Χρήση φύλλων χρυσού στην οργανοποιία

Θα ηθελα να απευθυνθω στο εξαιρετικο κοινο του Forum για την εξης παρακατω ερωτηση η οποια μου εχει γεννηθει μετα απο μια συνοπτικη ερευνα στο διαδικτυο οσον αφορα τη χρηση των φυλλων χρυσου στην οργανοποιια. Και ειδικοτερα μεσα στο σκαφος (ή αλλιως αντηχειο).
Εχω βρει αρκετες κιθαρες, ή μαντολινα που εχουν επιχρυσωθει με παντος ειδους φυλλων χρυσου αλλα μονον στο εξωτερικο του οργανου. Εχετε κανεις βρει κατι σχετικο, κι αν ναι μπορειτε να παραθεσετε καποια παραδειγματα?

Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων

2 «Μου αρέσει»

Είσαι σίγουρος γι αυτό? Εγώ δεν έχω δει ποτέ χρυσό εξωτερικά σε κάποιο όργανο. Μόνο στο εσωτερικό μέρος του σκάφους.
Πάντως ο Σπουρδαλάκης έχει πει ότι έχει διαπιστώσει διαφορά υπέρ του ήχου όταν βάζει επένδυση καθαρού χρυσού, (όχι χρυσόχαρτου), στο εσωτερικό ντύσιμο του σκάφους.
Σε αυτό το βίντεο στο 22:15 εξηγεί τι πιστεύει ότι εξυπηρετεί ο χρυσός.

2 «Μου αρέσει»

Με συγχωρείς @loukasfilm εννοούσα πλέον του Σπουρδαλάκη τον οποίο και εκτιμώ για πολλές αρετές των οργάνων του αλλά πολλώ δε μάλλον και για την αρτιότητα του χαρακτήρα του

1 «Μου αρέσει»

Προσωπικά δεν γνωρίζω την διαφορά με την επένδυση χρυσού, αλλα να αναφέρω οτι στα περισσότερα συναντάμε χρυσοχαρτο (αν λέγεται έτσι λόγω του χρώματος τοτε συνανταμε και πολλά ασημοχαρτα), επίσης να αναφέρουμε όπως πολυ σωστά έχει αναφέρει ο @nikos_politis σε άλλο νήμα οτι ο Καφετζόπουλος δεν βάζει τιποτα ως επένδυση και το ιδιο κανει και ο Ραπακουσιος επιβεβαιώμενο και απο τον φιλο @georgenevermore .
Οσο πιο πολύ το ψάχνω πάντως τόσο πιο δύσκολο μου γίνεται να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με τον ήχο και την ποιότητα κατασκευής.

1 «Μου αρέσει»