AMAN DOCTOR - ΖΕΡΒΑΣ ΠΑΖΑΡΕΝΤΖΗΣ

Ειλικρινά,
θα ήθελα να ακούσω γνώμες για αυτή την ερμηνεία …

Θα σου πω, αλλά επειδή ένα τέτοιο ξερό ερώτημα δε με διευκολύνει, ξεκίνα εσύ και έρχομαι.

Γιατί το ανέβασες; Επειδή σου άρεσε ή επειδή δε σου άρεσε; Τους ξέρεις τους μουσικούς; (Εγώ όχι.) Το στυλ που αποδίδουν το κομμάτι σε παραπέμπει κάπου; Έχεις κανένα σχόλιο, θετικό ή αρνητικό (ή άλλο) για τη σύνθεση της ορχήστρας;

Χωρίς -ειλικρινά- καμία διάθεση δασκαλίστικων υποδείξεων, για να ξεκινήσει η συζήτηση πρέπει κάπως να προσδιοριστεί το πλαίσιό της. Ρίχνω μερικά ερωτήματα, όχι σαν θέμα εκθέσεως (προσδιορίστε τα αίτια και τις συνέπειες και προτείνετε λύσεις), αλλά έτσι, μπας και πετύχω αυτό που σου έκανε εντύπωση. Που μπορεί βέβαια να είναι και κάτι άλλο.

(Δες και εδώ, τα μηνύματα #5 [ρίχνω ένα λινκ τραγουδιού χωρίς κανένα σχόλιο] και #7 [Περικλή ποιο είναι το σχόλιό σου; +διευκρινιστικές ερωτήσεις], για να καταλάβεις πώς η ασχολίαστη παράθεση κινδυνεύει να μπλοκάρει τη συζήτηση.)

Σε πανηγύρι θα μου έφτιαχνε τη διάθεση ίσως…Ακούγοντας την εκτέλεση απο Κατσαρό στο καπάκι μετά από αυτή καταλαβαίνεις…
Πάντως δεν νομίζω να τους ενδιαφέρει να αναδείξουν ένα ύφος αλλά να παίξουν όσο περισσότερο μπουρμπουλίθρα γίνεται…
Γούστα είν’ αυτά…

νομιζω οτι τους λειπει το υφος και το ηθος κατα συνεπεια η ερμηνεια αυτη στην καλυτερη περιπτωση με αφηνει παγερα αδιαφορο

Εγω νομιζω οτι,οι ανθρωποι σολιστες γνωστοι ειναι και κατα συνεπεια τα χωνουν(γιούφτικα κιολας)σ’ενα κομματι που παιρνει πολυ πραμα,απο αποψη φωνης,αλλα και οργανων.’‘Μακαμίστικο’’ κομματι ειναι,μια χαρα το παιζουν(το σκιζουν για την ακριβεια)κατα τη γνωμη μου.
Οσον αφορα τον Κατσαρο,που ειπωθηκε πιο πανω,αμα το 'λεγε κανας Αραπακης,Νουρος ή Παπασιδερης,θα ηταν πολυ διαφορετικη η προσεγγιση.Ξεχασα και τον Ρουκουνα.(Αν εχει κανενας εκτελεση με τους τραγουδιστες που αναφερθηκαν,θα παρακαλουσα να μου τη στειλει).

θα συμφωνήσω απολύτως με τον Φάνη…
Το κομμάτι ανήκει στην παράδοση της Πόλης …δεν μπορώ να καταλάβω πως την συγκρίνετε με την εκτέλεση του “ιδιαίτερου” Κατσαρού λαμβάνοντάς την τελευταία σαν την Ιδανική!!! Τελείως άκυρο και άτοπο…

(προς Φάνη εδώ έχει πολλές απανωτές εκτελέσεις του ίδιου κομματιού https://www.youtube.com/watch?v=AjepmHRjh74 )

Ν.Ρ.

Λοιπόν, τώρα που πήρε φόρα το θέμα ας εκδηλωθώ κι εγώ:

Εμένα μου άρεσε.

Θα πιάσω, απ’ όλα τα προηγούμενα, το ποστ του Σωτήρη γιατί με βοηθάει να τα βάλω σε μια σειρά:

Συμφωνώ. Άλλωστε αυτό δεν είναι και το ζητούμενο; Το βίντεο δεν είναι βέβαια από πανηγύρι, είναι όμως από λάιβ. Είμαι βέβαιος ότι οι παριστάμενοι πρέπει να πέρασαν σούπερ. Η ερμηνεία έχει πολύ κέφι, πολλή τσαχπινιά (ίσως κάποιοι τη θεωρούν περιττή βέβαια), και αυτό χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα του παιξίματος. Άλλωστε και οι μουσικοί περνάνε σούπερ - όχι όμως αυτιστικά. Ιδίως ο βιολιτζής, που τον βρήκα και καλύτερο από τον κλαριντζή.

