Ψάχνω το "Θρήνος για το χαμένο ανθυπολοχαγό της Αλβανίας"

Παιδιά ψάχνω απεγνωσμένα να βρω το έργο “ΘΡΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ”, με στίχους του Ελύτη και μουσική (νομίζω) του Μαυρουδή.

Μήπως έχει κανείς το δίσκο?
Έφαγα όλο τον κόσμο και δεν μπόρεσα να το βρω πουθενά. Το χρειάζομαι επειγόντως για το βιβλίο που γράφω.

Σ.Π.

Σάκη είναι όντως του Μαυρουδή με τίτλο “Οδυσσέα Ελύτη, Ασμα ηρωικό και πένθιμο για τον χαμένο ανθυπολοχαγό της Αλβανίας” από την Λύρα.
Τον έχω τον δίσκο, πως όμως να στο στείλω (από Αμέρικα)?

Σάκη, όπως τα λέει η Μαργιάννα είναι και επειδή είμαι πιο κοντά θα το επιληφθώ…
Αλλά,
ψάχνοντας στην FmRecords -για να βεβαιωθώ αν έχει καταργηθεί ο δίσκος που αναφέρεται σε άλλο τόπικ του Νικολάου(πρώην ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΕΣ)- σου επισημαίνω μια πρόσφατη έκδοσή της.


FM 2001
ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 40 - ΠΟΛΕΜΟΣ-ΕΡΩΤΑΣ

Ημ.Κυκλοφορίας: 15/10/2004
Status: Κυκλοφορεί

Μια σημαντική μουσική έκδοση «διαμάντι» με τίτλο «Το Έπος του΄40» ήρθε να προστεθεί στην πετυχημένη σειρά «Τα Αυθεντικά».
Ένα διπλό cd με τραγούδια σταθμό στην ιστορία τόσο λόγω της μεγάλης επιτυχίας που σημείωσαν την συγκεκριμένη δεκαετία, όσο και λόγω των κορυφαίων ερμηνευτών και συντελεστών τους.
Μεγάλες στιγμές από την Σοφία Βέμπο, τον Γκιωνάκη, Ρίζο, Καλουτά, Μίμη Τραϊφόρο, Χρήστο Τσαγανέα, Γιώργο Γαβριηλίδη, Ανδρέα Μπάρκουλη και άλλων φέρνουν στην μνήμη μας όλα όσα τραγουδήθηκαν με ψυχή, σημαδεύοντας για πάντα την μουσική ιστορία της Ελλάδος.
Μεγάλες μελωδικές στιγμές που συνόδευσαν τις πιο έντονες στιγμές του πολέμου του 1940, που τραγουδήθηκαν από χιλιάδες στόματα, που ακούστηκαν σε χιλιάδες σπίτια, αποτυπώνονται σε αυτή την έκδοση που αποτελεί ένα κορυφαίο μουσικό απόκτημα.

Για κοίτα το…

(Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/ην Ιωάννα 16 Φεβρουάριος, 2005)

Κοπέλες, Ιωάννα και Μαργιάννα σας ευχαριστώ πολύ και τις δυο σας.
Φαίνεται πως τη λύση, για το έργο που ψάχνω, μάλλον την έδωσε ο καλός μας φίλος Φραγκίσκος και περιμένω το δίσκο με λαχτάρα. Νάσαι καλά ρε μεγάλε, η βοήθειά σου στην προσπάθεια μου για το βιβλίο είναι πολυτιμώτατη.

Ιωάννα, το συγκεκριμένο διπλό CD το έχω ήδη πάρει και από τα δύο μόνο το πρώτο είναι θεματικό και ήδη τα τραγούδια του τα έχω συμπεριλάβει (αν δεις στις ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ την ενότητα για τη συμμετοχή του ελαφρού τραγουδιού στα δρώμενα του Πολέμου, κλπ, θα τα βρεις εκεί με δικά μου σχόλια). Το 2ο περιλαμβάνει υπέροχα ερωτικά τραγούδια με τη Βέμπο, της ίδιας περιόδου, χωρίς όμως να είναι θεματικά.

Σ.Π.