Νεος κύκλος «Ρεμπέτικων» συναντήσεων στην Γερμανία

Η 28η ρεμπέτικη συνάντηση του Νοέμβρη ήταν και η τελευταία στο CentrumCultur του Bochum Wattenscheid!

Οι «ρεμπέτικες» συναντήσεις κάτω από τον ίδιο τίτλο (Rempetiko Session) θα συνεχιστούν σε καινούργιο στέκι στο κέντρο της πόλης (πληροφορίες και λεπτομέρειες ακολουθούν)

http://www.paradoxon-klangorchester.de\das_program\program_1.htm

Έτσι, η εκδήλωση θα ακολουθήσει (αθελά της) την διαδρομή περιθώριο - κέντρο, ακολουθώντας τη «μουσική του περιθωρίου» στην μεταβολή της σε «μουσική του κόσμου» και γιατί όχι αργότερα σε «μουσική του γαλαξία»… xaxaaaaaaaa!!!

Kwsta,
8a einai parwn kai o Paulos me thn ki8ara telika.
Profanos na perasei o Detlef kai o Basilhs.

Poios allos exei eidopoihsei oti 8a er8ei?

Εσύ θα είσαι εκεί την Παρασκευή; Ρωτάω γιατί θα έρθει σίγουρα ο Μούλτι… χαχαχααααααα!

Θα είναι επίσης οι τακτικοί («Παππούς», Sarah, Heidi, Klaus, Δανάη) κάποιος που τραγουδάει/δούσε απο το Βούππερταλ με τη παρέα του (;), ενώ με ειδοποίησε πως θα ΄ρθει ο Dr. Olaf Schaefer από το Βερολίνο με μπουζουκάκι και μπαγλαμαδάκι!

Και ο Μούλτι εε…?
Για να δούμε εαν έχει έτοιμο το CD που θέλει να μου χαρίσει με Καζαντζίδη και την Drag Queen Bulent… :019:

Με ή χωρίς τζάμι θα έρθω.Γιατί με δέρνει τελευταία απίστευτη γκίνια αλλα και μαλα-ία.Γιατί δε χόρτασα με την προειδοποιητική-αναγνωριστική προσπάθεια να μου ανοίξουν το αμαξι πριν απο 3 νύχτες…προχτές μου σπάσαν το τζάμι κανονικότατα και με το νόμο και μου πήραν την Ολυμπία μου :frowning: (το gps navigation μου, που είχε και ελληνική φωνή ονόματι Ολυμπία…αααχ) την οποία και έπρεπε να είχα πάρει απ το αμάξι για να μη τους προκαλεί…

Και συνεχίζω να αναρωτιέμαι…τόσες μερτσεντέ το δικό μου το Τράνζιτ βρήκαν?

Υ.Γ. μετά απο 100 μέτρα συνεχίστε αριστερά…ύστερα φτάσατε…στοοο στόχο σας :slight_smile:

Ωχχχ… Λυπάμαι Νίκο… Ξέρω, ξέρω πολύ καλά τι είναι αυτές οι απώλειες :106:

Αege-άκο ! Μπράβο πουλάκι μου ! Κάνε μια μελέτη στο σιντί… Νέος είσαι ακόμη, σε παίρνει για “μάθηση” !!! :slight_smile:

Κωνσταντίνε! Ευχές -πάντα- για μεγάλες επιτυχίες !

Ιωάννα να ΄σαι (να΄μαστε όλοι) καλά. Πολλούς χαιρετισμούς από την γκρίζα Γερμανία!

Ρε Νικόλα τι έγινε με σένα; Τα μηχανήματα δεν τα πειράξανε ή τα είχες πάρει από το αμάξι;

Πήραν μόνο το Navigation. Την τσάντα με τα μικροφονάκια,προενισχυτές κτλ κτλ που είχα πίσω ούτε κάν την είδαν.Μικρό το κακό…

…μια και εξηγήσαμε τα της κλοπής (και) τηλεφωνικά και με αφορμή τις ευχές για «μεγάλες επιτυχίες» της Ιωάννας, πρέπει να γράψω πως το αρχικό μου μήνυμα:

Έτσι, η εκδήλωση θα ακολουθήσει (αθελά της) την διαδρομή περιθώριο - κέντρο, ακολουθώντας τη «μουσική του περιθωρίου» στην μεταβολή της σε «μουσική του κόσμου» και γιατί όχι αργότερα σε «μουσική του γαλαξία»

…είναι ελαφρώς σαρκαστικό.

