🎵 Τι τραγούδι ακούμε... τώρα!

“Με γυναίκες μην τραβιέσαι”
Τσιτσάνη 1946
Στράτος /Τσιτσάνης.

2 «Μου αρέσει»
1 «Μου αρέσει»
2 «Μου αρέσει»

“ο καημος του τσοπάνου”

στιχοι / μουσικη Κώστας Μπέζος.
Νικος Γούναρης
Ανδρέας Αθανασιάδης
και οι χαβάγιες συγκροτήματος Κ. Μπέζου “Άσπρα Πουλιά”.

1 «Μου αρέσει»

Ε, πλάκα έχει… Αλλά σαν κι αυτό…

(ακούστε το όλο, το “Παναγία μου, πιάστε με!”, 2.33, όλα τα λεφτά…)

2 «Μου αρέσει»

Όπως έλεγα και προηγουμένως:

2 «Μου αρέσει»
1 «Μου αρέσει»

σχετικό με την συζήτηση αλλού για το

“σύρμα μαυρο”

“Ο Χαρμάνης” 1933

Το πρώτο τραγούδι του Μάρκου στην ODEON. Χρονολόγηση των πρώτων ηχογραφήσεων του Μ. Βαμβακάρη στην Columbia - rebetiko.sealabs.net

3 «Μου αρέσει»

Εδώ λέτε να επιταχύνουν τα τελευταία μέτρα ανησυχόντας μήπως δεν χωρέσουν;
ΥΓ «ράστι» όμως πρέπει εδώ να μην εννοείται ο δρόμος αλλά είτε το κούρδισμα είτε ο χαβάς του (αν υπάρχει για το συγκεκριμένο).

2 «Μου αρέσει»

Σαφέστατα, δύο φορές μάλιστα: στο 3.07 και στο 3.15 γιατί έβλεπε ο μηχανικός ότι ακόμα δεν τα κατάφερε. Μπορούμε να φανταστούμε πόσο γρήγορα κούναγε πλέον το χέρι του στο 3.13 - 3.14! Και στο 3.27, κόψιμο “Μπρούπ!” (1/8 ή και 1/16 αντί για 1/4).

1 «Μου αρέσει»

Είχε συζητηθεί παλιότερα αυτό το θέμα, με κάμποσα παραδείγματα, αλλά σε ποιο νήμα άραγε; Πάντως όχι στα «Λάθη, σαρδάμ, παράδοξα» - το κοίταξα.

30 χρόνια απο τον θάνατο της Μελίνας.

“Αγάπη που 'γινες δίκοπο μαχαίρι”

Συνθέτης Μάνος Χατζιδάκης
Στιχουργός Μιχάλης Κακογιάννης

1 «Μου αρέσει»

Όχι ακριβώς ρεμπέτικο ή κάτι συναφές, αλλ’ όμως: δημοτικό σκολειό, τέλη ογδόνταζ, χωριό καλοκαίρι ή Πάσχα δεν θυμάμαι, η τελεόραση έπαιξε την μίνι σειρά «Το χρέος του μπάτσου». Όπου ήτανε ένας μπάτσος τώρα κι έψαχνε τον δολοφόνο του γιου του, και ήτανε και η Βάνα η Μπάρμπα, όπου αυτή τώρα ήτανε γκόμενα του γιου (ζώντος του τελευταίου, όχι τίποτα αμφιλεγόμενο), και μετά μια φάση αυτή τα είχενε μπλεγμένα με τον πατέρα, τα Σόδομα και Γόμορρα… Και δεν είχα καταφέρει να δω ούτε ένα επεισόδιο ολόκληρο γιατί προβαλλόταν αργά(;), ούτε ξέρω τι έγινε στο τέλος, αλλά ούτε και μ’ ένοιαζε τόσο η ίδια η σειρά, αλλά αυτό με το οποίο είχα φάει μεγάλο κόλλημα ήτανε το τραγούδι των τίτλων· θυμάμαι περίμενα με λαχτάρα τις διαφημίσεις του προγράμματος για να το ακούσω, και τούτο σε μια εποχή που βασικά μου ακούσματα ήτανε τα στρουμφάκια (και ούτε νομίζω πως άκουγα οτιδήποτε συγκεκριμένα πριν από την πρώτη λυκείου, που ανακάλυψα τον… Βασίλη Παπακωνσταντίνου─χρόονια πολλά :rofl: :rofl: :rofl:).

Τον τίτλο του τραγουδιού δεν τον ήξερα, αλλά θυμόμουν στους τίτλους που έλεγε «παίζει το συγκρότημα Ωρίωνες», ένα συγκρότημα μάλλον γνωστό (για συγκρότημα) τω καιρώ εκείνω, αλλά παντελώς άγνωστο στην πιτσιρικαρία των ενενήνταζ, και είχα ψάξει παλιά για το τραγούδι στη σωλήνα αλλά μάτην, το ξαναέψαξα όμως τελευταία και το τραγούδι είναι τούτο:

Και τώρα έχω φάει πάλι κόλλημα, το ακούω και το ξανακούω (τα μισά βγιουζ πρέπει να είναι από μένα), και λέω: ρε παιδιά αλήθεια, αυτό άμα το φανταστούμε με καλύτερο ήχο, δεν θα ήταν απόλυτη κομματάρα; (Όταν λέω «καλύτερο ήχο» δεν αναφέρομαι καθόλου στην ευκρίνεια και ελάχιστα στην προφορά, αλλά στο μπιμπλίκι).

Ωραία ιστορία Ζαραζ!

Δεν ήξερα τους Ωρίωνες, δε μου λέει τίποτε η σειρά (αυτό το διαγενεαλογικό μού θυμίζει μόνο την Αναστασία, μια δεκαετία αργότερα), και εκπλήσσομαι ειλικρινά που τέτοιο τραγούδι είχε μπει στους τίτλους ελληνικής σειράς στην ΕΡΤ εκείνης της εποχής.

1 «Μου αρέσει»

Εσείς τι λέτε; Είναι η Γεωργακοπούλου; ή η Νταίζη Σταυροπούλου;


φυσικα και ειναι η Σταυροπούλου.
εχει γίνει λάθος. τα δυο τραγουδια( “με τραβηξαν τα ναζια σου” και το " για σενα παλι" εχουν αριθμο μήτρας OGA 1042 και ΟGA 1043,αλλα ιδιο αριθμο πλευράς AO-2638

Η Σταυροπούλου δεν είναι που πάντα τραγουδά σαν το Στράτο; :wink:

Και για να το ξεκαθαρίσουμε. Εδώ είναι το τραγούδι της άλλης πλευράς με την Γεωργακοπούλου και τον Χιώτη.

Για μένα η φωνή της Γεωργακοπούλου είναι πιο “γλυκιά” ενώ η φωνή της Σταυροπούλου είναι πιο “αλήτικη”.

IMG_20240311_152823

“ισως αύριο”
απο 3 μεγάλους!
Τσιτσάνης
Καζαντζίδης
Μακριδάκης.

εδω ο Τσιτσάνης παίζει μπαγλαμά.
κιθάρα ο Κ. Καπετάνιος.

Υπάρχουν άλλες δυο εκτελέσεις χωρίς ομως το φανταστικό εισαγωγικό πρελούδιο.

IMG_20240311_150619