36η "Ρεμπέτικη" συνάντηση στο Μπόχουμ της Γερμανίας

Χαιρετώ τη παρέα. Μόλις γύρισα στη Γερμανία και προσπαθώ να πάρω τα ίσα μου.

Στην Ελλάδα, κυνηγημένος από τις φωτιές (κυριολεκτικά), απομονώθηκα στο αγαπημένο δάσος μου, παρέα με τη γυναίκα μου και κάτι γεροντότερους ψαράδες, χωρίς να ρίξω σύρμα (συγνώμη Γιώργο).
Τελικά, πέρασα τις πιο όμορφες και πιο φτηνές (200 Ευρώ χαλάσαμε σε ένα μήνα) διακοπές των τελευταίων 15 χρόνων. Κάτι η πετονίτσα, κάτι το διχτάκι… δόξα τω θεω και γαστρονομικά τη βγάλαμε, “άλφα ποιότητα”.
Μάζεψα επίσης σε πλαστικές σακουλίτσες και πήρα μαζί μου, σαν αναμνηστικό μαζί με κοχύλια κι άλλα συνηθισμένα σε παραλίες, ιερή κάφτρα από τα Ολύμπια, την οποία έβγαζε η θάλασσα επί βδομάδες, δημιουργώντας έτσι ένα περίεργο και σουρεαλιστικό σχέδιο, χιλιόμετρα μακρύ.

Τι ήθελα να πω; Το επόμενο Σάββατο οργανώνω την 36η “Ρεμπέτικη” βραδιά (περάσαν κιόλας 4 χρόνια) στο Καφέ “ΜΟΡΦΕΣ”, λεπτομέρειες εδώ:
http://paradoxon-klangorchester.de/das_program/program_1.htm
Η μάζωξη αυτή δεν θα είναι βέβαια αποκλειστικά ρεμπέτικη. Τι είναι άλλωστε ρεμπέτικο… εδώ και χρόνια η ίδια ερώτηση πλανάται και επαναλαμβάνεται σ΄ αυτό το φόρουμ “μην ειν΄ οι κάμποι, μην είναι τ΄ άσπαρτα ψηλά βουνά…”
Το βράδυ λοιπόν αυτό, εκτός από τα απρόοπτα, θα προηγηθεί ένας προκριματικός γύρος του διαγωνισμού “Ελληνική Φωνή 2007” που διοργανώνει το ellasnet. Ο διαγωνισμός αυτός, παρ όλες τις ειρωνείες από ρεμπετοκαρεκλοκένταυρους της ευρύτερης περιοχής και το χαμηλό οργανωτικό επίπεδο (λίγα λεφτά, πρώτη χρονιά κ.λ.π.), μπορεί να προσφέρει πολλά, ειδικά εδώ (Γερμανία). Είδος τραγουδιού δεν έχει καθοριστεί (δημοτικο/λαϊκο/ρεμπετικο/μοντερνο) και μοναδικός όρος: ο ελληνικός στίχος.
Θα ακολουθήσει μια ζωντανή πρόβα από το “Παράδοξον” (με καινούργια τραγούδια που έχω ξεκινήσει να ηχογραφώ) και θα ακολουθήσει σέσσιον (πως το λένε στο Ελλάντα), θα “μουσικοθούμε” όλοι μαζί.
Σίγουρα παρόντες θα είναι: Μπουζουκοτζουρομπαγλαμάδες και κιθάρες, Μαντολίνα, Φλογέρα, Νεϋ, φλάουτο, κρουστά, φωνές…

Ανεβάζω και MP3s από ανάλογη σέσσιον πριν 4 χρόνια. Συγχωρήστε τα φάλτσα και τις πράσινες (οι μισοί σχεδόν ασχολούντο σαν ερασιτέχνες με την ελληνική μουσική και γλώσσα, όχι πάνω από κάτι μήνες http://www.paradoxon-klangorchester.de\vorstellung reiler.html

*η διασκευή “Ήχοι Βροχής”-2 δεν είναι Λαϊφ αλλά από το πειραματικό Σιντάκι (δική μου παραγωγή) που έκανα το 2004.

Αντε και καλό χειμώνα να ΄χουμε!

Σαββατο τσι δεκατρεις του μηνα?

Ναι Νικόλα, το σκέφτεσαι;

Ε δεν ειμαι και μακρια… 2-3 ωρες δρομος δεν ειναι? Αμστερνταμ - Μποχουμ?

Φτανει να βρω παρεα.

για την ακρίβεια, 223 km.:slight_smile: