Γειά σου Θοδωρή! Από ποιό μέρος της Γερμανίας είσαι;
Η ιστοσελίδα που ανεβάζει ο Γιώργος (και η Μαργιάννα) τα τραγούδια είναι στα γερμανικά. Στο επάνω μέρος βλέπεις: Klicke hier, um schnell und kostenlos Dateien raufzuladen!
Πατάς και μετά διαλέγεις (durchsuchen)το τραγούδι από το αρχείο σου και το ανεβάζεις (upload) σε μορφή ΜΠ3.
Σου βγάζει 2 κωδικόύς που μπορεί να στους στείλει και με εμαιλ. Ο ένας είναι γιά να κατεβαίνει το τραγούδι και ο άλλος για την περίπτωση που θελήσεις να το σβήσεις από το αρχείο.
Λοιπόν, καλή επιτυχία και καλώς ήρθες!
Σε ευχαριστω Παραδοξολογος για τα καλα σου λογια και για την βοηθεια σου. Εγω αυτη την στιγμη ειμαι Στυτγγαρδη και εχω ερθει απο Αυστραλια που εκει γεννηθηκα. Απο εκει εχω ασχολιθει με το τραγουδι και εχω βρει πολλους δισκους που θα αρχιξω να ανεβαζω σιγα σιγα.
Για το φιλο τον Τασο και για ολο το φορουμ, απολαυστε Τζορνταν σε μεγαλα κεφια !!
30.8.1992 απο τη “Φαιδρα” στα Χανια. Στο τραγουδι ο Νικος Νικολακης -που ειναι αυτο το παιδι ;; Ανδρο, Συρο ειναι ακομα ;;ποιος ξερει να μας πει ;- και η ομηγυρις φυσικα …
Μια εκτελεση διαφορετικη απ΄τις αλλες. Καθε εισαγωγη παιγμενη αλλιως (!!) με κολπα, τερτιπια και ακροβατικα που γλαρωμενοι και εκστασιασμενοι αποθαυμαζαμε εκ του συνεγγυς τοτε αλλα ακομα και τωρα εστω και μονο ακουστικα … χαρις στην εμπνευση του φιλου μπουζουξη Μανωλη Φλεμετακη να φερει ενα μικρο δημοσ/κο κασετοφωνακι και να εχουμε σημερα υλικο 1 ωρας με κουβεντες και γυρω στα 10 τραγουδια !!
Υπ’οψιν οτι οπως ακουγεται εδω ειναι πιο χαμηλα απο το διαπασων 1 τονο, δηλαδη το ρε ακουγεται ντο.
Σιγουρα εχει αλλοιωθει η αρχικη ταχυτητα απο
τη μεταφορα απο το κασετοφωνακι στο ντεκ που ειχα τοτε ενω τωρα το παιζω απο αλλο ντεκ (κασ/νο). Πιστευω οτι δεν ημαστε κουρντισμενοι διαπασων αλλα 1 ημιτονιο πιο κατω γιαυτο αν καποιος το “κουρντισει” με λειτουργια pitch δεν ειναι σιγουρο οτι στο ρε θα βγαλει το πραγματικο αποτελεσμα …
Ανεβαζω και εγω το πολυ ωραιο τραγουδι του Γιωργου Λαυκα, “Σκαλι Σκαλι Κατεβηκα” του 1950, δισκος Β74189, με τον ιδιο τον Λαυκα και την Κικη Αγγελοπουλου.
Αυτη την φορα ανεβαζω ενα πολυ ωραιο προπολεμικο τραγουδι που βγικε στο ονομα του Περδικοπουλο “Απ το Στενο σοκακι σου” με μπουζουκι τον νεαρο τοτες Βασιλη Τσιτσανη.
Μιπος εχει κανεις το “Σκαλα τη Σκαλα θανεβω” με τον Ευγενικο. Ειναι η αλλη μερια του “Ψευτη Ντουνια”, και τα δυο του Χατζηχρηστου, ηχογραφισεις 1950-51.
ΙΟΡΔΑΝΗΣ-ΓΚΟΛΕΣ : Καυμο μεσ’την καρδουλα μου
Ενα απο τα δυνατοτερα ζειμπεικικα στην ιστορια του ρεμπετικου που εχει κανει τον κυκλο του σε ολα τα λαικα παλκα εως σημερα. Συνθεση του ΣΚΑΡΒΕΛΗ πρωτοτραγουδισμενο απο τον ΚΑΒΟΥΡΑ !!
Ο Μπαμπης Γκολες παιζει κιθαρα και τραγουδαει
και ο Ιορδανης ζωγραφιζει με τις νοτες του.
Σαλαμινα 1984
Θοδωρη Τ. πολυ ωραια τα τραγουδια που ανεβασες
και πολυ σπανια …
Νασαι καλα !!
Απο τους καταλογους του Δ.Μανιατη (Β.ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ, ο ατελειωτος σελ.193)
φαινεται οτι ειναι η πισω πλευρα του γνωστου : Ναζιαρα μέχεις μπλεξει
ηχογραφημενο το 1940
.
Νασε καλα Γιωργο και εσυ με τα ορεα τραγουδακια σου. Αν ηξερες φιλε ποσο καιρο εψαχνα το " Μεσ Στου Αναπλιου". Το ειχα ακουσει στην Αυστραλια απο καπιον που ειχε το δισκο αλλα δεν το εδεινε.
Μου αρεσει πολυ ο Τζιβανης, και αφου αναφερω Τζιβανη, θα ανεβασω το “Που κατανταει ο Ανθρωπος”, του Γερασιμου Κλουβατου το 1954, με τον Τζιβανη και την Μαρια Γριλλη.
Οι καταλογοι του Μανιατη ειναι τρομεροι!!! Διστιχος εχω ολα ακομα στην Αυστραλια αλλα θα μου σταλθουν σελιγο.
Μιπος εχει κανεις το “Σκαλα τη Σκαλα θανεβω” με τον Ευγενικο. Το Ψαχνω σαν τρελος. Ειναι η αλλη μερια του “Ψευτη Ντουνια”, και τα δυο του Χατζηχρηστου, ηχογραφισεις 1950-51.
Θοδωρη ωραιο και αυτο το τραγουδι και αναμενουμε κι αλλα ωραια και σπανια !!
Οτι θελεις απο καταλογους εδω ειμαστε αν και αυτοι θελουν ενα μαζεμα καπως …
Να μια καλη δουλεια για το φορουμ : ταξινομηση και αρχειοθετηση των εγκυρων
μεχρι τωρα δημοσιευθεντων καταλογων.
Το “Σκαλα σκαλα” απο ενα προχειρο ψαξιμο δεν το βλεπω, μια και ενα μικρο μερος εχω προς το παρον ψηφιοποιησει …
Η ορθογραφια σου δικαιολογειται μια και εισαι στα ξενα χρονια, παντως στα ουσιαστικα βαζε “η” στο τελος …
Οτι υπαρχει φιλε σιγα σιγα θα ανεβαζω!!!
Να με συνχωρεσεται για τα ορθογραφικα λαθοι αλλα στο εξωτερικο μια φορα την ευδομαδα ειχα ελληνικο σχολειο. Οπου τα γραφω στραβα να μου τα λετε για να μαθω.
2 βιβλεια μου ερχονται στο μυαλο αυτη την στιγμη, Τσιτσανης ο Ατελιοτος και οι Φωνογραφητζηδες. Και τα 2 ειναι του Διονυση Μανιατη.
Ο Τσιτσανης ο Ατελιοτος περιεχει καταλογους σε δικες του συνθεσεις και σε πια τραγουδια αλλονων εκτελει μπουζουκι. Περιεχει χρονολογιες, καταλογικα νουμερα τις ετεριες, ερμηνευτες και τη περιεχει η αλλη πλευρα του δισκου.
Οι Φωνογραφητζηδες ειναι ενα σπουδαιο βιβλειο, περιεχει περιπου 900 τραγουδια, μονο απο δισκους γραμοφονου, εχει καταλογικο νουμερο καθε δισκου, χρονολογια ηχογραφισεως, ερμηνευτες και αλλα πολλα και διαφορα. θα το κανω ΣΚΑΝ και να το δεις.
Φίλε Θόδωρε το τραγουδάκι που ψάχνεις "στη σκάλα θα ανεβώ¨ του Χατζηχρήστου με τον Ευγενικό υπάρχει μην ανησυχείς θα το έχεις σύντομα πρέπει να το περάσουμε πρώτα όμως από γραμμοφωνική σε ψηφιακή εκδοχή για να μπορεσεις να το ακούσεις.Θα το έχεις όμως εν καιρώ να σαι σίγουρος.
Προς Βαβουλε ,στείλε με mail το τηλέφωνο σου για να τα πούμε την Κύριακή.