Πλην ελαχίστων προνομιούχων, κανείς δεν έχει ακούσει εκτελέσεις του Κατσαρού. Ηχογραφήσεις έχουμε ακούσει. Για τις ηχογραφήσεις ισχύουν τελείως άλλα μέτρα και σταθμά.

Αλλά πάντως, ναι, ακούω Κατσαρό και καταλαβαίνω. Τι καταλαβαίνω; (α) το προφανές, προσωπικές διασκευές που δε διεκδικούν να θεωρηθούν πρότυπα ύφους. (β) ότι κι ο Κατσαρός το διασκεδάζει, παίζοντας με τους απίστευτα γκρουβάτους ρυθμούς του, με πονηρές συνοδείες στα μπάσα, με την ευελιξία της φωνής του (εννοώ στις ηχογραφήσεις πάντα, όταν ήταν νέος, έτσι; ) που αν αυτός δεν τη γλεντάει εγώ πάντως σαφώς την απολαμβάνω. Δηλαδή στην τελική το ίδιο κάνει κι αυτός όπως και η ορχήστρα εδώ!

Μ’ αυτό δε συμφωνώ…

…επειδή συμφωνώ μ’ αυτό!


Φυσικά τα πλήκτρα και το μπάσο δε με κάνουν ευτυχέστερο. Αλλά δε βαριέσαι, όλα στο κεφάλι είναι. Αν τους άκουγα χωρίς να τους βλέπω δε θα με χάλαγαν, και αν δεν είχα διαμορφώσει ήδη την (ιδεολογική, σε κάποιο μέτρο) άποψη ότι πλήκτρα και μπάσο δεν κάνει, θα μ’ άρεσαν κιόλας.

καλα και σύ βρε πέπε τον Ζέρβα(βιολί) πώς και δεν τον ξέρεις? (άντε ίσως να το καταλάβω για τον Παζαρεντζη)… ίσως είναι το λαϊκό βιολί που ακούγεται περισσότερο στην ελληνική δισκογραφία … πολύ κοντά με τον Κόρο…έχει γραψει απλά με όλους

Ν.

εμενα αυτη η εκτέλεση μου αρεσει…γι αυτο μιλησα για συγκινηση…https://www.youtube.com/watch?v=wYZXhqp_ojw

… και δεν βγαζει τσιμουδια…:slight_smile:

σόλωνας και ξερό ψωμί…

Συγκρίνω την εκτέλεση του Κατσαρού για τον λόγο της αφαίρεσης…
Αυτό και μόνο…

Μια χαρα ειναι και του Κατσαρου που ειναι εντελως αφαιρετικη…μια χαρα και του Σολωνα.

Εγω δεν αντεχω εκεινες που αντι να τραγουδουν ψελνουν και νομιζουν οτι κανουν και κατι σοβαρο!

Οπως δε με χαλαει κι αυτη η εκτελεση

και ας ειναι το πρωτοτυπο καργα μπουζουκιστικο!:slight_smile:

Αλλωστε στο βιντεο που παρατιθεται αρχικα,οι μουσικοι τζαμαρουν πανω στο ντοκτορ…μια χαρα το κανουν.Λετε αν ηθελαν να το παιξουν πιο ατμοσφαιρικο,πιο κοντα στο υφος ας πουμε, να μη μπορουσαν;

Προσωπικά μου αρέσει αρκετά.
Ας μην ξεχνάμε ότι κανένα βιντεάκι δε μπορεί να αποδώσει τη συγκίνηση και την ένταση που απελευθερώνεται σε ένα λάιβ τη δεδομένη στιγμή ,στο δεδομένο χώρο με το συγκεκριμένο ακροατήριο.

Άγη, σε παραπέμπω στο #2 μήνυμα του pepe για τη φιλοσοφία του φόρουμ. Μου φαίνεται όμως παράξενο πως εσύ, ένας τόσο πεπειραμένος χρήστης του φόρουμ μας δεν έχεις ακόμη καταλάβει το πως θέλουμε να λειτουργεί ετούτος εδώ ο χώρος. Σε παρακαλώ, αν διαφωνείς μαζί μου με pm, για να μην ταλαιπωρούμε τους άλλους φίλους. Επίσης παρακαλώ όλους τους φίλους να συνεχιστεί η συζήτηση επί της ουσίας.

κεφάλι μ΄ αυτούς τους τυπάδες θα έκανα σίγουρα όμως αν ήμουν εκεί