Τσιτσάνης: Μαυρομάτα (Πειραία και Μοσχάτο)

Λίγο βοήθεια παρακαλώ για το τραγούδι του Τσιτσάνη.

Εδώ
λέει ότι το τραγούδι ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά το 75 αλλά υπάρχουν και live ερμηνείες νωρίτερα όπως εδώ από το 73. Έχω επίσης μια εκτέλεση που είναι μισή (η άλλη μισή καταστράφηκε) και είναι συμπληρωμένη από τον Σταύρο Αβράμογλου με τον Καραντίνη στο μπουζούκι. (το site τύχαιο).
Αλλάζει μάλιστα και τα λόγια λίγο αλλά και το τέμπο διαφέρει πολύ από την μία ηχογράφηση στην άλλη. Προσπαθώ να καταλάβω ποια είναι η αρχική μορφή του τραγουδιού και πότε ακριβώς γράφτηκε.
Στην κασετίνα με τα μεταπολεμικά (JSP) πάντως δεν υπάρχει.
Γνωρίζει κανείς;
Ευχαριστώ

Πιθανά το 1975 από την EMI(70172). Στην συγκεκριμένη ηχογράφηση συνοδεύει τον Τσιτσάνη στο τραγούδι η Λιζέτα Νικολάου. Τα στοιχεία είναι από το sealabs.

Η πρώτη ηχογράφηση έγινε με την Μπέλλου; Σε ρωτω γιατί η Μπέλλου με τον Τσιτσάνη έβγαλαν δίσκο το 1974 με τίτλο " Η Σωτηρία Μπέλλου τραγουδάει Τσιτσάνη". Ο Τσιτσάνης έβγαλε δίσκο ξανά το 1975 με ηχογράφηση στο Σκοπευτήριο…

Επειδή είναι ζωντανό ίσως να μην το είχε ηχογραφήσει τότε. Βέβαια ούτε αυτό είναι σίγουρο.

Ευχαριστώ. Το κοίταξα το Σιλαμπς.
Αυτό που προσπαθώ να μάθω είναι πόσες live ηχογραφήσεις έγιναν πριν το στούντιο και ποια είναι η ποιο παλαιά. Το τέμπο, η μελωδία αλλά και λίγο οι στοίχοι διαφέρουν μεταξύ ηχογραφήσεων, γιαυτό ρωτάω.
Γνωρίζουμε πότε περίπου γράφτηκε το τραγούδι;

(τώρα είδα και το απο πάνω, ευχαριστώ)