πρώτο Φθινόπωρο - ΜητροπάνοςΠρώτο Φθινόπωρο - Κορακάκης

Και ένα έξτρα δώρο, για να μην ξεχνιόμαστε!!
???

Εάν τα πράγματα είναι έτσι, τότε: Νίκο Τατασόπουλε, παρακαλώ ξανασκέψου το θέμα με τα videos του youtube. Εμείς τί φταίμε που είμαστε στο εξωτερικό και μας είναι λίγο δύσκολο να σε βλέπουμε τακτικά Live ;;;

Ο Σαραντος νομιζω οτι θελησε να πει κατι πολυ πιο απλο απο αυτο που κριτικαρεται παραπανω και μαλλον δε δηκαιολογει την ολη αντιπαραθεση.Ισως ο ορος “ψυχη” μεταφραζεται διαφορετικα απο τον καθενα.

Ανηκω και εγω σε αυτους που που δε με αγγιζουν τα γρηγορα παιξιματα (και οχι μονο στο μπουζουκι) και πολλες φορες θεωρω πως με αυτα χανεται η ουσια και το βαρος πεφτει στο μουσικο παρα στη μουσικη.

Λιγακι με μπερδεψε το αν θα πρεπει να συγκρατουνται οι κριτικες οταν αυτος που αναφερονται παρακολουθει το forum.Με μια συντομη αναζητηση θα βρεθουν πολλα ποστ με αρνητικες και θετικες κρητικες για ατομα εντος και εκτος φορουμ και αυτο για εμενα ειναι και το σωστο.

Λόγω κεκτημένης ταχύτητας… Ο δημιουργός του!

Καλημέρα σας,

βλέπω από τις παραπάνω τοποθετήσεις, ότι το θέμα της ειρωνίας των απόψεών μου, απλά δεν υπάρχει για τους συντονιστές ενώ αν είχε εκφραστεί από ένα νέο ή δόκιμο μέλος με τον τρόπο που εκφράστηκε ο Aris…θα τον είχε πάρει και θα τον είχε σηκώσει!

Εγώ δεν θα σας ξαναπασχολήσω με τα σχόλιά μου παιδιά γιατί βλέπω ότι για να εκφράζω την άποψή μου πρέπει να συμφωνώ με συγκεκριμένες απόλυτες απόψεις για πρόσωπα και πράγματα και αν δεν συμφωνώ, οφείλω να ανέχομαι την ειρωνία του κάθε ενός που νομίζει ότι είναι αυθεντία και έχει δικαίωμα να ειρωνεύεται!
Αυτό δεν μου πάει σαν χαρακτήρας αλλά και γενικότερα στην ζωή μου δεν λειτουργώ έτσι.

Βγάλτε όμως μια “οδηγία προς υποψήφια μέλη” έτσι ώστε να είναι κατανοητό αυτό από την αρχή!..γιατί στην ζωή τελικά “είμαστε αυτό που κάνουμε και όχι αυτό που λέμε”!!

…και μη μου πει κανείς πάλι ότι κάνω “ατεκμηρίωτα υπονούμενα σε βάρος του χώρου που με φιλοξενεί…”:019:…στα ίσα διαμαρτύρομαι ο άνθρωπος για τα “στραβά μάτια” των συντονιστών στην απαράδεκτη απάντηση του Aris…και συνεπώς ενθάρυνσης της συμπεριφοράς του!

Ευχαριστώ όλους για τις απόψεις σας,
Νά’στε καλά!
Καλή συνέχεια…

ΥΓ. …και όσο για το “τι θα έλεγε ο Τατασόπουλος” αν διάβαζε το σχόλιό μου ή οποιοδήποτε σχόλιο ακροατή που ίσως του έλεγε ότι τον θαυμάζει αλλά δεν νταλκαδιάζει με το παίξιμό του…έχω να πω το εξής…αν υπάρχει ένας άνθρωπος ο οποίος ζει και εργάζεται και έχει βρει το τρόπο να μην του ασκούν θετική ή αρνητική κριτική(οι συνάδελφοί του, οι πελάτες του, κλπ)…τον πληρώνω όσο-όσο να μου πει τι δουλειά κάνει και πως το έχει καταφέρει αυτό.