Χειρούργος ωτορινολαρυγγολόγος ?

Κοίταξα για πολύ ώρα τις κατηγορίες για ανοίξω νέο θέμα αλλά αυτό που θέλω να ρωτήσω νομίζω ότι δεν ταιριάζει σε καμία από αυτές οπότε οι υπεύθυνοι ας μεταφέρουν το θέμα όπου νομίζουν ότι αρμόζει ή ας το σβήσουν εάν δεν ταιριάζει πουθενά ( μετά από λίγο καιρό βέβαια μήπως και γνωρίζει κάποιος κάτι για αυτό που θέλω να ρωτήσω μιας και με καίει το θέμα ). Εχω κάνει εγχείριση διαφράγματος εδώ και χρόνια σε έναν γιατρό και δεν έχω βρει λύση στο πρόβλημά μου. Είμαι συνέχεια μπουκομένος και δεν ακούω πολλές φορές καθαρά τη μουσική που παίζω ( συν με αξονική είδα ότι έχω ένα πολύποδα στο ένα ρουθούνι και θέλει σίγουρα εγχείριση για την αφαίρεσή του ). Λόγω ότι υπάρχουν πολλοί μουσικοί στο φόρουμ και μπορεί να έχουν κάποια ανάλογη εμπειρία, γνωρίζει κάποιος κάποιον χειρούργο ωριλά ο οποίος να είναι ειδικός για μουσικούς ή κάποιον γιατρό γνωστό και αποδεκτό ως ‘’ αυθεντία ‘’ στην ειδικότητα της ωτορινολαρυγγολογίας?

Φιλε καλημερα. Δεν υπαρχει ωρυλα ειδικος για μουσικους. Ειναι για ολους τους ανθρωπους μουσικους η μη. Δεν υπαρχει διαφορα στην ανατομια του δικου σου αυτιου που εισαι μουσικος με την ανατομια του αυτιου καποιου αλλου. Το μονο που αλλαζουν ειναι οι παθησεις απο ανθρωπο σε ανθρωπο. Γι αυτο απευθυνσου σ ενα ιατρο με συστασεις απο τον κυκλο σου η και απο εδω μεσα σαν μια καλη επιλογη. Θα τα σκασεις που θα τα σκασεις, Ο πολυποδας η μισχος στο ρουθουνι σου αν σ εμποδιζει στην αναπνοη και ειναι και λιγο μεγαλουτσικος απο το οριο τοτε αφαιρειται ευκολα. Οι ογκοι αυτοι ειναι καλοηθης και συνηθως προερχονται μετα απο χρονια εργασια σε μπογιες τοξικες κολλες καυσιμα και πολλους αλλους παραγοντες ακομα και το καπνισμα. Το οτι δεν ακους δεν ειναι απαραιτητα απο το διαφραγμα σου καθως πρεπει να κανεις ακουογραμα για να μετρησει ο θεραπων ιατρος το ποσοστο ακοης σου σε καθε ωτο. Μπορει να πασχεις απο καποια ελαφρια η εως βαρια τυπου βαρηκοια. Ολα αυτα ειναι υποθετικα και μπορει να μην ισχυει κατι απο αυτα στην δικη σου περιπτωση. Μια επισκεψη λοιπον σ εναν ιατρο θα σε βοηθησει πολυ.

Καλημερα

Φίλε Laikos καλημέρα! Ευχαριστώ για τις συμβουλές και την όλη απάντησή σου! Εχω ήδη πάει στον γιατρό που με εγχείρησε ( αυτός μου είπε και για τον πολύποδα που έχω και είπε ότι εάν τον αφαιρέσω θα βρω γιατρειά ) αλλά δεν τον εμπιστεύμαι. Είναι καλός γιατρός αλλά ίσως δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάστασή μου. Μου είχε πει ότι με την εγχείρηση διαφράγματος που έκανα ότι θα βρω γιατρειά και θα σταματήσω να είμαι μπουκωμένος και να τρέχει η μύτη χειμώνα καλοκαίρι, αλλά δεν έγινε τίποτα από αυτά. Με ένεση κορτιζόνης που μου έχει κάνει ο ίδιος γίνομαι αισθητά πολύ καλύτερα, ακούω, μυρίζω … αλλά κρατάει πολύ λίγο το καλό, μέχρι να τελειώσει η επήρεια της ένεσης. Γι αυτό ρωτάω εδώ μήπως κάποιος γνωρίζει κάποιον γιατρό κοινώς αποδεκτό ως " αυθεντία " στο είδος του ουτως ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάστασή μου, ή να μου πει ειλικρινός ότι δεν γίνεται κάτι …

