Ωραίος ο Κορακάκης, από δικά του τι έπαιξε;
Καλησπέρα, αν θυμάμαι καλά το Πρώτο Φθινόπωρο, το Μάνα που ζω και Τη σκέψη της Τρελής.Παρακάτω όλη η εκπομπή με τα τραγούδια μόνο:
η υποκειμενική μου εντύπωση:
Μου θυμίζει τζαζ - ροκ ή fusion των 70s: τελειομανία και όργανα - φετιχισμός.
Τσιτσάνη μου !!!
σαν σήμερα γεννήθηκε,
σαν σήμερα έφυγε.
Που θα τα βρεις στρωμένα-
Μαίρη Δεναξά,-Νικολετόπουλος-Παπαδόπουλος-Μέντης-Πελεκάνης
Σίγουρα το Αϊβαλιώτικο ζεϊμπέκικο είχε στο μυαλό του ο Καραντίνης, όταν το ΄γραφε. Αλλά το σαμπά, δεν του πολυάρεσε…
(δεν είναι κακό πάντως, μπρος στη σαβούρα που έχουμε συνηθίσει γενικώς….)
Ναι , και ο ανθρωπος έγραψε ωραίο τραγουδάκι , και κάτι τέτοια πρέπει να ακούγονται περισσότερο , αυτό δεν έχει ακουστει όσο αξίζει σε ένα ρεμπετικο …!
Καλοί ακούγονται (δεν το άκουσα μέχρι τέρμα, γιατί δεν είναι η φάση μου, αλλά μέχρι εκεί που έφτασα μου φαίνεται τίμια καλοπαιγμένη μουσική, μόνο λίγο… ρετρό). Αλλά δεν μπορώ ρε παιδί μου να βλέπω περικεφαλαίες και αρχαιοπρεπείς γωνιώδεις γραμματοσειρές…
Το άκουσα ολόκληρο. Μουσικά έχει ευθεία αναφορές σε εποχές του '80-'90 των Iron Maiden. Θυμίζει κάτι από Somewhere in time, τόσο σε ήχο όσο και στο ύφος. Ευκολόπεπτο power. Δεν είναι κακό απλά ξεπερασμένο και χιλιοειπωμένο. Ακόμα και η αρχαιοελληνική θεματολογία έχει αναφορές εάν σκεφτείς το Alexander the Great ('86) και Flight of the Icarus ('83).
Αυτό το ρεμπέτικο έχει 20.000 προβολες συνολικά , όμως είναι πολύ ωραίο , του αξίζουν λίγα περισσότερα !
Ούτε όταν παρουσιάζονται με αρχαιοπρεπή φόντο πίσω τους;
(κι εμένα μ’ εκνευρίζουν, και τα δύο, εκτός κι αν μου εξηγήσει κάποιος το γιατί, και το αποδεχτώ…)
Το κυπριακό μέταλ έχει πάει μέχρι Eurovision
(εντάξει, με λίγο νερό στο κρασί τους εννοείται )
Και το φιλανδικό πήγε Eurovision (και μάλιστα ήρθε και κέρδισε τον διαγωνισμό εδώ στην Ελλάδα) αλλά δεν νομίζω ότι η θέση της metal είναι στη Eurovision
Ποιος δε θυμάται τους Lordi; ![]()
Είναι αυτοί που προσπαθούσαν να θυμίζουν ζώα που βρυχώνται;