📢 Ομαδική παρακολούθηση της παράστασης "Κάποτε... στα λεμονάδικα"

Καλησπέρα σε όλους! Πέρυσι είχαμε οργανωθεί άτομα από το φόρουμ, να παρακολουθήσουμε τις παραστάσεις “Εγώ ο Μάρκος Βαμβακάρης” και το “Μινόρε της Αμερικής”

Φέτος, μπορούμε να οργανωθούμε να παρακολουθήσουμε την παράσταση “Κάποτε… στα λεμονάδικα”. Η δυνατή ημερομηνία για να πάμε είναι το Σάββατο 18 Ιανουαρίου και η παράσταση αρχίζει στις 21:00.

Όσοι ενδιαφέρεστε να πάμε μαζί να δούμε την παράσταση, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή πατώντας στην παρακάτω ψηφοφορία μέχρι την Παρασκευή 10/1.

(Πατήστε “ενδιαφέρομαι” αν δεν είστε σίγουροι ακόμη αλλά θέλετε να έρθετε ή “ναι θα έρθω!” αν είστε σίγουροι για την συμμετοχή σας).

  • Ναι θα έρθω!
  • Ενδιαφέρομαι

0 ψηφοφόροι

Μετά τις 9/1 θα επικοινωνήσουμε μαζί σας με προσωπικό μήνυμα σε όσους δήλωσαν για να σας στείλουμε περαιτέρω οδηγίες.

Μερικά λόγια για την παράσταση:

Μια στιγμή! Τι χρονιά έχουμε; 1936 Μια ιστορία στα Λεμονάδικα του Πειραιά με φτωχοδιάβολους, ρεμπέτες, μικρούς ανθρώπους, με φιλοδοξίες απλές, καθημερινές χωρίς χρώματα και φανφάρες, μόνο δίψα για ζωή… και επιβίωση.

Ταυτόχρονα το ρεμπέτικο τραγούδι, συνεκτικό στοιχείο της παράστασης, απαλύνει το βάρος της ψυχής των ηρώων από το καθημερινό μακελειό της ζωής…

Ιστορία από τα αζήτητα πανέρια των πλανόδιων παλαιοπωλών, με ήρωες πραγματικούς ανθρώπους από άλλες εποχές… όμως πάντα ζωντανές και παρούσες… στο δικό μας καθημερινό περπάτημα…

Μια «απλή» ιστορία που κάτω από το επίχρισμα της πρώτης της καταγραφής, κρύβει ανείπωτα και σκοτεινά μυστικά που μας υποχρεώνουν να κατεβάζουμε τα μάτια κοιτώντας με απόγνωση τη μάνα γη.

Κρύβει μυστικά από την «δοξασμένη» και «δαφνοστεφή» πορεία του λαού μας. Κρύβει μυστικά χωμένα στις καρδιές των γονιών μας και στα κιτάπια των «κρατούντων», που μας μεταμορφώνουν σε απόλοιμους της ιστορίας μας που δεν γνωρίζουv πότε θα νοσήσουν.

Μέσα, λοιπόν, στον ορυμαγδό και την σύγχυση της ιστορίας μας εμφανίζεται και ο έρωτας, η κυρίαρχη δύναμη που σπρώχνει τη ζωή, την ομορφαίνει και ανατρέπει καταστάσεις, για όσο καιρό φτερουγίζει τα φτερά του… και χρωματίζει τις ημέρες των πρωταγωνιστών…

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση εδώ!

Το event της παράστασης στο Facebook.

2 «Μου αρέσει»

Ξέρουμε εάν μετά τις 18/1 θα υπάρξει κι άλλη παράσταση;

Όχι προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί κάτι, αν μέχρι την προθεσμία ανακοινωθεί νέα παράσταση, θα βάλουμε και άλλη επιλογή

2 «Μου αρέσει»

Βασικά μακάρι να μαζευτούν τόσες πολλές συμμετοχές που να αναγκαστούν να φτιάξουν ημέρα μόνο για εμάς :wink: :stuck_out_tongue:

2 «Μου αρέσει»

ενδιαφέρομαι αλλά δυστυχώς θα δουλεύω…

1 «Μου αρέσει»

Θυμίζω σε όποιον ενδιαφέρεται ότι έχει άλλη μία ημέρα για να δηλώσει ενδιαφέρον :slight_smile:

Κανονίζουμε νωρίς ώστε να εξασφαλίσουμε θέσεις…

Χθες το βράδυ, στις 21:00 μαζευτήκαμε στον Πολυχώρο “Διέλευσις” στην Κυψέλη, για να παρακολουθήσουμε την παράσταση "Κάποτε… στα λεμονάδικα" από την ομάδα των Παραπεταμένων.

Ο χώρος ήταν ασφυκτικά γεμάτος αφού η παράσταση ήταν sold out από μερικές μέρες πριν. Η παράσταση διαδραματίζεται μέσα σε ένα καφενείο - μαγαζί του Πειραιά την εποχή του Μεσοπολέμου, και με τον τρόπο της σκηνοθεσίας, αλλά και των σκηνικών, είχαν καταφέρει να δώσουν την αίσθηση στο κοινό ότι και αυτό βρίσκεται μέσα στο καφενείο και συμμετέχει ως παρατηρητής στο δρώμενο. Αυτό το ενίσχυε και το γεγονός ότι μπορούσες από πριν να πάρεις το ποτό σου ή την μπύρα σου για να πίνεις κατά την διάρκεια της παράστασης.

Η παράσταση σου μετέδιδε με επιτυχία το κλίμα της εποχής, τις ανησυχίες αλλά και τα προβλήματα των ανθρώπων του Πειραιά στον Μεσοπόλεμο. Επιπλέον, είχε μηνύματα για την προσφυγιά και τον ξεριζωμό που μπορούν να είναι επίκαιρα και στην δική μας εποχή.

Σε όλο αυτό, σημαντικό ρόλο έπαιζε η μουσική επένδυση της παράστασης. Ο Σπύρος Γκούμας, μαζί με την ορχήστρα των Παραπεταμένων, απέδωσε πιστά τα κομμάτια, όπως ακριβώς θα παίζονταν την εποχή εκείνη. Η μουσική είχε καταλυτική επίδραση στην αίσθηση που σου άφηνε η παράσταση, καθώς με το απλοϊκό και παλιό ύφος των εκτελέσεων, σε ταξίδευε πίσω στα πρώτα χρόνια του Πειραιώτικου ρεμπέτικου.


Φωτογραφία από ανάρτηση του Γιώργου Μακρή στο Facebook.


Μετά την παράσταση, τα μέλη του φόρουμ που μαζευτήκαμε για να παρακολουθήσουμε την παράσταση, βγάλαμε φωτογραφίες με τους συντελεστές. Στη φωτογραφία από τα μέλη του φόρουμ είμαστε εγώ, ο @alko101, o @D33P, η @Thalia_Paleokastriti, ο @Makisd και ο @nikos_politis. Επίσης, είναι και ο Γιώργος Μακρής (@makres), από τα παλαιότερα μέλη του φόρουμ μας, που έγραψε το σενάριο και σκηνοθέτησε την παράσταση, ο Σπύρος Γκούμας (@spiros_goumas) που έκανε την μουσική επιμέλεια της παράστασης καθώς και οι ηθοποιοι-μουσικοί: Δημήτρης Γκούμας, Σοφία Κονταράτου, Φωτεινή Καράμπαμπα και Πέτρος Τσαπαλιάρης.


Με την παράσταση αυτή, έκλεισε ο κύκλος παραστάσεων γι’ αυτή τη σεζόν, αλλά οι παράστασεις θα ξεκινήσουν ξανά από την επόμενη. Οπότε, σας προτρέπω να την δείτε μόλις ξεκινήσουν ξανά οι παραστάσεις! :slight_smile:

Περάσαμε υπέροχα…

6 «Μου αρέσει»

Αυτό το νήμα έκλεισε αυτόματα μετά από 365 ημέρες. Δεν επιτρέπονται πια καινούριες απαντήσεις.