1η πανελλήνια συνάντηση Ρεμπέτικων Συλλόγων

2 «Μου αρέσει»

Ρε, τι γίνεται;
Οργανώνεται συνομοσπονδία; :slightly_smiling_face:

2 «Μου αρέσει»

ΩΡΑΊΑ ΠΡΑΜΑΤΑ! Ωραία πράματα - το σύστημα βλέπεις!

ωραία!

άγνωστα πρόσωπα για μένα, εκτός του Καλαφάτη απο τον σύλλογο Σκοπέλου.

ειναι κάποιοι άλλοι μέλη μας?

Πως και δεν ανακοινώθηκε η συνάντηση από το φόρουμ;;;

1 «Μου αρέσει»

Γνωστός κι ενεργός ο Κακλαμάνης στον χώρο. Επίσης το Grecous είναι οι οργανωτές του 1ου και 2ου Φεστιβάλ Ρεμπέτικου στην Αθήνα, στο Αιγάλεω.

Αυτά ξέρω εγώ. Γιατί δεν ανακοινώθηκε πριν τη διεξαγωγή είναι απορίας άξιον.

Το φόρουμ δεν είχε ενημερωθεί.

Προφανώς και το κατάλαβα Νικόλα ότι δεν είχε ενημερωθεί.Το γιατί ρωτάω , από όποιον ξέρει να απαντήσει.

Εύλογη ερώτηση.

Ακόμα κι αν δεν υπήρχε ούτε ένα ενεργό μέλος του φόρουμ που να το ξέρει (ή το ήξερε αλλά δεν το ανακοίνωσε γιατί αμέλησε / ντράπηκε / βαρέθηκε ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο), όποιος οργανώνει κάτι σημαντικό, ρεμπέτικου ενδιαφέροντος, θα μπορούσε βρε αδερφέ να γραφτεί στο φόρουμ μόνο και μόνο για να το ανακοινώσει.

2 «Μου αρέσει»

Απ’ο,τι κατάλαβα, ήταν κλειστό κάλεσμα σε συγκεκριμένους συλλόγους που διοργανώνουν φεστιβάλ στον ελλαδικό χώρο.

Όχι ακριβώς. Έψαξαν να βρουν όλους τους συλλόγους που ασχολούνται με το ρεμπέτικο και το λαϊκό τραγούδι και τη μουσική παράδοση ασχέτως αν οργανώνουν φεστιβάλ ή όχι. Παράδειγμα συμμετείχε ο σύλλογος Αγρινίου ( 24 λεπτό) που ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2025.

Ενημέρωσαν και κάλεσαν όσους μπόρεσαν να βρουν. Μερικοί δεν απάντησαν καν. ( Στο 46 λεπτό και μέχρι τέλους)

Εδώ φαίνεται ότι είχε ανακοινωθεί νωρίτερα η συνάντηση αυτή. Όποιος παρακολουθεί τη σελίδα του Αλμυρού προφανώς το είχε δει.

Καλή μου Νεφέλη.Δεν μου αρέσει να γκρινιάζω.ΑΛΛΑ!!! Για να ευλογήσουμε και τα γένια μας το Ρεμπέτικο Φόρουμ, είναι η ιντερνετική σελίδα με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα για θέματα ρεμπέτικου τραγουδιού.Όπως είπε κι ο Περικλής παραπάνω,θα μπορούσε απλά κάποιος, και να γραφεί στο φόρουμ απλά και μόνο για την ανακοίνωση.

2 «Μου αρέσει»

Ε, καλά ρε παιδιά.. δεν πρόκειται και για έγκλημα καθοσιώσεως ούτε ρεμπέτικος σύλλογος είμαστε ούτε και οι ίδιοι εδώ μέσα σπεύδουμε αμέσως σε ανακοινώσεις όλων των σχετικών με το ρεμπέτικο δράσεων…

A, συλλόγους! Ε, εμεις δεν είμαστε σύλλογος…

Δεν είμαστε σύλλογος, σωστά, αλλά δεν το ανέφερα για να καλεστούμε εμείς.Υπάρχουν σύλλογοι ,που θα τους ενδιέφερε να καλεστούν.Εδώ απλά θα γίνονταν η ανκοίνωση-πρόσκληση.Και σίγουρα δεν είναι έγκλημα,ούτε καν πταίσμα.

1 «Μου αρέσει»

Κοιτάξτε, εγώ πρόσφατα πέτυχα, προς μεγάλη μου έκπληξη, άνθρωπο ο οποίος ασχολείται πάρα πολύ ενεργά με το ρεμπέτικο (περίπου βιοπορίζεται παίζοντας, και μελετά πολύ και ψαγμένα κλπ.), ψηφιακά είναι όχι απλώς εγγράμματος αλλά το σκίζει το θέμα, και το ρεμπέτικο φόρουμ δεν το είχε ακουστά! «Ποιο λες, το Σίλαμπς;» μου είπε. «Όχι το Σίλαμπς, το άλλο, το σκέτο “Ρεμπέτικο Φόρουμ”». Και δεν το ήξερε.

1 «Μου αρέσει»

Ε, ΄ντάξ, και τέτοια σίγουρα θα συμβαίνουν και, να! Συμβαίνουν όντως!

(πάντως, άνθρωπος που ασχολείται πολύ ενεργά με το ρεμπέτικο και μελετά πολύ και ψαγμένα, και να μην έχει ούτε καν ακουστά για το Ρεμπέτικο Φόρουμ, μέχρι που περίπου δεν το πιστεύω… )