Χριστόφορος (Χρίστος) Μπρας

θα ήθελα γνώμες για όργανα του Χριστόφορου Μπρα (τον οποίο και πρέπει να προσθέσουμε στη λίστα οργανοποιών). Είναι ο γιός του Θεόφιλου, μου έχει επισκευάσει όργανο του πατέρα του (ο Θεόφιλος δεν προλάβαινε), αλλά δεν είχε δικό του έτοιμο για να δοκιμάσω. θέλω να ξέρω ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΑ.

ευχαριστώ
μπάμπης

Τελικά έπαιξα εχθές με ένα τρίχορδό του, κι ανακάλυψα —λόγω εμφανισιακής ομοιότητας— ότι έχω πάιξει και με ένα άλλο του όργανο.
Η εντύπωση που σχηματίζω είναι γενικά θετική. Όποιος θέλει να τον βρεί, το τηλ. του είναι 6937778429.

Είχα πάει πριν 4 χρόνια στο εργατήρι του και έμεινα ικανοποιημένος. Είχε 2 - 3 τρίχορδα τα οποία ήταν με πολύ μεράκι δουλεμένα, δυνατό και καθαρό ήχο και εμφάνιση. Από τιμές δεν γνωρίζω γιατί εμένα με ενδιέφερε λαούτο.

:088:

Σε μια αναζήτηση στο google έπεσα πάνω σε αυτή τη σελίδα, του Χριστόφορου

www.xristoforos.net

Μακάρι να εμπλουτιστεί…

Έχω παίξει ένα τρίχορδο του. Ωραίο όργανο ,πολύ ωραίο. Αλλά ιδιαίτερο πολύ , τι εννοώ ; Το μπράτσο του δεν είχε το ίδιο πάχος σε όλο του το μήκος ( κάτι που για εμένα ήταν αρνητικό γιατί με δυσκόλευε ) γινόταν πιο χοντρό όσο πλησιάζαμε στο σκάφος. Σίγουρα θα έχει και άλλα όργανα και μπορεί σε κάποιους να αρέσει το μπράτσο να είναι έτσι. Ο ήχος του ήταν εξαιρετικός τζουρο-μπουζουκίστικος και αυτό είναι ένα ιδιαίτερο ηχόχρωμα. Σε άλλους αρέσει σε άλλους όχι. Πάντως το όργανο καλοδουλεμένο γερή κατασκευή και πολύ ωραίο ήχο σε αυτό το στυλ. :088: