Χορδές για Πολίτικο Λαούτο

Χαίρετε!!
Θέλω να αλλάξω χορδες στην λαυτα
Ποιες χορδες για ουτι προτείνονται από άποψη πάχους και ποιες από τις χορδες του σετ διαλέγω για να τοποθετήσω στην λαυτα???
Ευχαριστώ πολύ!!!

εξαρτάται το μήκος χορδής που έχεις.
υπάρχει ένα σετ kurschner που βγάζει ο baris στη σμυρνη που ταιριάζει σε μεσαίου μηκους όργανα καθως και ένα Ozten απο την Πόλη που επίσης είναι καλό.
εγώ παιρνω χύμα αλλα δεν μπορω να σου πω αν τα δικά μου νούμερα ταιριάζουν στο δικό σου όργανο.

Δεν είναι ανάγκη να αγοράσεις ολόκληρο σετάκι χορδών για ούτι για τις εφτά χορδές που χρειάζεσαι μόνο, μπορείς να τις αγοράσεις ξεχωριστά.

Οι σύνδεσμοι που έχω παρακάτω θα σε πάνε σε ένα γερμανικό online κατάστημα που πουλάει τις Pyramid χορδές που χρησιμοποιώ εγώ για μια μικρή λάφτα που έχω. Το μήκος χορδής της λάφτα μου είναι 60 εκ, αλλά γνωρίζω πως ακριβώς οι ίδιες χορδές χρησιμοποιούνται και για λάφτες με πιο τυπικό μήκος.

Στους συνδέσμους έχει παραπάνω πληροφορίες και για τα μήκη και τα πάχη τους.

Μπορείς να τις βρεις και σε άλλα καταστήματα αυτές τις χορδές ή να τις παραγγείλεις κατευθείαν από την Pyramid, το οποίο λογικά είναι και το πιο οικονομικό σενάριο αν πάρεις πολλά σετ. Εδώ είναι μια λίστα με τις χορδές για ούτι που διαφημίζει αυτήν την στιγμή η εταιρία. Όπως βλέπεις κάποιες από τις χορδές που έστειλα παραπάνω λείπουν, φαντάζομαι ανανεώνουν κατά καιρούς τον κατάλογό τους. Το καλό είναι πως αν ξέρεις κάποια βασικά χαρακτηριστικά των χορδών που θέλεις μπορείς τους να κάνεις custom παραγγελία.

4 «Μου αρέσει»

εγώ βάζω πολύ ελαφρύτερες, σε μήκος 65cm, Pyramid και πλέον τη νεβά βαζω nylgut μου αρέσει περισσότερο.

@GiannisPalios μήπως θα ήθελες να μας πεις κάτι παραπάνω από τις εν λόγω χορδές; Γιατί ένα “ξερό” link δε λέει και πολλά από μόνο του. Τις έχεις δοκιμάσει; Τί συμπεριφορά έχουν στο δικό σου όργανο; Και τι όργανο έχεις;

2 «Μου αρέσει»

Στο link που έστειλα μπορείτε να δείτε πολλά σετ ειδικά φτιαγμένα για λάφτα, περα απο τα γνωστά για ούτι. Ναι, τις εχω δοκιμάσει ολες σε λάφτες των Resat, Tutak, Kitay, Karatekeli, Calay. Στην καθε μια κάποια σετ ταιριάζουν περισσότερο, αλλά γενικά προτιμώ τις Kurschner Yellow για μήκη χορδής απο 58cm μεχρι 66cm, τις Ozten για μεγαλύτερα μήκη χορδής, και του Μαρινάκη για όλες, καθώς είναι οτι πιο ποιοτικό σε αφή και ηχόχρωμα εχω δοκιμάσει.

4 «Μου αρέσει»