Φιλε κωστα καλησπερα. Τωρα οπως μου τα περιγραφεις ειναι πολυ ποιο σοβαρα τα πραγματα. Ο πολυποδας αν αφαιρεθει πιθανον να μπορει να επανερφει και η οσφρηση σου στην ρινικη κοιλοτητα την οποια εμποδιζει αλλα δεν ειναι μονο αυτο. Η ακοη σου? Θελω να μου πεις εαν ειχες ποτε ιστορικο ασθματος (αλλεργικο η μη) βροχοπνευμονιας η καποια αλλη παθηση στο παρελθον. Δεν μπορεις να κανεις συνεχεια κορτιζονη. Η κορτιζονη ειναι ενα δυνατο φαρμακο που ο καθενας μας σε ολη τη διαρκεια της ζωης του πρεπει να λαβει μια ορισμενη ποσοτητα!! Διαφορετικα υπαρχουν πολλες επιπλοκες που για να επεκταθουμε θελει πολλες σελιδες και δεν ειναι επι του παροντος. Θα σου προτεινα να απευθυνθεις σ ενα ιδιωτικο νοσοκομειο καθως εκει ολοι οι ιατροι ειναι καθηγητες και θα βρεις καποια ακρη γιατι δεν ειναι αστειο ολο αυτο. Εισαι σε μια ηλικια νεα και ειναι κριμα να εχεις απωλεια δυο πολυ βασικων αισθησεων σε οποια κλιμακα και να ειναι αυτη. Βασικα η μειωμενη ακοη αντιμετωπιζεται πλεον με την υποστηριξη ακουστικου ενδοκαναλικου νεου τυπου το οποιο ειναι σχεδον αορατο απο τριτους. Αλλα ολα αυτα ειναι υποθεσεις. Πρωτο και καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να επισκευτεις εναν ειδικο για να σε βαλει σε μια σειρα και πιστευω ολα θα πανε καλα και μπορει να μην χρειαστεις τιποτα στο μελλον απο αυτα. Θα σου στειλω σε προσωπικο μυνημα ενα ιδιωτικο νοσοκομειο και εναν χειρουργο ωριλα με τον οποιο θα επικοινωνησεις για να κλεισεις ραντεβου. Προσεξε μην λυπηθεις οποιο εξοδο και ας βγαινεις λιγο απο τον προυπολογισμο σου. Σε θεματα υγειας δεν πρεπει να τσιγκουνευομαστε. Να σαι καλα

Ευχαριστώ πολύ και πάλι φίλε Laikos για τον ενδιαφέρον σου! Συμφωνώ απόλυτα ότι δεν πρέπει να τσιγκουνευόμαστε σε θέματα υγείας!

κατ’αρχήν συγγνώμη που μπαίνω σφήνα χωρίς να έχω (δυστυχώς) κάτι συγκεκριμένο να προτείνω.
απλά δεν θεωρώ σωστό να απαξιώνουμε (κι άλλο…) τα δημόσια νοσοκομεία. όσες φορές χρειάστηκα κάτι, η καλύτερη λύση ήταν κάποιος σωστός γιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο -και δεν είναι λίγοι.
κώστα, καλή τύχη!

Ευχαριστώ liga rosa για την καλή ευχή σου !

Χειρούργος ωτορινολαρυγγολόγος ?

Καλέ μου φίλε, όσο τους αντιμετωπίζεις ως χειρούργους (κατά το κακούργους, όπως λένε οι ίδιοι όταν τους αποκαλούν έτσι) και όχι χειρουργούς και δεν συμφιλιωθείς με την αναγκαιότητά τους μάλλον θα έχεις περιπέτειες. Δεν ξέρω άλλο τρόπο αφαίρεσης του πολύποδα πλην του χειρουργικού. Για το διάφραγμα και τα συναφή όμως μπορώ να σου πω την προσωπική μου εμπειρία. Συνειδητοποίησα σε κάπως προχωρημένη, θα έλεγα, ηλικία το πρόβλημα με το διάφραγμα μου και σε συνδυασμό μα άλλα προβλήματα υγείας οι χειρουργοί ΟΡΛ αποφεύγουν την επέμβαση. Εγώ την απέκλεισα. Πριν 3 χρόνια είχα πάει στο χωριό μου όπου η μητέρα μου με εγκεφαλικό. Την επόμενη ήρθε ένας ξάδερφος φυσιοθεραπευτής - βελονιστής για κινησιοθεραπεία στην μητέρα μου. Με είδε να ταλαιπωρούμε προσπαθώντας να καθαρίσω το βουλομένο ρουθούνι μου και καθώς είναι αυταρχικός μου έκανε βελονισμό στην περιοχή πριν προλάβω την παραμικρή αντίρρηση. Εκ των υστέρων τον ευχαριστώ πολύ βέβαια. Έμεινα δέκα μέρες, κάθε δεύτερη μέρα βελονισμό, 5 συνολικά, και ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι υπήρχε βελτίωση. Ξε-πρήστηκε ο βλεννογόνος, μειώθηκαν οι εκκρίσεις και άλλαξε η μορφολογία της περιοχής. Επιστρέφοντας στην Αθήνα άρχισα να ψάχνω το θέμα εντατικά και παραϊατρικά. Κατέληξα σε έναν φυσιοθεραπευτή που ασχολείται με βιοδυναμική. Πριν ενάμισι χρόνο περίπου κάναμε (λέω κάναμε γιατί θέλει συνεργασία θεραπευτή - πάσχοντα, δηλαδή πρέπει να το πιστέψει ο πάσχον) αναδιάταξη της ροής των οστών της ρινικής κοιλότητας και μια θεραπεία, 4-5 φορές, για τις γεμάτες κοιλότητες. Σήμερα, βελτιωμένη αναπνοή κατά 60-70%, μειώθηκαν πάρα πολύ οι εκκρίσεις, οι ζαλάδες η δυσφορία και τα συχνά μπουκώματα. Έπεται επανέλεγχος και νέο service για βελτίωση και σταθεροποίηση. Να σημειώσω ότι στην πορεία γίναμε φίλοι, του αρέσει το ρεμπέτικο - λαϊκό τραγούδι, έχει παρευρεθεί σε μάζωξη πέρυσι στο Πέραμα και ασφαλώς του άρεσε. Θα ήταν και σήμερα αλλά λόγω τριημέρου θα είναι εκτός Αθηνών. Συγνώμη αν μακρηγόρησα…είναι που νιώθω τον πόνο σου κι ας μείνομε στο “πας να πείς τον πόνο σου και συναντάς μεγαλύτερο”. Εύχομαι ολόψυχα να λύσεις σύντομα το πρόβλημά σου. Καλή μάζωξη, μη ξεχνιόμαστε…

Μόλις επέστρεψα Αθήνα και τώρα είδα την απάντησή σου φίλε Νικήτα. Ευχαριστώ πολύ για όλα αυτά που είπες και την καλή ευχή σου! Σίγουρα και τον πολύποδα να αφαιρέσω το βασικό πρόβλημα είναι το πρήξιμο που έχω στην περιοχή της μύτης οπότε θα σου στείλω π.μ. να συζητήσουμε σχετικά … Ευχαριστώ και πάλι!

Εγώ έναν πολύ καλό γιατρό ξέρω που έχει χειρουργήσει άνθρωπο από το κοντινό μας περιβάλλον,και όλα μια χαρά ως τώρα!
Προσωπική γνώμη βέβαια επειδή έίχα δει την περίπτωση πριν και μετά την εγχείριση…
περισσότερα

για εμενα ισως ο καλυτερος που υπαρχει στην Αθήνα για να μην πω Ελλαδα http://www.xo.gr/profile/profile-807469401/el/