Δεν ξέρω τι γίνεται στην Ελλάδα αλλά εδώ (nrw Γερμανία) το θέμα «Ρεμπέτικο» έχει ξεφύγει. Ζούμε το πέρασμα «από το Συρτάκι στο Ρεμπέτικο» που από μουσική του υποκόσμου (καλώς ή κακώς σαν τέτοια τράβηξε την προσοχή στην αρχή εδώ στην Γερμανία) πουλιέται πλέον σαν ΒΕΛΤ ΜΟΥΣΙΚ και κάτω από την ταμπέλα της πωλούνται κάθε λογής μουσικές πραμάτιες.

Ιωάννα καλά αυτά που λες, άλλα εγώ φοβάμαι μην πάθω κανένα εγκεφαλικό από την πολύ την κλάψα … :016:

Σώπα ρε Νίκο, τι κωλόπαιδα που είναι ρε γαμώτο. Σου κάνανε μεγάλη ζημιά ? Τώρα έχεις τρέξιμο για ασφάλειες , αλλαγή τζάμια κτλπ.
Ρε Νικό, τι μ…άκας που είσαι. Αφήνουν το Navigation και τα μικρόφωνα στο αυτοκίνητο?
Ετσι την έπαθε και ο Detlef, είχε το Navigation φάτσα κάρτα στο παρμπρίζ και του σπάσανε το τζάμι. Αντε να τους βρεις

Μάγκες σας χαιρετώ και γώ με τη σειρά μου.
Σε κάποια από αυτές τις εκδηλώσεις σας ίσως να παρευρεθώ και γώ του χρόνου που θα περάσω από Γερμανία, αν συμπέσει να γίνεται κάτι εκείνες τις μέρες.
Αν φυσικά με ανεχτήτε γιά το ρεμπέτικο σέσσιον εννοείται.
Μου έχει λείψει η Γερμανία λίγο, κάποτε περνούσαμε πολύ ωραία εκεί στα πέριξ της Στουττγκάρδης, άλλοι καιροί…
Κρατάτε γερά.

Νικόλας ο ψαράς

Νικόλα θα χαρούμε πολύ να σε γνωρίσουμε κι από κοντά. Ξέρεις ήδη πότε θα έρθεις Γερμανία;

To Σέσσιον, καλώς εχόντων των πραγμάτων, έχει προγραμματιστεί για το 2007 να γίνεται κάθε 3η Παρασκευή του μήνα. Γράφω «καλώς εχόντων…» γιατί εκκρεμεί το νέο συμβόλαιο του Κλαμπ που μας φιλοξενεί. Όπως και να΄χει πάντως αν έρθεις εσύ, είτε στο Σέσσιον είτε κάπου αλλού, κάτι θα οργανώσω ώστε να βρεθούμε (και μουσικά).

Γειά σου φίλε μου Κωσταντή !

Σ’ευχαριστώ γιά την πρόσκληση και σίγουρα θα παρευρεθώ αν συμπέσουν οι ημερομηνίες, μιας και είναι και δική μου επιθυμία να γνωριστούμε από κοντά, να γνωρίσω και τα άλλα παιδιά της παρέας εκεί στη Γερμανία που κρατάτε την δάδα αναμμένη.
Ακόμα είναι σχετικά νωρίς για να ξέρω τις ακριβείς ημερομηνίες που θα βρίσκομαι εκεί, όμως θα είναι σίγουρα για δυό τρείς μέρες μέσα στα τέλη Ιουλίου ή στις αρχές Αυγούστου, που θα έχω τελειώσει τις ηχογραφήσεις στην Ελλάδα, οπότε θα έρθω και με καινούργιο υλικό (ρεμπέτικα Cd).
Ομως θα επικοινωνίσουμε ξανά και πρίν από το ταξίδι για εκεί, οπότε αν δεν έχεις φύγει για διακοπές, ίσως καταφέρουμε κάτι.
Καλή αντάμωση λοιπόν.

Αρχές Αυγούστου κατεβαίνω (συνήθως) κι εγώ για Ελλάδα αλλά μέχρι τότε… βλέπουμε.

Το Σιντί που αναφέρεις είναι με δικά σου τραγούδια ή συνεργασίες;

Πρόκειται γιά δύο καινούργια Cd που θα ηχογραφήσω στην Αθήνα ξεκινώντας αρχές Μαίου, με την συμμετοχή φίλων ρεμπέτηδων (γνωστών και μή).
Και τα δύο αυτά Cd θα περιέχουν δικά μου ρεμπέτικα τραγούδια, επιλογές από όσα έχω γράψει από το '70 μέχρι σήμερα.
Μιάς και τώρα ξέρω πώς την κάνεις συνήθως γιά διακοπές αρχές Αυγούστου, θα προσπαθήσω να περάσω από κει μέσα στον Ιούλιο, αν όμως δεν συμπέσει, ίσως βρεθούμε στην Αθήνα τον Αύγουστο πριν την επιστροφή μου γιά Βραζιλία.
Βέβαια θα ήθελα πάρα πολύ να έρθω στο ρεμπέτικο σέσσιον, θα είτανε και ευκαιρία να γνωρίσω και τα υπόλοιπα παιδιά της παρέας καθώς ίσως και φίλους από το ρεμπέτικο φόρουμ με τους οποίους μιλάω από δώ μέσα που ζούν στη Γερμανία.
ϊδωμεν…

Καλές γιορτές φίλε Κωσταντή και φίλοι διασπορείς

Νικόλας

«Πιλαμαγια» Νικόλα! Καλές γιορτές για σένα και την οικογενειά σου!

… ρε παίδες, δε ρίχνετε καμμιά πρόταση/ιδέα;
Οι «Ρεμπετοσυναντήσεις» στο Μπόχουμ για το 2007 ψάχνουν θέμα!

Το 2006 ήσαν αφιερωμένες στον «αγώνα εναντίον της καταλαλιάς»… τώρα θα μου πείτε τους έκανες τα μούτρα κρέας, αλλά έστω αναφέρθηκε και μυιγιάστηκαν τουλάχιστον οι Καταλαλητές της περιοχής μας.

Τα κίνητρά τους εκτός από τη ζήλεια - γιατί «…στο βάθος το ζηλεύουμε αυτό που ρεζιλεύουμε…» που λέει και το τραγούδι - είναι ακόμα η μη αναγνώρισή του(ς) σαν Κουλτουρονταβατζή(δες) ή επίτιμο(υς) πρόεδρο(υς) από μέρους μου.

Θέλω λοιπόν να τους πω πως η επιστήμη ιδιαίτερα στην ψυχανάληση έχει κάνει τεράστια πρόοδο και να μην απελπίζονται, άγιες μέρες που΄ρχονται. Η απόφαση να επισκεφτούν ένα καλό γιατρό και η πίστη στο θεό θα τους βοηθήσει να βρουν γαλήνη στη ταραγμένη τους ψυχή, χαρά μέσα σε ασχολίες ξεχασμένες γι αυτούς και κυρίως θα επιτρέψει σε πιό υγιείς και καλοπροαίρετες δυνάμεις στη περιοχή να βγουν μπροστά χωρίς να φοβούνται τη φοβέρα και τη καταλαλιά του(ς) . Θα τον/τους παρακαλέσω δε θερμά πριν αρχίσει(ουν) τα «θα τον τσακίσω», «θα τον καταστρέψω», κ.λ.π. (είναι σαν τ΄ακούω) να σκεφτούν καλά την πρότασή μου για δύο κυρίως λόγους.

  1. Γιατί δεν φοβάμαι (ο βρεγμένος κ.λ.π κι εγώ είμαι μούσκεμα) και
  2. Σε καλό θα του(ς) βγει!

Εγώ δεν έχω προς το παρόν καμία πρόταση για το 2007, άλλα θέλω να κάνω δύο αφιέρωσεις στους ρουφιάνους της περιοχής μας, μια και μας έχει πάρει η μόδα με τα βιντεάκια.

1)τραγούδι
http://youtube.com/watch?v=5YqmiMSfiU8

  1. χορός και τραγούδι

:slight_smile:

Εκπομπή τύπου “Παρατράγουδων” στη βουλγάρικη τηλεόραση. Και μη χειρότερα…

Αιγαιο, απολαυση τα βιντεακια !!

Στο πρωτο εχουμε τον Κακοφωνιξ σε εκδοση 2006
και στο δευτερο τις πολιτιστικες μας εξαγωγες προς τις γειτονες χωρες !!!