Greek elektronic music

Οι μουσικοί που ασχολούνται με αυτή την ηλεκτρονική μουσική έχουν επίσης σπουδάσει λαϊκή μουσική ή βυζαντινή μουσική, υπάρχουν συγγένειες και συνδέσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στέλνω τώρα αυτόν τον σύνδεσμο εδώ σε αυτό το φόρουμ. Αν δεν ταιριάζει, απλά διαγράψτε το.

Σας ευχαριστώ και με τους καλύτερους χαιρετισμούς
(μεταφρασμένο με deepl.)

ABOUT
Michael Adamis
Thanos Mikroutsikos
Charis Xanthoudakis
i found in wikipedia

the discs are very expensive (discogs says)

Δεν ξέρω όλους τους συνθέτες που αναφέρονται (μάλιστα μπερδεύτηκα λίγο γιατί φαίνεται ότι πρόκειται για δύο δίσκους, με όχι ακριβώς τους ίδιους δημιουργούς, αλλά η περιγραφή στο ΥΤ είναι πολύ μακροσκελής και χάθηκα) αλλά τουλάχιστον ο Αδάμης, ο Μαμαγκάκης και ο Μικρούτσικος είναι από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της γενιάς τους. Βέβαια λαϊκή μουσική δεν έχουν σπουδάσει, γιατί δε σπουδαζόταν τότε. Αλλά το ότι έχουν σπουδάσει γενικά μουσική είναι το λιγότερο που θα μπορούσε κανείς να πει γι’ αυτούς.

O Μικρούτσικος πέρασε και από τα ωδεία και από τις μπουάτ και τις συναυλίες σαν πιανίστας πριν παρουσιάσει δική του δουλειά. Και ασχολήθηκε με διάφορα είδη «σοβαρής» μουσικής, αν και είναι γνωστός στο ευρύτερο κοινό από τα τραγούδια που καλύπτουν όλο το φάσμα από τζαζ/ροκ μέχρι λαϊκό. Συχνά «μπόλιαζε» τα τραγούδια με κλασικά ή αβάν γκαρντ στοιχεία. Ακούστε π.χ. την εισαγωγή εδώ:

1 «Μου αρέσει»